به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از سایت نخست وزیری انگلیس؛ "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس بعدازظهر شنبه با "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا تلفنی گفتوگو و با وی اوضاع در عراق، اوکراین و خاورمیانه را بررسی کرد.
سخنگوی نخست وزیری انگلیس طی بیانیهای اعلام کرد: در موضوع عراق، رئیس جمهور آمریکا اقداماتی را که واشنگتن با هدف کاهش رنجهای انسانی در منطقه سینجار و حفاظت از شهروندان آمریکایی در اربیل انجام داده را تشریح کرد. نخست وزیر انگلیس نیز از تلاشهای آمریکا استقبال کرده و این موضوع را شفاف ساخت که انگلیس مشتاق همکاری با آمریکاییها در تلاشهای بشردوستانه است.
آنها موافقت کردند که اولویت فوری تامین نیازهای مردم در منطقه سینجار است و انگلیس نیز به آمریکا در انتقال مایحتاجها ملحق میشود. هر دو رهبر موافق این موضوع بودند که کمکرسانی از طریق هوا راهحل طولانی مدت نبوده و راهی باید پیدا شود که مردم را به امنیت رسانده و مانع از قتل عام شد.
آنها همچنین موافق این موضوع بودند که مقامات آمریکایی و انگلیسی باید با یکدیگر و با شرکای بینالمللی، راهی برای پیشروی پیدا کنند. آنها همچنین بر ضرورت تشکیل هر چه سریعتر دولت فراگیر تاکید کرده تا از این طریق بتوان تمام جوامع عراقی را علیه تروریستهای داعش متحد کرد.
در مورد اوکراین نیز هر دو به ابراز نگرانی عمیق درباره عبور خودروهای نظامی روسی به داخل مرز اوکراین و اقدام نیروهای مسلح روسی برای مداخله بشردوستانه در این کشور پرداختند.
نخست وزیر و رئیس جمهور کاملا این موضوع را شفاف ساختند که ماموریت موسوم به بشردوستانه غیر قابل توجیه و غیرقانونی است. پیشتر تعدادی از آژانسهای امدادرسانی بینالمللی کمکهای مربوطه را در شرق اوکراین فراهم کرده و از روسیه خواسته شده این اقدام را متوقف کند. هر دو با این موضوع موافق بودند در صورتی که روسیه این اقدام را انجام دهد، جامعه بینالملل باید تحریمهای بیشتر و سختتری علیه روسیه اعمال کند.
آنها تکرار کردند که از روسیه خواهند خواست تا با جامعه جهانی و دولت اوکراین برای یافتن راهحلی سیاسی برای بحران اقدام کنند.
در مورد غزه نیز هر دو طرف نگرانی عمیق خود از آغاز درگیریها را ابراز داشتند.
آنها همچنین مدعی شدند که حماس شلیک موشک به داخل سرزمین اشغالی را آغاز کرده است و این اقدام را محکوم کرده و مدعی شدند که حماس پرتاب موشکها را از داخل مناطق غیرنظامی انجام داده و با این اقدامات مردم بیگناه را در خطر قرار میدهد.
آنها همچنین گفتند که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد اما باید این اقدامات را به شیوهای با خویشتنداری انجام داده و نیروهای اسرائیلی باید تا حد ممکن از تلفات غیرنظامی جلوگیری کنند.
آنها همچنین با این موضوع موافقت کردند که اولویت باید برقراری مجدد آتشبسی باشد که مسیر را برای مذاکرات صلح پایدار فراهم کرده و به هر دو طرف فلسطینی و اسرائیلی این اجازه را بدهد که در کنار یکدیگر با امنیت زندگی کنند.
کاخ سفید نیز طی بیانیهای به تماس تلفنی دیوید کامرون و باراک اوباما اشاره و اعلام کرد که دو طرف خواستار پایان عملیات نظامی در نوار غزه شدند.
انتهای پیام/