به شخصی که در مقابلمان ایستاده است یک نگاه می‌اندازیم و در ذهنمان قضاوت کردن را شروع می‌کنیم....

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، قضاوت کردن درباره‌ی اعمال و رفتار دیگر مدت زمانی که در جامعه‌ی ما رواج پیدا کرده است قضاوت‌هایی که در اکثر موارد به دوره عدالت است و در بعضی موارد تنها به خاطر تخریب شخصیت فرد مورد نظر ما صورت می‌گیرد. چه خوب است هنگامی که تصمیم به قضاوت درباره‌ی دیگران می‌گیریم به گفته‌ی بزرگان خود فکر کنیم و به نصیحت‌های آنها جامعه عمل بپوشانیم. از بزرگی خواندم که درباره قضاوت کردن درباره‌ی دیگران گفته بود: خداوندا به من بیاموز قبل از آن که راه رفتن کسی را قضاوت کنم کمی با کفش‌های او راه بروم.

سروش علیزاده روانشناس گفت: در بیشتر موارد هنگامی به قضاوت دیگران می‌نشینم که رفتاری از رفتارهای شخص مورد نظرتان برای ما غیر قابل تحمل می‌شود و در پاره‌ای دیگر از مواقع هنگامی که حس حسادت در درون ما نسبت به کسی زبانه می‌کشد شروع به قضاوت‌های نادرست درباره‌ی وی می‌کنیم، قضاوت‌هایی که تنها به قصد تخریب موقعیت و موقعیت‌های شخصی است که به آن حسادت می‌کنیم. 

وی در ادامه گفت: قضاوتی که تنها از روی ظاهر صورت می‌گیرد و نه از روی شناخت و آگاهی تنها از جهل ما نشأت می‌گیرد.  افراد باید بدانند همان طور که برای آن‌ها ناخوشایند است که مورد قضاوت قرار بگیرند برای دیگران نیز این امر آزار دهنده است. 

این روانشناس در ادامه گفت: قضاوت کردن دارای بار منفی است و عده‌ای با قضاوت منفی درباره‌ی دیگران و تحقیر آنها برای مهم جلوه دادن خود تلاش می‌کنند.
 
وی در ادامه اظهار داشت: قضاوت درباره‌ی دیگران و نیت و رفتارشان در حوزه‌ی صلاحیت ما نیست. ما به هیچ وجه حق نداریم نقش خداوند را به عهده بگیریم و درباره‌ی خوبی یا بدی کسی نظر دهیم. 

وی در پایان خاطر نشان کرد: قضاوت کردن درباره‌ی دیگران یک رفتار ناشایست است و باید سعی کنیم از آن دوری کنیم ولی اگر واقعا نمی‌توانید این رفتار را ترک کنید و بهتر است از یک روانشناس کمک بگیرید.  
 
انتهای پیام/

برچسب ها: قضاوت ، ذهن ، کفش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار