به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، یک آسیب شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری گفت: براساس آمار پزشک قانونی در سه ماه گذشته روزانه دو نفر بر اثر استفاده از قرص برنج جان خود را از دست داده اند.
دکتر مجید ابهری در گفتگو با مهر با بیان این مطلب افزود: با توجه به آمار خودکشی سازمان پزشکی قانونی در سه ماه گذشته 191 نفر قرص برنج مصرف کرده اند که از این تعداد 79 نفر زن و 112 نفر نیز مرد بوده اند.
وی گفت: سهولت دسترسی قرص برنج، ارزان بودن آن و باتوجه به اینکه برخی از معتادان به جای قرص های روانگردان از آن استفاده می کنند باعث شده آمار خودکشی بوسیله قرص برنج افزایش پیدا کند.
به گفته وی ، با توجه به اینکه به دلیل وجود سیانور پتاسیم در این قرص مرگ سریع در انتظار مصرف کنندگان آن است متاسفانه هنوز اقدام مناسبی در جهت پیشگیری از این حرکت انجام نشده است.
این آسیب شناس اجتماعی تاکید کرد: ممنوعیت فروش آن در عطاری ها و ایجاد پوشش آلمینیومی ضخیم برای آن که بلعیدن را دشوار کند، می تواند در کوتاه مدت از مرگ پیشگیری کند و در دراز مدت نیز با آموزش های عمومی به خانواده ها و جوانان و پر رنگ کردن ارزشهای دینی و معنوی و بیان این حقیقت که این قرص مخدر نبوده و فقط مرگ آور است می تواند آمار خودکشی با قرص برنج را کاهش دهد .
ابهری اظهار داشت: با توجه به اینکه فروش این قرص در اغلب عطاری ها برای استفاده از نگهداری برنج و همچنین در فروشگاه های لوازم کشاورزی و در شهرهای شمالی بوسیله دستفروش ها عرضه می شود باید از عرضه عمومی آن جلوگیری شود. همچنین مواد سمی موجود در قرص کاهش داده شود و به کارخانه های سازنده نیز ایجاد پوشش ضخیم برای پیشگیری از بلع داده شود.
وی گفت: از نظر آمار خودکشی با قرص برنج تهران در رتبه اول قرار دارد و بعد از آن نیز استان های خوزستان و گیلان در رتبه های بعد هستند.