به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ یک پروفسور ۵۲ ساله ژاپنی به تازگی تصاویر متحرکی ابداع کرده است که باعث خطای دید میشود. توهم نوری یا خطای دید به احساس دیدن تصاویری گفته میشود که فریبنده یا گمراه کننده هستند. نام این تصویر: چرخش مارها – در این تصویر به نظر میآید که مارها در حال چرخش به دور خود هستند.
در این حالت اطلاعاتی که بوسیله چشم جمع آوری شده و توسط مغز پردازش میگردد، منجر به درک تصویری میشود که با واقعیت آن تصویر مطابقت ندارد. در واقع سیستم بینایی طوری تنظیم شده است که ما در محیطی سرشار از نور بتوانیم اشکال متنوع را در فواصل دور و نزدیک ببینیم اما در شیوه توهم نوری با استفاده از رنگ، نور و الگوهای خاص تصاویری ایجاد میشوند که مغز را به اشتباه میاندازد. در این تصویر به نظر میرسد کانال مرکزی به آرامی به سمت بالا حرکت میکند.
به گفته آکیوشی کیتااوکا، این عکسها خود به نوعی هشدار سلامتی محسوب میشود، چنانچه اگر فردی بر اثر دیدن این عکس ها دچار حالت سرگیجه شد نباید چشمهای خود را به طور کامل ببندد.
اگر با رول موس تصویر را بالا و پایین کنید، اثر حرکتی این تصویر بیشتر میشود.
در این تصویر به نظر می رسد نقاط زرد و آبی در تصویر در حال چشمک زدن میباشند.
در این تصویر به نظر میرسد غلطک در حال چرخش میباشد.
6در این تصویر به نظر میرسد دایره درونی را در جهت عقربههای ساعت در حال چرخش میباشد اما دایره بیرونی در خلاف جهت دایره درونی میچرخد.
انتهای پیام/