وزیر امورخارجه کشورمان با اشاره به اینکه ایران در قلب کریدور‌های تجاری قرار دارد، گفت: کشورمان می‌تواند نقش ویژه ای در ارائه خدمات جریان کالای ترانزیت از کشورهای حاشیه خلیج فارس به آسیای میانه ایفاء کند و این فرصت می‌تواند به عنوان مبنایی برای جایگزینی درآمدهای عاید از ذخایر نفتی برای کشورهای عضو نیز قرار گیرد.

به گزارش حوزه سیاست‌خارجی باشگاه خبرنگاران، "محمدجواد ظریف" وزیر امورخارجه کشورمان در نشست چهار جانبه همکاری‌های ترانزیتی که با حضور وزرای کشورهای جمهوری اسلامی ایران، سلطنت عمان، ترکمنستان و ازبکستان در مسقط برگزار شد،  اظهار داشت: تجارت جهانی و مبادله کالا در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی روز به روز در حال افزایش است و ایجاد یک دالان ترانزیتی قابل اعتماد به منظور حمل و نقل منظم کالا و مسافر بین بنادر خلیج فارس و دریای عمان و کشورهای آسیای میانه امری لازم و ضروری است. 

وی ادامه داد: خوشبختانه امروز با اجرایی شدن موافق نامه ترانزیت موسوم به عشق‌آباد آغازی مبارک برای افزایش همکاری‌های عملیاتی  بین کشورهای عضو موافقتنامه خواهد بود.
 
وزیر امورخارجه کشورمان افزود: بدون شک نگاه ماه به کریدورهای تجاری حمل و نقل باید به عنوان ابزار توسعه و تجارت باشد هرچند  در این سال‌ها مسیری که امروز به عنوان نقشه راه همکاری حمل و نقلی انتخاب کرده‌ایم به عنوان سرمایه از یاد رفته بود، ولی با توجه به نقش کلیدی مسیر ترانزیتی مذکور می‌توانیم با احیاء آن یک بزرگراه اصلی ترانزیتی در منطقه را خلق کنیم و با ايجاد زمينه‌های توسعه در مناطق پيرامونی اين مسير ترانزيتی، زمينه گسترش افراط و تروريسم ناشی از فقر را كاهش دهيم.
 
 ظریف تصریح کرد : این منطقه با توجه به موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد خود همواره مسیری با اهمیت در زمینه حمل و نقل در طول تاریخ مطرح بوده است، با رشد صنایع مختلف در شاخه‌های مختلف اقتصادی و شکل‌گیری اقتصاد جهانی، نیاز به حمل ونقل و استفاده از صنعت لجستیک روز به روز بیشتر می‌شود. موقعیت جغرافیایی و بی نظیر و استراتژیک کشورهای عضو موافقت نامه به عنوان نقطه‌ای کلیدی در کریدورهای تجاری بین‌المللی در صورت حسن توجه و برنامه ریزی مناسب مزایای قابل توجهی را از طریق ترانزیت کالا برای کشورهای عضو به ارمغان خواهد آورد.
 
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به دلیل داشتن شبکه گسترده حمل و نقل و ناوگان کارآمد و مناسب، دارابودن مرزهای خشکی و دریایی با 15 کشور منطقه و وجود منابع عظیم زیرزمینی در حمل و نقل ترانزیت کالا در منطقه جایگاه ویژه‌ای دارد.

وزیر امورخارجه کشورمان با اشاره به اینکه منطقه ترانزیتی که برای آن گرد هم آمده ایم از سه فرصت استثنایی _ استفاده از سود ناشی از افزایش حجم تجارت و معاملات بین اروپا و آسیا، نقش آفرینی در حمل و نقل دریایی و نیاز منطقه به بنادر چند وجهی برخوردار است . در کنار فرصت‌های بیان شده، برخورداری از یک زیرساخت قوی و کارآمد در زمینه حمل و نقل  و لجستیک اجتناب ناپذیر است.

ظریف در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با عنایت به قرار گرفتن در قلب کریدور‌های تجاری می‌تواند نقش ویژه ای در ارائه خدمات جریان کالای ترانزیت از کشورهای حاشیه خلیج فارس به آسیای میانه ایفاء کند و این فرصت می‌تواند به عنوان مبنایی برای جایگزینی درآمدهای عاید از ذخایر نفتی برای کشورهای عضو نیز قرار گیرد.

انتهای پیام/
برچسب ها: ظریف ، نشست ، ناوگان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار