در این گزارش با دانستنی‌های عید سعید فطر، معاد، پاداش الهی و نزدیک‌ترین شب قدرآشنا می‌شویم.

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، روز اول ماه شوال را به این دلیل عید فطر می‌نامند که پس از گذشته یک ماه روزه داری و خودداری از خوردن و آشامیدن، بر ما واجب است در نخستین روز شوال خوردن و آشامیدن را آغاز کنیم.

فطر به معنای آغاز خوردن و آشامیدن پس از مدتی نخوردن و نیاشامیدن است. ابتدای خوردن و آشامیدن را افطار می‌نامند.

در ماه رمضان پس از اتمام روز و هنگام مغرب شرعی روزه داران افطار می‌کنند یعنی اجازه خوردن و آشامیدن را دارند.

عید فطر پس از یک ماه پرهیز از خوردن و آشامیدن در نخستین روز شوال باید خوردن و آشامیدن را آغاز کنیم.

روز اول شوال به فرمان خداوند، منادی ندا می‌دهد، ای مؤمنان برای جوائز و پاداش‌های خود بشتابید. پروردگار برای درک معاد نشانه‌هایی را برای ما برگزیده است.

ماه رمضان و عید سعید فطر نیز یکی از نشانه‌های معاد و آخرت است. به این معنا که دنیا مزرعه آخرت و ماه رمضان مزرعه عید سعید فطر است. در دنیا هرکسی به  اندازه آن‌چه که کاشته است در قیامت برداشت می‌کند و در ماه مبارک رمضان نیز هر کس به اندازه آن چه عبادت کرده‌است در عید سعید فطر از خداوند جایزه بزرگ الهی را دریافت می‌کند.

**دانستنی‌های عید فطر

نخستین روز شوال و عید سعید فطر روز گرفتن پاداش است. در این روز مستحب است که دعا بسیار شود و همه باید در این روز خداوند را بسیار یاد کنیم و روز خود را به بطالت و تنبلی نگذرانیم و خیر دنیا و آخرت را بطلبیم.

شرکت در نماز عید سعید فطر، خروج از قبر و رفتن به سوی پروردگار را آسان می‌سازد. در این روز دعا باید زیاد شود و این روز نباید به بطالت و تنبلی بگذرد و خیر دنیا و آخرت باید طلبیده شود.
به جا آوردن غسل، پوشیدن لباس‌های تمیز و خوشبو، پاکیزگی اموال و دارایی با پرداختن فطریه، کمک کردن به نیازمندان دارای ثواب و فضیلت بسیار است.

شب عید سعید فطر همانند شب قدر دارای فضیلت بسیار است. شبی است که پروردگار پاداش‌های خود را مؤمنان روزه دار می‌بخشدو آنان را مورد رحمت خود قرار می‌دهد.

به جا آوردن غسل بعد از غروب آفتاب،خواندن دعای ویژه رویت هلال ماه، خواندن زیارت امام حسین(ع)، احیای شب عید سعید فطر با دعا و نماز و استغفار، خواندن 10رکعت نماز، خواندن دعاهای مخصوص این شب، کنار گذاشتن فطریه ثواب و فضیلت بسیار دارد.

گفتنی است؛ روزه گرفتن در تمام ادیان الهی وجود دارد و پیروان ادیان مختلف مکلفند تا روزهای خاص را در سال بگیرند. اما برای نخستین بار پس از پایان یک ماه روزه داری در اسلام در نخستین روز ماه پس از یک ماه روزه داری عید قرار داده  شده است. و این بزرگترین پاداشی است که خداوند به مسلمانان اهدا کرده است.

انتهای پیام/
برچسب ها: حضور ، پاداش ، عید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار