عباس کاظمی، مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی کشور در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه، طرح های افزایش ظرفیت بنزین در اصفهان و آبادان پاییز امسال به بهره برداری کامل می رسد افزود: با راه اندازی طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت بنزین شرکت پالایش نفت بندرعباس تا اوایل سال آینده و کنترل مصرف، در تولید بنزین به خودکفایی می رسیم.
کاظمی تاکید کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی ایران موظف است محصولات و فرآورده های نفتی با استاندارد یورو 4 و یورو 5 تولید و در کشور توزیع کند.
وی با اشاره به روند ساخت پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس افزود: این پالایشگاه بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی کشور است که محصول اصلی آن بنزین با کیفیت بالا است و هدف توزیع محصول آن داخل کشور است و بنزین مازاد صادر می شود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تصریح کرد: با تکمیل طرح های بهبود کیفیت تا اواسط سال 94، بنزین و نفت گاز یورو 4 در هشت کلانشهر کشور و پس از آن در دیگر شهرها و جاده ها توزیع می شود.
وی تاکید کرد: تولید و استفاده از فرآورده های نفتی با استاندارد یورو 4 و یورو 5 از برنامه های ملی است و همه پالایشگاهها از جمله پالایشگاه تشهید تندگویان تهران و تبریز باید تولیدات خود را کیفی سازی کنند.
کاظمی در خصوص پالایشگاه ستاره خلیجفارس افزود: طرح افزایش ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه بندرعباس 89 درصد پیشرفت دارد و از اواخر امسال تا تیر ماه سال 94 واحدهای فرآیندی طرح به ترتیب راه اندازی می شود.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: برای اجرای این طرح تاکنون 113 هزار متر مکعب بتن ریزی شده و چهار هزار و 270 تن اسکلت فلزی و 12 هزار تن مخزن نصب و 650 کیلومتر کابل کشی برق انجام شده است.
طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه نفت بندرعباس دارای 9 واحد اصلی است که واحدهای تصفیه نفتای سنگین با ظرفیت 25 هزار بشکه در روز، واحد تصفیه نفتای سبک با ظرفیت 21 هزار بشکه در روز واحد تبدیل کاتالیستی با ظرفیت 25 هزار بشکه در روز واحد تصفیه نفت گاز با ظرفیت 50 هزار بشکه در روز و واحد بازیافت گوگرد با ظرفیت 120 تن در روز از واحد های مهم این طرح است.
با اجرای این طرح ظرفیت تولید بنزین معمولی به 2 میلیون و 500 هزار لیتر، بنزین سوپر 3 میلیون و 500 هزار لیتر، نفت گاز 8 میلیون لیتر و گوگرد گرانول 250 تن در روز می رسد.
شرکت پالایش نفت بندرعباس با ظرفیت پالایش روزانه 350 هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی سومین پالایشگاه نفت کشور به لحاظ ظرفیت پالایشی پس از آبادان و اصفهان است.
به گفته این مقام مسئول خط لوله انتقال فرآورده بندرعباس-سیرجان- رفسنجان به طول ٤٦٨ کیلومتر و قطر ٢٦ اینچ است که ٢٣ کیلومتر خط لوله ٨ اینچ نیز به منظور تغذیه انبار نفت سیرجان از آن منشعب می شود؛ این خط لوله برای انتقال روزانه ٣٠٠ هزار بشکه گازوئیل، ٣٣٠ هزار بشکه نفت سفید، ٣٦٠ هزار بشکه بنزین و خط لوله انشعاب ٨ اینچ سیرجان به طول ٢٣ کیلومتر برای انتقال روزانه ٣٥ هزار بشکه فرآورده در نظر گرفته شده است.
کاظمی افزود: به همین منظور محصولات پالایشگاه بندرعباس و پالایشگاه آبادان برای صادرات در نظر گرفته شده است.
وی در همین رابطه از ساخت یک پالایشگاه جدید ٢١٠ هزار بشکه ای در داخل پالایشگاه آبادان خبر داد و افزود: به همین میزان واحدهای کوچک این پالایشگاه با ظرفیت های ٥٠تا٦٠ هزار بشکه ای قدیمی، از سرویس خارج می شوند.
کاظمی با بیان اینکه این اقدام موجب بهبود کیفیت تمام محصولات تولید شرکت پالایش نفت آبادان می شود، گفت: برای اجرای این طرح ٢,٦ میلیارد یورو سرمایه برآورد شده است.
انتهای پیام/
اصولا واردات اقلامی که امکان تولید آنها در کشور وجود دارد و می تواند اشتغال زا باشد ، شبه ناک است .