به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ از سال ۱۵۰۰ میلادی تاکنون بیش از ۳۲۰ مهره دار ساکن خشکی ها منقرض شده اند. تکثر زیستی زمین محصول ۳.۵ میلیارد سال آزمون و خطای تکاملی است، اما محققان میگویند که این تنوع غنی زیستی به نقطه حساسی رسیده و اکنون به سرعت درحال از میان رفتن است.
یک تیم بین المللی از محققان میگوید، دلایل قوی هست که فعالیت انسانی عامل نابودی سریع تکثر زیستی است. مهمتر اینکه جمعیت تمامی گونه های باقی مانده به طور میانگین شاهد افتی ۲۵ درصدی در شمار آنها بوده است.
هیلاری یانگ از دپارتمان اکولوژی، تکامل و زیست شناسی دریایی دانشگاه کالیفرنیا در خصوص یافتههای اصلی این مطالعه گفت: وضعیت حیوانات زمین را مرور کردیم و دریافتیم که شمارشان به طور فاجعه باری درحال افت است. به گفته وی سالانه ۱۱ هزار تا ۵۸ هزار گونه منقرض میشوند و از بین میروند اما علاوه بر آن جمعیت گونههایی که رایج هستند هم به شدت افت میکند. ما دریافتیم که ۲۵ درصد میزان گونههای رایج مهره داران و ۴۵ درصد بی مهره گان افت کرده است. یانگ ادامه داد: حشرات سخت پوست در گردش طبیعت نقش و وظایف زیادی دارند. متوجه شدیم که این افت جمعیت پیامدهای گسترده ای برای سلامت انسان و فواید اکوسیستمهایی که انسان به آنها وابسته است دارد.وی درباره روند نابودی پوشش گیاهی و جانوان گفت: همه مردم از نابودی حیوانات بزرگ در خشکی آگاهند حیواناتی که وجودشان عادی بوده، مثل بوفالوی آمریکایی یا فیل آفریقایی این گونه ها درحال افت هستند. اما مطالعه نشان داد که درحال از دست دادن پروانه ها مثل پروانههای ˈمونارکˈ در آمریکا هستیم که زمانی در شمار عظیم مهاجرت می کردند و حالا کم شده اند.حشرات سخت پوست در سراسر جهان که کارشان پردازش پسمانده ها در محیط زیست بود درحال کاهش شدید هستند بنابراین هرجا را که نگاه می کنیم گونه ها درحال ناپدید شدن هستند.وی با بیان اینکه شاهد ششمین انقراض انبوه موجودات در تاریخ زمین هستیم اضافه کرد: پنج انقراض انبوه قبلی تاریخ ما همگی با تکیه بر ابعاد نابودی گونهها و سرعت نابودی آنها اندازه گیری شده و وقتی روند امروزی نابودی گونه ها را با رکوردهای قبلی مقایسه میکنیم می بینم که روند کنونی کاملا با پنج انقراض انبوه قبلی همخوانی دارد و فکر میکنم در مورد این مساله دارد اتفاق نظر حاصل میشود.
انتهای پیام/