به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، او مانند شبحى است كه از دنياى كابوس وار صدام حسين مى آيد. "عزت ابراهيم الدورى"("ابلیس مو قرمز" ) براى دههها سال دست راست خون آشام عراق بوده و اكنون نيز عامل اتحاد ياران صدام و نيروهاى تكفيرى-بعثی به شمار مىرود. اگر صدام و اسامه بن لادن هرگز با يكديگر ديدار نكردند، به اين دليل نيست كه الدورى تلاش خويش را نكرده بود.
وی اهل تکريت، زادگاه صدام حسين است. ٧٢ سال سن دارد و در رژيم سابق عراق، سمت معاون رييس جمهوری و معاونت رييس شورای فرماندهی انقلاب را بر عهده داشت.
از عزت ابراهيم الدوری به عنوان يکی از همکاران نزديک صدام حسين در برنامه ريزی کودتای سال ١٩٦٨ ميلادى نام برده می شود که باعث به قدرت رسيدن حزب بعث عراق شد. برخی منابع آمريکايی گفته اند که عزت ابراهيم عامل اصلی در همکاری گروه های تكفيرى و طرفداران حزب بعث در عراق است.
الدورى ٧٢ ساله كه با وجود مشكلات عديده جسمى هنوز نفس میکشد، با رهبر داعش، كه خود را خليفه(!) مىخواند، ارتباط تنگاتنگی دارد.
برخى اميدوارند در ميان رده هاى بالاى گروه هاى مختلف تكفيرى، الدورى مركز اختلافات واقع شود. پيروان الدورى از فرقه نقشبنديه بوده و بسيارى از آنها از اعضاى سابق حزب منحله بعث عراق هستند.
هدف بنيادين حاميان اين به اصطلاح خليفه مشترك است: "كشتار شيعيان"!!!
*** همه ما وظيفهاى بر دوش داريم
در بغداد، طى مباحث مربوط به جنگ كمتر نامى از "الدورى" آورده مى شود. براى روشن تر شدن اين مساله بايد اذعان داشت که این مبارزه نه تنها تكفيرى هاى داعش بلكه ائتلافى گسترده تر از قبيل بعثى ها و قبايل سنى را نيز شامل مى شود. تنها زمانی که اصرار كنيد عراقی هاى آشنا با كمپين داعش اعتراف خواهند كرد که در مناطق سنى نشين شمال عراق نفوذ همچنان در اختيار الدورى است.
در سال ١٩٩٣ ميلادى، طبق گزارش هاى آن زمان، وى به شدت آشفته به نظر مى رسيده است. هنوز دو سال از عمليات "طوفان صحرا" به رهبرى آمريكا و بيرون راندن ارتش بعث از كويت نگذشته بود و الدورى رياست كنفرانسى ضد غربى را با حضور گروه هاى اسلامگراى افراطى از سراسر جهان را به عهده داشت. چچنىها، اعراب حاشيه خليج فارس و شمال آفريقا، افراط گرايانى از داكار تا جاكارتا و هيئتى از سنگال به هزينه دولت عراق در هتل بزرگ رشيد در بغداد گردهم آمده بودند.
در جريان كنفرانس، الدورى گفته بود: همه ما وظيفه اى بر دوش داريم و آن دشمنى عليه شيعيان و غرب است. مقاومت ما مى تواند به پيروزى نهايى منتج شود، به بهشت موعود!!!
تا آن زمان صدام ايدئولوژى سكولار حزب بعث را با راديكاليسم اسلامى ساخته خودش پيوند داده بود. "الله اكبر" بر پرچم عراق نقش بسته بود اما آن هم برای سوءاستفاده بود. الدورى ادعا مىكرد كه تمام جهان اسلام از مجاهد بزرگ "صدام حسين" پيروى خواهند كرد و او امت اسلام را عليه كفار رهبرى خواهد كرد.
چيزى كه تكفيرى هاى باهوش تر در آن كنفرانس فهميدند، قصد صدام در استفاده از اين گروه ها براى پيشبرد مقاصد خود بود. اما گروه هایى مانند گروه هاى تحت رهبرى "بن لادن" و "ايمن الظواهرى" مصرى داراى بينشى واقعى تر بوده و برنامه كارى خود را دنبال مى كردند (در آن سال ها القاعده هنوز به گروهى بين االمللى تبديل نشده بود)، و آنان به چرخش ناگهانى صدام حسين علاقه اى نشان نمى دادند. به همين خاطر پس از واقعه يازدهم سپتامبر آمريكايى ها هيچ ارتباطى ميان القاعده و رژيم صدام بدست نياوردند.
در سال ٢٠٠٣ ميلادى، هنگاميكه ائتلاف به رهبرى آمريكا صدام را سرنگون كرد، كارت هاى بازى حاوى تصاوير رفقاى عالى رتبه قصاب بغداد منتشر شد كه الدورى در مقام ششم آن ليست قرار گرفته بود. با اين وجود الدورى از دام آمريكايىها گريخت. صدام دست وى را براى برداشت بى حساب از خزانه عراق باز گذاشته بود، پس وى مى توانسته حمايت افراد زيادى را بدست آورد. ممكن است وى پناهگاهى در عراق يا سوريه يافته باشد. به هر ترتيب، الدورى فعاليت به منظور بازپس گيرى قدرت براى خود و رفقايش را آغاز كرد.
*** الدوری داعیه رهبری مردم عراق را در سر می پروراند
براى سال ها عمليات "ابلیس مو قرمز" همه را نا اميد كرد، حتى شخص صدام را. هنگاميكه در سال ٢٠٠٦ ديكاتور پير عراق در حال محاكمه بود و انتظار اعدام محتوم خود را مى كشيد، تلويزيون بغداد به پخش مصاحبهاى صوتى اقدام كرد.
در اين مصاحبه، ديكتاتور محكوم به اعدام عراق، الدورى را به ايراد سخنرانى غيرمجاز متهم مى كرد. صدام گفته بود: آرزوى ديرين عزت الدورى صحبت با مردم عراق به عنوان رهبر آنها ولو براى لحظاتى كوتاه بوده است. بنابر ادعاى صدام، وى يك بار به الدورى گفته به صورت جغد مانندش تف خواهد كرد، و بالاتر از اين گفته است: مجازاتى كه من براى عزت الدورى خواهانم، بريدن گوشها و زبان اوست... و اگر مانند ناشنوايان به زبان اشاره صحبت كرد دست هاى وى را نيز خواهم بريد. اين كار تا مرگ الدورى ادامه خواهد يافت و از شر وجود منحوسش خلاص خواهيم شد.
در آن زمان الدورى در حاليكه با نسل جديد تكفيرى ها ائتلاف مى كرد، در تلاش براى گرد هم آوردن باقى مانده هاى حزب بعث نيز بود. بسيارى از اعضاى حزب بعث فرارى شده، به زندان افتاده و يا كشته شده بودند. تعداد اندكى به شورشيان عليه اشغال آمريكا پيوسته بودند. اما آنها با شيوخ قبايل سنى كه روزى سركوبشان كرده بودند در تعارضى آشكار قرار داشتند و القاعده عراق نيز نسبت به آنها بى اعتماد بودند.
با آغاز بحران سوريه، درها به روى گروههاى تكفيرى گشوده شد و آنها را به اين كشور جلب كرد، سپس تروريستها كه حالا با تجربه تر و مسلح تر از هميشه بودند، به عراق بازگشتند. گروهى كه خود را "داعش" مى خواند، نيروى محركى تازه خلق كرد و به موازات آن نام الدورى مجددا به عنوان رهبر گروهى موسوم به ارتش نقشبنديه بر سر زبان ها افتاد.
به عقيده تروريست هاى هوادار خلافت، چند هزار پيرو وفادار الدورى در فرقه نقشبنديه عامل بسيار مهمى به شمار مى آيند. اقدامات داعش در عراق با تنها حدود شش هزار تروریست صورت گرفته است. گروهک الدورى، مانند داعش، حمايت برخى از گروه هاى سنى را كه احتمالا عقايدشان را نيز نمى پذيرند، بدست آورده اند.
