دولت آمریکا حتی از قانون کشور خودش نیز تبعیت نمی‌کند؛ قانونی که مانع کمک 1.3 میلیارد دلار به ارتش مصر می‌گردد. چرا که در غیر این صورت، بسیاری از منافع آن به خطر خواهد افتاد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "کانترپانچ" در مقاله‌ای به قلم "مدیا بنجامین" می‌نویسد: از قتل عام میدان رابعه مصر در 14 آگوست سال 2013، هنگامی که پلیس و ارتش مصر به روی تظاهرکنندگان معترض به برکناری محمد مرسی، ‌رئیس‌جمهور معزول مصر آتش گشودند، یک سال می‌گذرد. پلیس و ارتش این کشور با استفاده از تانک‌ها، بولدوزر‌ها، نیروهای زمینی، هلیکوپتر‌ها و تک‌تیراندازهای خود، بی‌رحمانه به تظاهرکنندگان از جمله زنان و کودکانی که برای بیش از 45 روز در آنجا چادر زده بودند، حمله کردند. نتیجه این اقدام، بدترین شکل کشتار جمعی در تاریخ مدرن مصر بود. 

*** تلاش سازمان یافته دولت مصر برای سرپوش گذاشتن بر قتل عام میدان رابعه
تلاش سازمان یافته دولت مصر برای سرپوش گذاشتن بر آنچه که اتفاق افتاده بود، با مسدود کردن میدان در روز بعد آغاز شد که تعیین دقیق تلفات جانی را دشوار می‌کرد. اما گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر که بر مبنای بررسی موشکافانه یک ساله منتشر شد، حاکی از کشته شدن دست کم 817 تن و به احتمال زیاد بیش از 1000 نفر در میدان رابعه مصر در 14 آگوست 2013 است.

*** روزی که زمین به دریایی از خون تبدیل شده بود
این گزارش شامل روایات دست اول وحشتناک از روز قتل عام است. یکی از معترضان که در آن روز اجساد کشته شدگان را حمل می‌کرد، وقایع آن روز را اینطور بازگو می‌کند: «ما اجسادی را پیدا می‌کردیم که کاملا متلاشی شده بودند. آن‌ها اجسادی بودند که دست یا پا نداشتند. کاملا معلوم بود که تانک از روی آن‌ها عبور کرده است. تصور کنید که شما چیزهایی را حمل کنید که نمی‌توانید حدس بزنید کدام یک از اعضای بدن انسان هستند. گاهی دست یک جسد در کنار پای جسد دیگر پیدا می‌شد.
به گفته یکی از دانشجویان دانشگاه قاهره، «زمین به دریایی از خون تبدیل شده بود» و او شاهد معترضان وحشت‌زده‌ای بود که بر اثر جراحات شدید در حال خونریزی بودند. وی گفت: «من می‌دانستم که نمی‌توانم هیچ کاری برایشان انجام دهم اما نمی‌توانستم شاهد مرگ آن‌ها باشم.»

*** استقبال جالب دولت مصر از مدیر اجرایی و رئیس دیدبان حقوق بشر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا
یک پزشک مصری، صحنه یک مسجد در میدان رابعه را اینطور توصیف می‌کند: «وقتی به داخل مسجد پاگذاشتم، آنچه را که شاهد آن بودم، هرگز مانند آن را به چشم خود ندیده بودم. کف مسجد تماما با بدن‌ اجساد پوشیده شده بود. مردم برای کم کردن سرعت تجزیه این بدن‌ها، اطرافشان را با یخ می‌پوشاندند اما یخ‌ها ذوب و با خون مخلوط شده بود و حرکت ما در میان این خون‌آبه‌ها را دشوار ساخته بود.»
«کنت راث»، مدیر اجرایی و «سارا لی ویتسون»، رئیس دیدبان حقوق بشر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا اخیرا راهی قاهره شدند تا گزارش نهایی این سازمان را درباره کشتار سال گذشته در مصر تکمیل کنند. اما آنها پس از رسیدن به فرودگاه قاهره، ۱۲ ساعت در بازداشت پلیس مصر بودند و سپس از مصر به مقر دید‌ه‌بان حقوق بشر در نیویورک بازگردانده شدند.

*** سیسی و هیچ یک از دیگر مقامات دولت مصر به خاطر این قتل عام بازخواست نشدند
کشتار سازمان یافته و تعمدی معترضان غیرمسلح، جنایتی هولناک علیه بشریت است و مسببین آن باید بازجویی شده و در مورد آن پاسخگو باشند. در راس زنجیره قتل عام میدان رابعه، عبدالفتاح السیسی، وزیر دفاع وقت مصر قرار داشت که کودتای نظامی علیه محمد مرسی، رئیس‌جمهور منتخب مصر را نیز رهبری کرده بود. اما سیسی و هیچ یک از دیگر مقامات دولت مصر به خاطر این قتل عام بازخواست نشدند. در عوض سیسی به قدرت بیشتری دست پیدا کرد و در نهایت از طریق انتخاباتی تقلبی، به ریاست‌جمهوری مصر رسید.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار