دیابت یکی از مهمترین علل مرگ ومیر و ایجاد عوارض جدی در جهان است. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی شیوع دیابت در ایران آمار نسبتا بالایی دارد منشاء بسیاری از بیماریهای دیگر است.

غلامرضا کرد افشاری، متخصص طب سنتی، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: دیابت نوعی اختلال در سوخت وساز چربی و پروتئین بدن است. همچنین منشا بیماریهایی چون اختلالات چشمی، نارسایی کلیه، بیماریهای قلبی-عروقی و مغزی و اشکال در دستگاه گوارش است. 

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2011، شیوع دیابت در ایران برابر با 10/3 درصد است که آمار نسبتا بالایی است. 

کرد افشاری در ادامه گفت: انتخاب یک الگوی تغذیه‌ایی سالم و مناسب در کنترل دیابت و جلوگیری از بروز بیماری از عوارض ناشی از آن جلوگیری می‌کند. مواد غذایی ترش مثل غوره، ریواس، سماق و زرشک، آلو و رب انار مناسب برای بیماران دیابتی است. مواد غذایی با طبیعت سرد و تر مثل جو و ماءالشعیر برای بیماران دیابتی توصیه می‌شود. همچنین استفاده از جو، خیار، کدو، کاهو، اسفناج هم مناسب است. 

این متخصص طب سنتی ادامه داد: بهترین گوشت، ماهی است و توصیه به بیماران دیابتی برای مصرف آن بیشتر است. ماهی با تامین امگا 3 و چربی‌های غیر اشباع در بهبود دیابت و عوارض آن مفید واقع می‌شود. همچنین توصیه می‌شود بیماران دیابتی به جای شیرین کننده‌های مصنوعی از عسل استفاده کنند.

انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.