*** دشمنی مشترک با شیعیان تنها عامل اتحاد داعش و نقشبندیه
بدون وجود يك دشمن مشترك، نقشبنديه و داعش دشمنى طبيعى عليه يكديگر را از سر خواهند گرفت. اگر هر کدام از گروه ها در قدرت بود دیگرى را به پای چوبه دار رهنمون مى شد. زمان كافى و سرنگونى غيرمحتمل دولت عراق چنين سناريويى را در پى خواهد آورد. اما با وجود بر سركار بودن دولتى شيعه، دو گروه همچنان در جبهه اى مشترك مى جنگند و اين دو عنصر قدرتمند در اسرارآميزترين و پيچيده ترين ائتلاف ممكن، ائتلاف به رهبرى داعش را تشكيل مى دهند.
اوايل ماه ژوييه، در يك نوار صوتى منتسب، شخصى كه خود را عزت الدورى معرفى مى كند از گروه هاى سنى افراطی به خاطر نقششان در برخی تحرکات تقدير كرده و آنها را قهرمانان القاعده و داعش خطاب كرده است.
در حال حاضر، به نظر مى رسد خليفه و "ابلیس مو قرمز" براى دستيابى به قلمروشان در شمال عراق به يكديگر نياز داشته باشند. يك افسر عراقى در پايگاهى در مركز عمليات نظامى سامرا گفته است كه دو گروه همراه يكديگر و زير پرچم داعش مى جنگند. به گفته اين افسر، به جهت پيشروى از موصل به سمت بغداد داعش به راهبرد غارتگرى تمسك كرده و يكى پس از ديگرى به ارتش عراق و پيش از آنكه بتواند مكانى امن پناه برد، حمله مى كنند. به ادعای وى پس از تصرف منطقه توسط داعش نقشبنديه كنترل منطقه را در دست مىگيرد.
در موصل، جايى كه داعش در مقابل موفقیتهای گسترده ارتش عراق احساس امنيت بيشترى مى كند، بيشترين گزارش ها از درگيرى هاى داعش و نقشبنديه مخابره مىشود.
بيش از يك سال پيش "ابلیس مو قرمز" با ظاهر شدن در يك ويديوى اينترنتى از جنگجويان خواست كه سلاح به دست گرفته و با دولت بجنگند. او كه پشت يك ميز چوبى و در مقابل پرچم دوران رژيم بعث نشسته و يونيفرم زيتونى رنگ ارتش عراق را در زمان جنگ ٨ ساله عليه ايران بر تن داشت خطاب به تروريست ها مدعی شد كه مردم عراق و نيروهاى ملى از شما حمايت خواهند كرد.
خط فكرى داعش كاملا فرقه ايست: كشتار شيعيان. اما توطئه شنیع الدورى چيز ديگرى است: کشتار ايرانيان(!).
تا زمانى كه شيعيان در عراق حضور دارند و لاجرم چشم اميدشان به سوى کمکهای ايران است الدورى و تكفيرى ها بهانه اى براى اتحاد با يكديگر در دست دارند. هيچكس بيش از الدورى به اين مساله آگاه نيست.
پس از سقوط رژيم سابق عراق، چند بار خبر دستگيری، کشته شدن يا مرگ عزت ابراهيم از سوی منابع مختلف انتشار يافت اما اين گزارش ها تاييد نشد. با اعدام صدام حسين، گروهی که خود را نماينده اعضای حزب بعث عراق می خواند اعلام داشت که عزت ابراهيم الدوری به دبيرکلی حزب انتخاب شده است.
"ابلیس مو قرمز" طى اين سال ها نشان داده كه وقتى مساله نجات شخص خودش باشد كاملا انعطاف پذير خواهد بود و تا آنجا كه مى دانيم متأسفانه او هنوز گوش ها و زبان سالمى دارد.
"ابلیس مو قرمز" ارشدترين عضو رژيم سابق عراق است که هنوز بازداشت نشده است هرچند ايالات متحده جايزه ای سنگين را برای اطلاعات منجر به دستگيری وی تعيين کرده است.
منابع:
http://www.thedailybeast.com/articles/2014/07/20/saddam-s-former-deputy-the-red-skull-of-baghdad-still-at-large-in-iraq-and-allied-with-isis.html
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Izzat_Ibrahim_al-Douri
http://english.alarabiya.net/en/views/news/middle-east/2014/07/14/The-significance-of-Izzat-al-Douri-and-the-Ba-ath-Party.html
انتهای پیام/