داوود امی معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران بیان داشت: تا قبل از سال 93 هر چه تولید مقاله و دانش در حوزه پزشکی کشور داشتیم مربوط به مراکز دولتی و دانشگاهی بود که تعداد کمی از دست اندر کاران نظام سلامت در آن سهیم بودند.
وی افزود: به منظور عملیاتی شدن دستور العمل وزارت بهداشت که در خاورمیانه بیسابقه است از روسای بیمارستانهای خصوصی دعوت کردهایم هر کدام یک مرکز تحقیقاتی و پژوهشی در بیمارستان خود تاسیس کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان نظام پزشکی بحث اجرایی، نظارتی و اخلاقی را با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت و روسای بیمارستانهای خصوصی درجه یک به مباحثه میگذارد تصریح کرد: تمامی هدف وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی در جهت اجرایی شدن این پروژه ملی آن است که شتاب علمی در حوزه پزشکی کم نشده بلکه افزایش نیز داشته باشد.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه برای تحقق منویات مقام معظم رهبری باید تمامی دست اندر کاران نظام سلامت در حوزه تولید علم وارد کنیم اذعان داشت: تشویق و ترغیب بخش غیردولتی برای حضور در این عرصه و همچنین آماده ساختن زیر ساختهای پژوهشی و پیشنیازها و همچنین اجرای پروژه ملی دسترسی به منابع الکترونیک سلامت و مخازن دانش پزشکی جهان سبب میشود تا مطبها و مراکز پزشکی خصوصی صرفا کار درمانی انجام نداده و در تحقیق و پژوهش نقش موثری داشته باشد.
وی همچنین در خصوص هزینههای اجرایی شدن این طرح ملی اظهار داشت: عمده هزینههای فعالیت پژوهشی مراکز پزشکی خصوصی از منابع اختصاصی آنها خواهد بود و در پی آن هستیم تا با رایزنیهایی با سازمان امور مالیاتی هزینهکرد در حوزه پژوهش به عنوان مالیات پذیرفته شود.
به گفته دکتر امی تمامی این کارها هنوز هدفگذاری نشده و در جلسه فردا که با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، رییس سازمان نظام پزشکی و همچنین روسای بیمارستانهای خصوصی برگزار میشود در پی این هستیم تا رایزنیهای لازم را برای مشارکت بخش خصوصی در تولید علم به عنوان نماینده آنها با وزارت بهداشت و درمان انجام دهیم و تفاهمنامهای در این زمینه با معاون وزیر بهداشت منعقد کنیم.
انتهای پیام/