بهگزارشگروهاستانهاباشگاهخبرنگاران؛ حسینعلی ابراهیمی مدیرکل محیط زیست استان فارس ظهار کرد: تالابهای استان فارس که روزی زیستگاه گونههای متنوع جانوری و گیاهی بوده هم اکنون کاملا خشک شده است.
وی با بیان اینکه باید مصرف و میزان برداشت آب در استان فارس را مدیریت کرد، افزود: هرچند خشکسالی در این سالها تاثیر زیادی برخشک شدن تالابها داشته است اما مصرف بیرویه آب و برداشت زیاد از سفرههای زیر زمینی تاثیر فراوانی بر خشک شدن تالابها و دریاچههای استان شده است.
مدیرکل محیط زیست استان فارس با بیان اینکه با خشک شدن تالابها به گونههای گیاهی و جانوری آسیب زدهاست، تصریح کرد: در دریاچه پریشان و کافتر در زمان پرآبی ماهیگیری انجام میشده اما در حال حاضر با خشک شدن این دریاچهها نه تنها پرندگان مهاجر به این دریاچهها نمیآیند بلکه به پرندگان بومی نیز آسیب فراوان وارد شده است.
وی با بیان اینکه خشک شدن تالابهای استان فارس بسیار خطرناک ميباشد، افزود تالابهای خشک شده به کانون ریزگردها تبدیل شده و تاثیر فراوانی بر درختان اطراف تالابها میگذارد و همچنین سبب شور شدن اراضی کشاورزی میشود.
وی با بیان اینکه حفرچاههای غیرمجاز و برداشت بی رویه از چاههای مجاز تاثیر زیادی بر خشک شدن تالابها داشته است، افزود: کشاورزان باید در برداشت آب دقت کنند چرا که تا کنون 300 تا 350 حلقه چاه غیر مجاز در اطراف پریشان حفر شده است.
انتهای پیام/ ش