سعداله اسکندری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگارن تبریز ضمن بازگو نمودن ویژگی های یک نهال مرغوب افزود: نهال گواهی شده و مرغوب نهالی است که از نظر نوع رقم پایه و پیوندک به طور کامل مشخص و عاری از هر گونه آفت، بیماری، نماتد و علفهای هرز انگل باشد و از هر نظر مورد تایید کمیته فنی نظارت بر تهیه و توزیع نهال سازمان جهاد کشاورزی بوده و دارای گواهی سلامت و بهداشت و کنترل کیفیت باشد.
وی تشریح کرد: هر گونه ضعف یا آلودگی در نهالستان موجب کاهش رشد و ضعیف و رنجور شدن درختان حاصله در باغ شده و در نتیجه با نقصان تولید، باغدار متضرر میشود.
اسکندری ادامه داد: نظر به اینکه نهال درخت میوه پس از طی دوره بلوغ رویشی (معمولاً ۵ - ۳ سال) وارد مرحله باردهی میشود و در طول این مدت باغدار برای حفظ، تربیت و مراقبت درختان کاشته شده سرمایه زیادی را هزینه میکند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: افزایش کیفیت میوهها وقتی تحقق خواهد یافت که باغات میوه با رعایت کامل اصول فنی و بهکارگیری فنون جدید باغبانی و کاشت نهالهای سالم و مرغوب و از واریتههای اصلاح شده احداث و مدیریت شوند.
وی اظهار داشت: اگر توليد نهال و نهال كاري بدون آگاهی از مبداء و ژنتيک بذر انجام شود امكان دارد كه اين نهال كاری در قدم های اوليه مستقر شود ولی اين عمل موقتی بوده و ممكن است با شكست روبه رو شود.
اسکندری تاکید کرد: احداث باغ های سالم، يكنواخت و اقتصادی زمانی ميسر می شود كه زمينه های لازم برای توليد نهال سالم و دارای اصالت ژنتيكی و مطابق با استانداردهای مصوب فراهم شود.