وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به عقیده ی من باید آثار هنرمندان در خلیج فارس و حتی به اروپا هم برود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران حاضر در تالار وحدت، به مناسبت دهمین سال تاسیس صندوق اعتباری هنر، هنرمندانی چون رضا رویگری، علی معلم دامغانی، ایرج راد، جمشید مشایخی، فرهاد توحیدی، صادق کرمیار و جمعی دیگر از هنرمندان در خصوص دهمین سال تاسیس صندوق اعتباری هنر دور یکدیگر جمع آمدند و علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن خیر مقدم به همه ی اساتید، فرهیختگان، پیشکسوتان، نویسندگان و روزنامه نگاران گفت: برای من هر مناسبتی که توفیق پیدا کنم در جمع شما باشم، و از مطالب شما استفاده کنم، مغتنم است. امروز هم مناسبتی است که دور یکدیگر جمع شدیم تا گفتگو کنیم و مطالب را با هم مرور کنیم.

وی افزود: هنرمندان به نکات بسیار خوبی اشاره کردند. من فکر میکنم که ما همه قبول داریم هنرمندان شخصیت های فرهیخته و فرهنگی ما و سرمایه های اجتماعی ارزشمندمان هستند. اگر به هرجای دنیا سفر کنید، از نزدیک ما مردم آنجا ارتباط داشته باشید، میبینید که آنها تلاش در حفظ سرمایه های اجتماعی دارند و بیشترین بهره برداری را از آنها میکنند.

سیاست و اقتصاد سرمایه های دیگری هستند که میتوان از آنها بهره برداری کرد و کشوری میتواند موفق شود که بتواند سرمایه های اقتصادی و اجتماعی اش با هم تبادل داشته باشند. اگر ما سرمایه های اقتصادی نظیر پول را داشته باشیم، اما نتوانیم سرمایه ی خود را با این اقتصاد تلفیق کنیم، یک نقص بزرگی به وجود می آید.

جنتی تصریح کرد: باید همه ی تلاش خود را داشته باشیم که در همه ی حوزه های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دیده شویم. گاهی در کشور دیده میشود که چوب حراج به سرمایه هایمان میزنیم. در حوزه ی اقتصادی میبینیم هرکه سرمایه دارد و میخواهد کاری را انجام دهد، آنها را زالو صفت میبینیم، در حوزه ی اجتماعی و هنر هم همینطور است.

وی ادامه داد: گاه در جامعه و در بین بعضی از اقشار هنرمندان ما آن منزلت مورد نظر را برای تکامل و توسعه ی هنرمندان نمیبینیم حتی نخبگان ما که در المپیاد موفق میشوند و در سطحی جهانی رتبه دار هستند، میبینیم که عده ای از آنها به دعوت دانشگاه های دنیا به آن سوی آبها میروند و آنها به عنوان سرمایه خودشان از نخبگان ما استفاده میکنند. به عنوان مثال کانادا به سرمایه داران و به متخصصان راحت اقامت میدهد و بسیاری دیگر از کشورها که به دنبال توسعه هستند نیز همینطور عمل میکنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یکی از مباحث اساسی که بنده زمانی که به وزارت خانه آمدم جزء برنامه هایی بود که به مجلس تقدیم کردم فرهنگ و هنر بود و کاظمی را به دلیل فعالیت در حوزه های اقتصادی به عنوان مشاور خود منسوب کرد. به این دلیل که ما در جامعه شخصیت های بسیاری را داریم که در معیشت روزانه ی خود مشکل دارند و بسیار شاهد بودم که خیلی از شخصیت ها برای پرداخت هزینه ی معالجه نیاز به کمکی از بیرون داشتند.

وی تصریح کرد: در بسیاری از نقاط دنیا هنرمندان خود عناصر خود گردان هستند و هنرشان ذاتا به گونه ای است که ارزش مادی لازم را در جامعه پیدا میکند و لذا این فکر از همان آغاز دنبال شده و پیش میرود.

امیدواریم با کمک وزارت نفت، شهرداری تهران، اتاق بازرگانی و دستگاه های دیگر که همه در جهت هم افزایی هستند، به منظور کمک به هفریختگان بتوانند گام هایی را برداشته تا هنرمندان توانسته روی پای خود بایستند.

جنتی با اشاره به این مطلب که ایرادی نداشته آثار هنرمندان به آن سوی آبها رود، تصریح کرد: هنرمند ما اشاره فرمودند نباید بعضی از آثار را به خلیج فارس ببریم. من معتقدم باید هنرمندان آثار ارزشمند خود را به خلیج فارس و اروپا ببرند. چرا کنسرت ها نباید در بهتری نقاط اروپا عرضه شود؟ چرا نباید فیلم هایمان به بهترین سالن های سینمای جهان رود؟ با عرضه هنر، ارزش آنها بیشتر میشود. در حوزه ی هنرهای تجسمی وقتی حس میکنیم با این کار ارزش وقعی پیدا میکنند و در دنیا با قیمت قابل قبولی خریداری میشوند، پس چرا هنرمندان این امتیاز را از دست دهند؟

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حراجی که مدتی قبل در هتل آزادی برگزار شد گفت: 90 تابلو به قیمت 13 میلیارد فروخته شد این نشان میدهد که کار فاخر ارزش خود را پیدا میکند در حال حاضر در حوزه ی هنرهای نمایشی تصمیم بر این بود که روی بلیت ها قیمت گذاری شود. ما این محدودیت را برداشتیم، حالا اگر هنرمندانی میخواهد بلیت یک نمایش را که 100 یا 200 تومان و یا 50 تومان است، تهیه کنند، تصمیم با خود آنان است.

وی ادامه داد: در این حوزه تلاش هایی صورت میگیرد و امیدوارم در یک پروسه ی چند ساله اتفاقات شایان توجهی حاصل شود. در خصوص صندوق اعتباری هنر، که برای هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران است، امشب دهمین سال خود را جشن گرفت. با توجه به زحمات بسیاری که کشیده شد، دوستان نتوانستند صندوق خودگردانی را داشته باشند. سال 92 وقتی کار را تحویل گرفتم، این صندوق بیست و اندی میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار بود و تا به امروز از مرز 30 میلیارد تمان گذشته اشت.

جنتی تصریح کرد: این صندوق باید خود کفا شده و باید به صورت بنگاه اقتصادی خود گردان در بیاید تا بتواند از اعضایش حمایت کند. اساسنامه ی این صندوق اصلاح شد و ما در هیات امنا سعی کردیم از شخصیت های بانکی و مالی برای کمک دعوت کنیم تا در این حوزه به خود کفایی برسیم که اگر این هدف محقق شود هنرمندان با دادن حق عضویت کمی میتوانند چند هدف را دنبال کنند.
وی با اشاره به آن اهداف اظهار داشت: کمک به اعضا برای دریافت وام، تسهیلات و کمک برای توسعه ی آثار هنری از اهداف این صندوق است. حمایت های بیمه ای مثل تامین اجتماعی خسارت های غیر ارادی، بیمه تکمیلی، درمان و ... باید از دیگر اهداف صندوق اعتباری هنر باشد.

جنتی ادامه داد: کمک های بلاعوض و استمراری که شرایط خاص هنرمندان را پوشش دهد، تا آنها بتوانند وام های ضروری از جمله ازدواج و کمک هزینه ی تحصیل را دریافت کنند، باید جز سیاست های اصولی این صندوق محسوب شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تا پایان تیر ماه سال جاری در مجموع 36 هزار نفر عضو صندوق اعتباری هنر شدند که حدود 30 هزار نفر بیمه ی تامین اجتماعی هستند. در سال 92 بیست هزار نفر از خدمات بیمه ی تکمیلی استفاده کردند که در طول این مدت همکاران من در هیات مدیره تلاش کردند که هدف اصلی شان را بر اهداف صندوق گذاشت و با سازمان های وابسته همکاری مشترک داشته باشند.

وی با اشاره به کارت اعتباری هنر گفت: خلیل ارجمندی مدیر عامل صندوق اعتباری هنر کارت هنر را به گونه ای طراحی کرده است که هنرمندان بدانند در چه بخش هایی فعالیت کرده اند و با توجه به رنگ های کارت، بدانند جز چه درجه ای از هنر  قرار میگیرند. ما در جهت حفظ منزلت و اعتبار و شخصیت خود باید تلاش کنیم تا در خارج از کشور هم بتوانیم هنر خود را عرضه کنیم. امیدوارم در سال جدیدی که در پیش رو داریم، گذارش های مثبتی از مجموعه درآمدهای به وجود آمده ی صندوق را داشته باشیم.

فرهاد توحیدی نویسنده و فیلم نامه نویس در دهمین سال تاسیس صندوق اعتباری هنر گفت:  توسعه به سمتی میل پیدا کرده که هنوز ظرفیت آن را نداشتیم؛ توسعه ای پایدار میماند که مردم در آن احساس مشارکت کنند. صندوق اعتباری هنر محصول برنامه ی سوم هنر است و در برنامه ی چهارم خیلی از بخشها محقق نشد و تنها به بخشی از تکالیف خود پرداخت.

وی افزود: مدیریت پیشین این صندوق بدهی 30 میلیاردی به وجود آورد و این مسئله گریبان مدیر عامل فعلی را گرفته است و باید از مدیریت سازمان تامین اجتماعی فرصتی برای تصویه ی این حساب بخواهیم. دهمین سالگرد تاسیس صندوق اعتباری هنر را تبریک میگویم.

در ادامه همچنین سید فرید قاسمی از فعالان روزنامه نگار با توجه به سالها تلاش خبرنگاران گفت: گروهی از روزنامه نگاران پس از 30 سال تلاش با تاسیس این صندوق عضو آن شدند و خود را بیمه کردند ولی متاسفانه معیار پیشکسوتی متفاوت است. عده از آنها 60 سالگی را سنی برای دریافت امکانات میدانند که اگر در چند سال کمتر از این سن امکاناتی را طلب کنند، شرایط به گونه ی دیگری خواهد بود.

وی افزود: در فرهنگ و هنر سه مسئله ی تولید کننده، تجارت پیشه و خدماتی را عنوان میکنیم که بیشترین سود در جیب گروه دوم و سوم میرود. نکته ی مهم ثروت است که در عرصه ی هنر به این حوزه باز نمیگردد. یکی از فعالان عرصه ی قلم برای معالجه به پاریس رفت و پزشک با نگاه به آزمایش او گفت شما نویسنده یا خشت مال هستید. او گفت چگونه متوجه شدید که من نویسنده هستم؟ آن پزشک پاسخ داد که با نگاه به برگه ی آزمایش شما میفهمم که شما یکی از این دو حرفه را خواهید داشت و بدانید که 1 ساعت نویسندگی برابر با 8 ساعت خشت مالی است. باید یک نظام رده بندی برای پاسخ گویی به درجه هنری افراد باشد.

* هنرمندان باید برای ارائه ی محصول خود سطح هنرشان را پایان بیاورند

در ادامه بهرام کلهرنیا هنرمند هنرهای تجسمی با اشاره به وضعیت هنرمندان در دیگر کشورها گفت: در تمام جهان هنرمندان افرادی هستند که طرف سیستم های حکومتی قرار میگیرند. هنرمند محصولی را تولید میکند که با سایر کالاهای اجتماعی یکی نخواهد بود. هنرمند برای ارائه ی محصول کاری باید سطح هنر خودش را پایین بیاورد. هنرمندان برای آنکه سقوط نکنند، باید مورد توجه قرار بگیرند و به دنبال سفارش دهنده ای باشند. باید خودشان را بیمه و بازنشسته بکنند.

وی ادامه داد: زندگانی یک هنرمند پر از حساسیت و خطر است. در جهان این حرفه بسیار مورد توجه است. هنرمندان چشم بیدار و گوش شنوای یک جامعه هستند. بلند پروازی شان سطح زندگی را هموار میکند، به همین سبب جمعیت های گوناگون میخواهند گوشه های زندگی هنرمندان را ببینند.

کلهرنیا تصریح کرد: هنرمندان صاحب سرمایه نیستند و باید از حمایت اقتصادی برخوردار شوند. خوشحالیم که دهمین سال این صندوق را باهم جشن میگیریم. هنرمندان تجسمی باید حقانیت کار خود را اثبات کنند و در این راستا مشورت با انجمن های صنفی که هنرمندان به وجود آورده اند، میتواند راه چاره ی جدیدی را برای استفاده ی منطقی از صندوق هنرمندان به وجود آورند. همه ی ما تشویش فردا را داریم. هنرمند سرمایه دار کمیاب است، ما از درد مشترک گفتگو میکنیم.

* نباید هنرمند جامعه ای تحقیر شود

صادق کرمیار، داستان نویس و کارگردان کشورمان با اشاره به اعتبار یک هنرمند گفت: وقتی میگوییم هنرمند، هویت ملی یک کشور را تعریف میکنیم. اگر جامعه ای هنرمندش تحقیر شود، هنرش عرضه نخواهد شد؛ دولت موظف است که راه های تحقیر هنرمند را بردارد.

وی ادامه داد: معتقدم که محصولات هنری نباید به آن سوی آبها رفته و در دبی و خلیج فارس به فروش برسند. هنر میتواند اقتصاد قدرتی را ایجاد کند و وارد بورس شود. امیدواریم اتفاقات خوشایندی در خصوص صندوق اعتباری هنر بیافتد.

در پایان این مراسم، غلامرضا خلیل ارجمندی، مشاور تخصصی فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر عامل صندوق اعتباری هنر در دهمین سالروز افتتاحی صندوق اعتباری هنر گفت: صندوق حمایت از هنرمندان در فرودین 83 شروع به کار کرد و نزدیک ده سال از فعالیت آن میگذرد. سامان دهی حوزه های معیشتی، بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی از دیگر اهداف این صندوق است. صندوق اعتباری هنر در پایان سال 92 بیش از 30 میلیارد تومان بدهی به سازمان تامین اجتماعی داشت اما با هماهنگی هایی که با ریاست سازمان تامین اجتماعی صورت گرفت توانستیم به بیمه هنرمندان ادامه دهیم. با توجه به تخصص و سوابق درخشان اعضای هیات مدیره و حضور علی جنتی در راس آن، کارگروه های تخصصی جدیدی تشکیل شد تا وام های برزگی را در راستای خدمت به هنرمندان برداریم.

وی خاطرنشان کرد: از اهداف دیگر صندوق اعتباری هنر افزایش سهم اقتصاد هنر در تولید ملی است. صندوق اعتباری پس از یک دهه فعالیت نوینی را آغاز کرده تا وظایف خود را در حیطه ی هنرمندان و روزنامه نگاران با اصلاح هایی که انجام شده ادامه دهند.

بنابر این گزارش، در پایان این مراسم کارت اعتباری هنر به آقایان جمشید مشایخی، سینا سارمی فرزند شهید محمود سارمی، هوشنگ ظریف نوازنده بزرگ کشورمان، پرویز کلانتری روزنامه نگار و نیز به صادق کرمیار نویسنده و کارگردان کشورمان اهدا شد.

در پایان وحید تاج خواننده کشورمان سه قطعه موسیقی را تقدیم هنرمندان و حاضران در تالار وحدت کردند




انتهای پیام/
برچسب ها: فرهنگ ، رونمایی ، تمبر ، وزیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۰۲:۰۸ ۲۶ مرداد ۱۳۹۳
جناب وزیرمحترم؛ شما لطفآ سرمایه داران را! با هنرمندان مسلمان؛ در یک الک در هم نبیزید،
اگر میخواهید از دوستان سرمایه دار ...ببخشید...
آخرین اخبار