استان کهکیلویه و بویراحمد استانی کوچک اما غنی از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوانی است که در این چندساله متأسفانه مورد بی‌مهری قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ چشم‌ها را باید شست و فارغ از تمام پیش فرض‌هایی که جلوی دید ما را می‌گیرد به زیبایی‌های متعدد الهی که در استان کوچکی قرار دارد توجه کرد. هرچند راه دراز است و ناهموار ولی ارزشمند و پرخاطره خواهد بود.

 استان کهکیلویه و بویراحمد را با نام‌هایی چون شمال و جنوب، سرزمین زیبایی‌های ناشناخته، و یا سرزمین کوه، آب و آبشار، می‌نامند.
 
این استان در سلسله کوه‌های زاگرس قرار گرفته و دنا، بلندترین قله رشته کوه زاگرس، با 4409 متر ارتفاع درآن واقع شده است، وجود 80 گونه گیاهان دارویی و خوراکی و انواع حیوانات وحشی در این اقلیم زیبا زندگی هم در نوع خود قابل توجه است.
 
سه چهارم استان را کوه و تپه‌ ماهور تشکیل داده و یک پنجم از جنگل‌های کشور نیز در این استان قرار دارد، و یک دهم آبهای جاری کشور نیز در رودخانه چشمه‌ساران آن درحال حرکت است. این استان با چهار اقلیم متفاوت سرد، معتدل، مرطوب و گرم یکی از مناطق ویژه از نظر آب وهوایی است.
 
قدمت آثار باستانی و تاریخی این استان به 6000 سال قبل می‌رسد طوری که مشخص است این منطقه در عصر تمدن‌های کهن ایران جایگاه و نقش پررنگی داشته است.

نقوش برجسته تنگ سولک در بهمنی پل و مجموعه تاریخی خیرآباد، گنبد لیشتر در گچساران، بلاد شاپور دهشت، پل خسرو یاسوج و پل پاتاوه سی سخت، دوگورد و پا، پل بریم باشتا و بافت تاریخی چرام، بسیاری از آثار تاریخی دیگر، هم نشان از قدمت تاریخی این استان کوچک دارد.

در ضمن وجود بیش از 360 بقعه متبرکه نشان از این دارد، که این استان افتخار داشته میزبان شایسته‌ای برای نوادگان اهل بیت(ع) و به خصوص حضرت بی بی حکیمه خاتون خواهر امام رضا(ع) باشند.
 
استان کهکیلویه و بویراحمد از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های لازم برای جذب گردشگران داخلی و خارجی برخوردار بوده و می‌تواند مقصد جدیدی برای گردشگران داخلی و خارجی باشد.
 
انتهای پیام/  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.