به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، "سیدعباس عراقچی" در جمع خبرنگاران گفت: در سفری که معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه داشتند برای کمکهایی که باید صورت بگیرد هماهنگی شد از جمله؛ بحث عراق، سوریه، غزه و افغانستان که در منطقه گرفتار فجایع شده است، مورد توجه قرار گرفت.
معاون وزیر خارجه تصریح کرد: ما یک یادداشت تفاهمی را در سال گذشته در سفر وی امضاءکرده بودیم و امسال یک برنامه عملی را طرح و با ایشان تعامل کردیم که بر اساس آن کمکها در عراق، سوریه، غزه و افغانستان از طریق صلیب سرخ و سایر نهادها ارسال شود.
وی تأکید کرد: مقصود اصلی ما از هماهنگیها همین کمکها بود.
عراقچی در ادامه افزود: یکی از بحثهایی که با خانم آموس داشتیم عدم سیاسی کردن مباحث مربوط به کمکهای بشر دوستانه بود که باید در مناطقی که مردم تحت اشغال یا جنایات گروههای تروریستی، تکفیری و رژیم صهیونیستی هستند بدون سیاسی کردن صورت گیرد.
وی اظهار داشت: حقوق بشر و کمکهای انسان دوستانه موضوعاتی هستند که نباید ابزار سیاسی قرار بگیرند و باید با آنها برخورد بیطرفانه و انسان دوستانه صورت بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه صلیب سرخ جهانی و هلال احمر مسئول هماهنگی این کمکها هستند و کمکها باید از طریق کشورهای مختلف انجام بگیرد اظهار داشت: متأسفانه ادامه محاصره و فشارهای رژیم صهیونیستی تا حد زیادی مانع ارسال این کمکها شده است.
وی خاطرنشان کرد: بیش از نیمی از مردم غزه پیش از این حملات هم به خاطر شرایط دشوار محاصره غزه نیازمند کمکهای بینالمللی بودند و این در وضعیت حاضر ضرورت بیشتری پیدا کرده و در اجلاس عدم تعهد هم که در تهران داشتیم به مسئولیت سازمانها و نهادهای بینالمللی برای کمک رسانی به مردم غزه تأکید شد.
عراقچی گفت: ما به سهم خودمان کمکهایی را آماده کردهایم اما متأسفانه هنوز منتظر مجوزهای لازم برای پرواز هواپیمای حامل کمکهای انسان دوستانه هستیم تا ضمن ارسال کمک از آن طرف افراد زخمی را برای معالجه به بیمارستانهای تهران منتقل کند ولی متأسفانه روند فعلی کند است.
معاون وزیر خارجه در خصوص دور بعدی مذاکرات گفت: احتمال این که در حاشیه عمومی مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک جلسه بعدی
1+5 برگزار شود بسیار زیاد است و تا قبل از آن احتمالاً مذاکرات و
ملاقاتهای دو جانبه خواهیم داشت و اکنون در حال تنظیم آن هستیم احتمالاً این مذاکرات در سطح وزرا برگزار خواهد شد که این نیز هنوز قطعی نشده است.
عراقچی
با اشاره به اینکه سوالات مختلفی بر روی میز قرار دارد که باید به همه
آنها پرداخته شود تأکید کرد: فکر میکنم میتوانیم فاصلهها را برطرف کنیم و
معتقدم طرف مقابل باید تصمیمات سختی بگیرد.
معاون وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: باید خلاقتر باشیم و راهحلهای خلاقانهتری را برای مشکلات پیدا کنیم.
وی
تأکید کرد: فکر میکنم طرف مقابل به مانند ایران به قدر کافی جدی است تا
مذاکرات را ادامه داده و به سرانجام برسانند اما واقعیت این است که با
موضوعات سختی روبرو هستیم و یافتن راهحل قابل پذیرش برای دو طرف دشوار
خواهد بود.
عراقچی در پایان گفت: از بین بردن فاصلهها که در برخی موارد بسیار گسترده هستند سخت خواهد بود.
انتهای پیام/