به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه اینترنتی روزنامه جروزالم پست چاپ فلسطین اشغالی، روز شنبه در مقالهای با عنوان "عملیات مملو از شگفتی" به قلم "هرب کینون" نوشت: عملیات لبه محافظ براساس برنامه (از قبل تعیین شده) پیش نرفت، زیرا حرکات حماس غیرقابل پیشبینی بود. به عنوان مثال، براساس استدلالهای ما (اسرائیلیها)، این گروه باید بلافاصله آتشبس را میپذیرفت، اما چنین نشد و حماس آتشبسهای متوالی را رد کرد. این در حالی بود که حماس در تمام دنیا، حتی جهان عرب (کشورهای اسلامی) بهغیر از ایران، قطر و ترکیه، کاملاً منزوی شده بود. عدم پذیرش آتشبس توسط حماس، باعث شگفتی مقامات اسرائیلی شده بود. حتی "یووال اشتاینیتز"، وزیر امور راهبردی اسرائیل، گفته بود: ما هنوز نمیدانیم چه اتفاقی رخ خواهد داد.
این روزنامه افزود: اگر یک اسرائیلی معمولی در خیابان، این را میگفت، تعجبی نداشت، اما اشتاینیتز، نه تنها وزیر اسرائیل است، بلکه در جلسات کابینه امینتی اسرائیل نیز شرکت میکند و همچنین شخصیتی است که به بنیامین نتانیاهو، رییس کابینه اسرائیل، نیز نزدیک محسوب میشود. از اینرو، انتظار نمیرفت که شخصی مانند اشتاینتیز نتواند واکنش حماس را به پیشنهاد آتشبس بسنجد و مانند شخصی که در تاریکی مطلق گرفتار شده، به در و دیوار دست بزند و برای پیدا کردن راه خود با مشکل روبرو شود. جای شگفتی است که حتی اشتاینیتز قادر نبود برنامهها و تاکتیکهای حماس را پیشبینی کند.
این روزنامه نوشت: البته باید اذعان کرد که استدلال و منطق حماس با ما (مقامات اسرائیلی) کاملاً فرق دارد. این شرایط باعث شده بود که پیشبینی وقایع و تاکتیکهای حریف در جنگ اخیر غزه برای اسرائیل، حتی مقامات ارشد آن، بسیار دشوار شود.
نویسنده این مقاله افزود: یکی دیگر از نکات غیرقابل پیشبینی در رابطه با عملیات لبه محافظ این بود که با وجودی که مردم اروپا بهشدتِ هرچه تمامتر و حتی بعضاً با حالت خشونتآمیز به اسرائیل اعتراض و علیه آن تظاهرات میکردند، مقامات ارشد کشورهای اروپایی، مانند آلمان، انگلیس و فرانسه، همچنان از اسرائیل حمایت میکردند. دولتهای اروپایی به اسرائیل اعتراض نمیکردند.
تظاهرات ضداسرائیلی در خیابانهای اروپا نشاندهنده چند مشکل اساسی در این قاره بود. اولاً این تظاهرات و اعتراضاتِ گسترده حاکی از افزایش قابلتوجه جمعیت مسلمانان در کشورهای اروپایی بود. ثانیاً این اعتراضات برملاکننده افزایش احساسات اسرائیلستیزی در سراسر اروپا بود که دولتهای اروپایی باید با آن مقابله کنند. مشکل دیگر این بود که اینبار در تظاهرات علیه اسرائیل در خیابانهای کشورهای اروپایی، بجای صدها نفر، هزاران نفر شرکت میکردند (10 برابر جمعیت سابق). گستردگی و پرجمعیت بودن تظاهراتهای اروپایی در حمایت از فلسطینیان باعث شده بود که رسانهها و مطبوعات بیش از پیش وادار به دادن پوشش خبری به آن بشوند که به نوبه خود، باعث تشویق و ترغیب مردم در سایر کشورهای جهان به برپایی تظاهرات علیه اسرائیل میشد.
نویسنده این مقاله در خاتمه افزود: با اینحال، بسیار شرمآور است که بنیامین نتانیاهو که بالاترین مقام سیاسی در اسرائیل است، هنوز هیچ برنامه یا چشماندازی برای آینده مناسبات میان اسرائیل و فلسطینیان در کرانه باختری و حماس ارائه نکرده است و در این خصوص حتی از وزرای کابینه خود نیز عقب افتاده است.
انتهای پیام/