غلامرضا کرد افشاری، متخصص طب سنتی، در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: دیابت نوعی اختلال در سوخت وساز چربی و پروتئین بدن است. همچنین منشا بیماریهایی چون اختلالات چشمی، نارسایی کلیه، بیماریهای قلبی-عروقی و مغزی و اشکال در دستگاه گوارش است.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2011، شیوع دیابت در ایران برابر با 10/3 درصد است که آمار نسبتا بالایی است.
کرد افشاری در ادامه گفت: انتخاب یک الگوی تغذیهایی سالم و مناسب در کنترل دیابت و جلوگیری از بروز بیماری از عوارض ناشی از آن جلوگیری میکند. مواد غذایی ترش مثل غوره، ریواس، سماق و زرشک، آلو و رب انار مناسب برای بیماران دیابتی است. مواد غذایی با طبیعت سرد و تر مثل جو و ماءالشعیر برای بیماران دیابتی توصیه میشود. همچنین استفاده از جو، خیار، کدو، کاهو، اسفناج هم مناسب است.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: بهترین گوشت، ماهی است و توصیه به بیماران دیابتی برای مصرف آن بیشتر است. ماهی با تامین امگا 3 و چربیهای غیر اشباع در بهبود دیابت و عوارض آن مفید واقع میشود. همچنین توصیه میشود بیماران دیابتی به جای شیرین کنندههای مصنوعی از عسل استفاده کنند.
انتهای پیام/