قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: تامین بستر خاک و بذرافشانی مناسب در مراحل کاشت، آبیاری و کوددهی صحیح در مراحل داشت، دقت کافی در چیدن محصولات، حمل و نقل صحیح، فرآوری و الگوی مصرف صحیح از جمله عوامل کاهش هَدَررَفت محصولات کشاورزی هستند.

موسی ایزدخواه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: آموزش تولیدکنندگان بخش کشاورزی باید به عنوان راهکاری برای افزایش بهره وری و کاهش ضایعات در راس امور و اقدامات قرار گیرد تا زمینه تغییرات مطلوب افکار، عقاید و فرهنگ تولیدکنندگان بیشتر فراهم شود.

وی تشریح کرد: ضایعات محصولات کشاورزی آفت بزرگی در راستای امنیت غذایی است و با وجود امنیت قابل قبول غذایی در کشور، سالانه 35 درصد از محصولات کشاورزی در فرآیند تولید و عرضه به شکل‌های مختلف به ضایعات تبدیل می‌شوند که این حجم می‌تواند غذای بیش از 15 میلیون نفر جمعیت را تامین کند.

ایزدخواه از بالا بردن سطح آگاهی های عمومی گفت و ادامه داد: بالا بردن سطح آگاهی عمومی در كاهش ضايعات از طريق روش های جلوگيري از ضايعات را باید راهکاری بنیادین در کاهش ضایعات قلمداد نماییم و بپذیریم اين راه حل در روند درازمدت ثمردهي خواهد داشت.

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در ایران میزان ضایعات و هَدَررَفت محصولات کشاورزی در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت زیاد است.

وی با اشاره ای به تبدیل مواد غذایی افزود: از مرحله توليد می توان با تبديل مواد غذايی به موادی با قابليت نگهداری و عمر مفيد بيشتر، ضايعات محصولات را كاهش داد.

ایزخواه از ضرورت به کارگیری الگوی مصرف صحیح گفت و تاکید کرد: عليرغم فقدان اطلاعات دقيق در مورد ميزان ضايعات محصولات کشاورزی لازم است به دنبال راهكارهای مؤثر و اساسي در جهت كاهش آن باشيم كه در اين مورد توجه به تكنولوژی و به كارگيری الگوی مصرف صحيح، ضروری است.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: محصولات ، کشاورزی ، کود
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.