استان لرستان، استانی در غرب کشور با وجود آثار تاریخی از جمله پل‌های تاریخی، آبشارها و چشمه‌ها همچنان گمنام و ناشناخته است.

عطا حسن پور، کارشناس ارشد مرمت و مدیر امور فرهنگی سازمان میراث فرهنگی استان لرستان در گفتگو با خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران در خصوص ناشناخته شدن استان لرستان از جنبه‌ی فرهنگی و آثار تاریخی در نزد ایرانیان و دلایل کوتاهی معرفی در این زمینه گفت: استان لرستان شاید در برخی زمینه‌ها از جمله معرفی کم کار شده اما استان ناشناخته و گمنامی نیست،‌این استان با قدرت چندین هزار ساله طبیعت زیبا، آب و هوای مناسب، آثار تاریخی گوناگون این همه باعث شده در بیشتر موارد فرهنگی سرآمد استان‌های دیگر باشد.

وی ادامه داد: رسانه استانی، مدیران استان، در حیطه وظایف خود به خوبی کارشان را انجام می‌دهند و حضور هوشنگ بازوند استاندارد استان کارهای بسیار خوبی در زمینه جذب توریستی و گردشگر و ارتقای سطح فرهنگ صورت گرفته است.

وی اظهار داشت: رسانه‌ی استانی داشته‌های فرهنگی،‌ تاریخی و طبیعی استان را در قالب برنامه،‌گزارش و مستند برای هم استانی‌ها معرفی کرده است و برای مردمان این استان شناخته و معرفی شده است اما در نگاه وسیع‌تر و کشوری باید گفت نقش رسانه‌ی ملی بی تاثیر نیست، زیرا اگر توجه بیشتر نسبت به معرفی آثار تاریخی و داشته‌های فرهنگی استان داشته باشد، کما اینکه در گذشته نیز رسانه ملی در حوزه فرهنگی به خوبی فعالیت‌های فرهنگی خود را انجام داده، تمام نقاط کشور را پوشش می‌داد.

حسن پور افزود: پیشنهاد می‌کنم که در حوزه فرهنگی و فعالیت‌های صورت گرفته، رسانه ملی که فعالیت خود را بهترین منبع و راحت ترین راه برای معرفی هر نوع فعالیت در هر عرصه‌ای ‌را بیشتر کند.

کارشناس مرمت بیان کرد: اگر رسانه‌های داخلی داشته‌های فرهنگی و آثار تاریخی کشور را در قالب برنامه، مستند، فیلم،‌... هم میهنان مان نشان دهند تا جایی در کشور نباشد که برای یک ایرانی ناشناخته باشد، و اگر این پیشنهاد صورت بگیرد‌، همگی ما سفیران فرهنگی برای کشور و معرفی آن به دنیا خواهیم بود.

وی تصریح کرد: در سطح فرا ملی با همکاری استانداری استان و همچنین تلاش‌های سازمان میراث استان، بنده به عنوان نماینده فرهنگی استان لرستان روز سه شنبه 20 خرداد ماه 93 در نهمین کنگره‌ی بین المللی ICAANE سوئیس به منظور ارائه نتایج سه دوره کاوش بر روی قلعه گوری سیمره که نماد و آینه دار چند هزار ساله‌ی این منطقه از کشور حضور داشتم.

وی بیان کرد: در این کنگره از سفال نوشته‌ها، گچ بری‌های منحصر به فرد به دست آمده در این استان که نمونه مشابهی تا کنون در جای دیگری از کشور پیدا نشده رونمایی شد.

مدیر امور فرهنگی میراث لرستان عنوان کرد: در میان تمامی استان‌های کشور در زمینه‌ی به ثبت رساندن آثار تاریخی و فرهنگی بعد از استان فارس رتبه‌ی دوم را به خود اختصاص داده است و در زمینه‌ی داشتن پل‌های تاریخی، آبشارها و چشمه‌ها رتبه‌ی نخست کشور را دارا هستیم و در سطح فرا ملی یعنی جهانی لرستان به سرزمین مفرق می‌شناسند.

وی افزود: نامگذاری سال 93 با نام سال اقتصاد و فرهنگ، عزم ملی و مدیریت جهادی از سوی رهبر معظم انقلاب و همچنین تاکید هوشنگ بازوزر استاندارد استان اقداماتی در زمینه جذب گردشگر و ارتقای سطح فرهنگ صورت گرفت، به طوری که از ابتدای سال جاری برای مسافران نوروزی هتل کافی نداشتیم و تمامی هتل‌ها، مسافرخانه‌ها، برای اولین بار در تاریخ استان پرشد و همانند شمال کشور مسافران برای تامین جا و مکان خانه اجاره کردند.

مدیر امور فرهنگی میراث استان لرستان اظهار داشت: مکان‌ها و جاهانی دینی بسیاری در استان لرستان و حتی در کشور وجود دارد که همچنان ناشناخته هستند که بهترین راه برای معرفی آن‌ها ساختن فیلم، مستند، برنامه و گزارش گرفتن از این مناطق و معرفی آن از طریق رسانه است.

وی ادامه داد: اگر داشته‌های فرهنگی و تاریخی همه جای ایران رسانه‌ای شود، علاوه بر ایرانیان، بلکه جهانیان به زیبایی‌های ایران و به متمدن بودن ایران پی خواهند برد، زیرا جای جای ایران که حرف تازه در زمینه فرهنگ، تاریخ و هویت ملی دارد که نشان دادن آن‌ها فقط از طریق رسانه میسر است، زیرا بهترین عامل برای انتقال پیام فرهنگی و حاجات امروز رسانه است.


انتهای پیام/ اس
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار