محمد تقی فکور زاده شاعر در گفتگو با
خبرنگارادبیات باشگاه خبرنگاران گفت: معمولا کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ممیزی کتاب درست نیست سلیقهای و دستوری با این قضیه برخورد می شود این مشکلی است که تمام شاعران اهالی قلم با آن مواجه هستند.
وی افزود: تا الان تغییر چندانی در زمینه ممیزی کتاب شاهد نبودیم، بنابر گفته دوستان ممیزی کتاب بهتر شده است. ادبیات و به طور کلی قلم آن حرمت خود را ندارد بیشتر بر مبنای ذوق و سلیقه مقامات به آن نگاه می شود ممیزها آگاهی چندانی از کار نوشتن ندارند.
این شاعر ادامه داد: ممیزها به دلیل وجود برخی کلمات در شعر خواهان حذف غزل در مجموعه شعر می شوند در حالیکه از لحاظ درون معنی که شاعر استباط خود را می کند آگاهی ندارند، کلمه "شاهد" را در معنای دیگری عنوان کردند در حالیکه منظور از شاهد ازلی در غزل حافظ تنها خداوند است .
وی تصریح کرد: گمان نمی کنم بیان واگذاری ممیزی کتاب به ناشران تاثیری در ادبیات داشته باشد، این مسائل نظرات داخلی پیرامون ممیزی کتاب است باید در زمینه ممیزی کتاب نگاه جهانی داشته باشند در زمینه داستان نویسی بسیار فقیر هستیم در حالیکه در مقام شعر کسی با ما برابری نمیکند.
فکور زاده عنوان کرد: مسئولان در زمینه داستان به تمام دنیا نگاه می کنند، ببینند ممیزی داستان توسط ناشران یا به وسیله ارشاد انجام می شود اگر کشورهای دیگر پیشرفته محسوب می شوند، پیشرفتشان در زمینه فرهنگ است با فرهنگ سلیقه ای برخورد می کنیم.
این شاعر بیان کرد: مسئولان باید نظر خود را در زمینه نحوه ممیزی کتاب تغییر دهند اکثر ناشران ما، شاگرد کتابفروش بودند که بر اساس به دستآوردن پول یا آشنایی با افراد انتشاراتی تاسیس کردند و سواد ادبی لازم را ندارند.
وی خاطر نشان کرد: چند نفر از ناشران کشور ممکن است واجد شرایط لازم برای ممیزی کتاب و اهل فرهنگ باشند خداوند به نون و قلم قسم خورده است و در آن حرفی از ممیزی کتاب نیامده، آنها اندیشه را ممیزی می کنند.
انتهای پیام/