شهرام آگاه فوق تخصص گوارش و کبد و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص علل شوری دهان اذعان داشت: رفلاکس معده یکی از شایعترین علل شوری دهان است ولی به طور کلی تغییر طعم و مزه در دهان میتواند دلایل متعددی داشته باشد.
وی ادامه داد: مصرف برخی از داروها میتواند موجب بروز تغییر مزه دهان شود یا اینکه مزه برخی به درستی حس نشود از جمله برخی از داروها مثل ویتامینها یا قرص آهن که میتواند احساس مزه فلز در دهان را ایجاد کند، همچنین این مسئله با بعضی از آنتی بیوتیکها رخ میدهد.
این فوق تخصص گوارش به رفلاکس معده از شایعترین علل شوری در دهان اشاره کرد و گفت: رفلاکس همراه با برگشت محتویات معده به ویژه اسید رخ میدهد، همچنین رفلاکس صفرا هم با اسید صورت میگیرد که موجب تلخی در دهان میشود.
وی با بیان اینکه: به ندرت برخی از اختلال غدد درون ریز میتواند موجب تغییر در املاح بدن از جمله املاح غدد بزاقی شود و تغییر در مزه دهان را به صورت شوری ایجاد کند، افزود: البته این گروه از بیماریها نادر هستند ولی به دلیل اهمیت باید توجه نشود.
آگاه در پایان یادآور شد: معمولا مزه شوری ناشی از افزایش ترشح بزاق است که این بزاق به عنوان یک مکانیسم دفاعی برای کاهش تأثیر اثر مخرب اسید و صفرا، توسط بدن افزایش پیدا میکند که معمولا در شرح حال بیمار به مسئله مصرف داروها باید توجه کرد. همچنین به علائم رفلاکس توجه کرد چرا که بیماری که احساس شوری دهان میکند باید علائمی مثل سوزن سر دل، برگشت مواد یا مزمن که آن را دانسته باشد.
انتهای پیام /