جعفر مهراد رییس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در گفتگو با
خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت: امروزه حضور پارک های علم و فناوری در کشور باعث پیشرفت و رشد تراز علمی کشور نسبت به قبل شده است و از نقش این پارکها در افزایش موتور علم و صنعت در کشور نباید غافل بود؛ چرا که دانش و تولیدات علمی و صنعتی زاینده آنها در جهت تبدیل به محصول و رفع نیاز مردم است.
وی به موفقیتهای پارکهای علم و فناوری اشاره کرد و افزود : در راستای تبیین صحیح جایگاه فناوری های نوین، ارگان ها و واحدهای مختلف علمی و صنعتی در کشور در حال فعالیت هستند که از جمله آنها می توان به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و پارکهای علم و فناوری وابسته به آن اشاره کرد. افزایش فعالیت ها و حضور موثر پارکهای علم و فناوری تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نیمه اول سال 93 باعث کسب موفقیت های علمی و صنعتی مختلفی توسط آنها در این سال شده است.
مهراد تصریح کرد : به طوریکه حضور موثر آنها و توجه مسئولان مربوطه باعث ارتقای جایگاه پارکها و اقبال محققان کشور به آنها و افزایش بهره وری لازم در ابعاد مختلف شده است. سیاست گذاری های انجام شده در این بازه زمانی، باعث اثربخشی بیشتر آنها در محورهای مختلف شده و به همین دلیل شاهد افزایش رقابت های سالم بین مراکز پژوهش و فناوری کشور در راستای دستیابی به جایگاهی پایدار در علم و فناوری منطقه هستیم.
وی در ادامه به فعالیت پارکهای علم و فناوری و موفقیت های این مراکز اشاره کرد و اظهار داشت : با رجوع به سایت های این پارکها و سایر خبرگزاری ها می توان پویایی بیشتر آنها را در این موارد به وضوح مشاهده کرد. از جمله فعالیت هایی که می توان به عنوان بخشی از عملکردهای این پارکها در 4 ماهه اول سال 93 به آن اشاره کرد عبارتند از: برگزاری همایش ها و نشست های علمی و جشنواره ها، برگزاری نمایشگاه ها و حضور در نمایشگاه های ملی و بین المللی، برگزاری کارگاههای آموزشی،امضای تفاهم نامه های همکاری، افزایش موفقیت های این پارک ها و همچنین رشد کمی و کیفی آنها. این موارد فرصتی مناسب برای تعامل بین فعالان حوزه علمی و اجرایی به شمار می رود و زمینه آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی و عملی این پارکها را فراهم می کند.
مهراد خاطرنشان کرد : به عنوان نمونه می توان به حضور برخی از این پارکها در چهارمین جشنواره بین المللی مخترعان، مبتکران و نوآوران و کسب جایزه ویژه این جشنواره، برگزاری سومین دوره نمایشگاه فناوری و نوآوری، INOTEX 2014 با حضور 118 شرکت داخلی و خارجی، امضای تفاهم نامه همکاری واحدهای دانش بنیان با شرکت های کشورهای دیگر مثل اوکراین و... اشاره کرد. این درحالی است که برگزاری اولین نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری نیز به امضای ۱۴ تفاهم نامه همکاری بین شرکت های دانش بنیان و کشورهای روسیه (۸ قرارداد)، هند (۲ قرارداد)، ترکیه (۱ قرارداد)، چین (۱ قرارداد)، آلمان (۱ قرارداد) و کره جنوبی (۱ قرارداد) منجر شد.
انتهای پیام/