وی در ادامه در خصوص بیماری روده تحریک پذیر گفت: این بیماری، شامل درد شکمی همراه با تغییرات اجابت مزاج و کاهش درد با اجابت مزاج است که عامل آن عدم کارکرد مناسب سیستم عصبی دستگاه گوارش است.
فوق تخصص گوارش و کبد به بیماران مبتلا به روده تحریک پذیر توصیه کرد: به طور کلی، باید کنترل بیماری روده تحریک پذیر با کاهش و مدیریت استرس انجام شود. البته برای کاهش علایم، باید درمان های دارویی و رژیم غذایی، با نظر پزشک معالج باشد.
وی در ادامه با اشاره به کبد چرب تصریح کرد: کبر چرب یا تجمع چربی در کبد، ناشی از مصرف رژیم غذایی پُرکالری و فعالیت بدنی اندک است، البته مصرف برخی داروها، الکل و یا اختلالات متابولیک، از قبیل افزایش قند یا چربی خون نیز از عومال بروز این بیماری به شمار میرود.
میراولیایی در خصوص نحوه پیشگیری از ابتلا به کبد چرب خاطرنشان کرد: راه حل این مورد، تعادل بین کالری دریافتی و مصرفی است و آن به معنای کاهش کالری مصرفی و افزایش فعالیت بدنی است که بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
وی در اشاره به سنگهای کیسه صفرا تصریح کرد: این سنگ ها میتوانند با التهاب حاد کیسه صفرا منجر به درد شدید شکمی شده و ضرورت جدی درمانی را به وجود بیاورند، سنگ کیسه صفرا، گاه میتواند، دردهای رودهای را با مصرف غذاهای چرب ایجاد کند که بیشتر به عنوان دردهای صفرایی تلقی میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه در هر جامعه، برخی
بیماریها با شیوع بیشتری دیده میشود، اضافه کرد: بیماریهای عملکردی گوارشی، از
قبیل درد شکم یا اختلالات اجابت مزاج و بیماری کبد چرب بیشترین دلیل مراجعه
بیماران به پزشکان به شمار میرود.
/انتهای پیام