نشست مشترک رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با مدیر کل آژانس بینالمللی/
نشست مشترک رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با مدیر کل آژانس بینالمللی/
به گزارش خبرنگار
سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، "علی اکبر صالحی" در جمع خبرنگاران به تشریح دیدار خود با رئیس سازمان بینالمللی انرژی اتمی پرداخت و گفت: این دومین سفر آقای آمانو به ایران در دولت یازدهم است.
وی افزود: در سفر اول یوکیو آمانو یک تفاهمنامه امضاء شد که دو بخش مختلف داشت و بر اساس آن ۱۳ خواسته مورد نظر آژانس را تامین کردیم و این خواستهها به صورت مثبت در گزارشهای آژانس منعکس شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در این سفر نیز سازمان ببینالمللی انرژی اتمی ۵ خواسته دیگر از ما دارد که برخی از این خواستهها در چارچوب برنامه اقدام مشترک با ۱+۵ است که باید به آنها پاسخ بدهیم و در این زمینه هم اقداماتی هم شروع شده است.
صالحی تاکید کرد: بحثی که با آقای آمانو داشتیم در مورد EBW(چاشنیهای انفجاری) بود که بحث مفصلی نیز هست.
وی ادامه داد: خوشبختانه دوستان ما تمام سوالهای مورد نظر در خصوص EBW را پاسخ دادند و امیدواریم که این بار آقای آمانو در خصوص اینABW قدم بلندی در جهت این موضوع - که تقریبا در حال بسته شدن است - بردارد.
صالحی در پایان گفت: گفته شد اگر این قدم برداشته شود قدمهای بعدی راحتتر برداشته خواهد شد.
**آمانو: آژانس متعهد به همکاری با ایران است
در ادامه یوکیو آمانو رئیس آژانس انرژی اتمی با اشاره به سفر خود به ایران گفت: با آقای روحانی رئیس جمهور، ظریف و صالحی دیدار داشتم.
وی ادامه داد: هدف از این سفر، دیدار با سیاستگذاران عالیرتبه در خصوص همکاری و چگونگی تقویت همکاریهای دو طرفه است.
آمانو تصریح کرد: در خصوص سفر به ایران و دیدار با بالاترین مقامهای این کشور و حل و فصل همه موضوعات کنونی از طریق گفتگو با سازمان انرژی اتمی خشنود هستم.
وی ادامه داد: در این دیدار هر دو طرف توانستند در خصوص ادامه روند همکاریها بحث کنند.
آمانو اظهار داشت: پیشنهاد ما در خصوص شماری از اقدام عملی جدید به عنوان گامهای بعدی ذیل چارچوب همکاریهاست و امیدواریم در آینده نزدیک این اتفاق محقق شود.
رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار داشت: همچنین در مورد موضوعات مربوط به استفاده از EBW (چاشنی انفجاری) بحث کردیم و در این مورد میخواهم نظراتی را ارائه کنم.
وی گفت: تدابیر عملی مربوط به «ارائه اطلاعات و توضیحات به آژانس» و نیاز و کاربرد توسعه چاشنی انفجاری برای ایران که در این رابطه نظر ما به شرح زیر است؛ ایران، اطلاعات و توضیحات خود را در این خصوص از اوایل ۲۰۰۰ ارائه داده و همچنین توضیحاتی را درباره فعالیتش در این زمینه از سال ۲۰۰۷ در مورد صنعت نفت و گاز ارائه داده است که این با رویههای صنعتی ویژه ناهمخوان نیست.
آمانو در پایان خاطرنشان کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی متعهد به همکاری با ایران است تا درباره همه موضوعات از طریق گفتگو همکاری کند.
انتهای پیام/