3 دانشگاه صنعتی اصفهان، شریف و امیرکبیر فعالیت‌های مضاعفی را در سال 92 و 93 در حوزه علم و فناوری داشته‌اند.

جعفر مهراد رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران در خصوص جایگاه دانشگاه‌های صنعتی در حوزه‌های مختلف فنی با نگاه به دستاوردهای سه دانشگاه صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر و صنعتی شریف گفت: از جمله اساسی ترین مبادی تولید فناوری بر پایه رشد علمی، به صورت خاص و با توجه به ماموریت‌های تعریف شده، دانشگاه‌های صنعتی هستند. 

وی افزود: با نگاهی به اخبار منتشر شده در حوزه‌های مختلف فنی در خصوص این دانشگاه‌ها می توان به این نتیجه رسید که در نیمه دوم سال 1392 و سال 1393، این دانشگاه‌ها همچنان با توان مضاعف به فعالیت در حوزه فناوری از طرق مختلف پرداخته‌اند. به عنوان نمونه می‌توان نگاهی کوتاه به وضعیت سه دانشگاه صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر و صنعتی شریف داشت. 

مهراد در خصوص دانشگاه صنعتی اصفهان و دستاوردهای این دانشگاه اظهار داشت: در دانشگاه صنعتی اصفهان، انتخاب شاخه دانشجویی IEEE دانشگاه صنعتی اصفهان برای دومین بار به عنوان شاخه برتر کشور، همزمان با برگزاری بیست و دومین کنفرانس ملی برق ایران و در همایش سالانه بخش ایران IEEE؛ ابداع شیوه‌ای نوين در طراحی مفهومی ريزپرنده های بالزن توسط دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان؛ حضور دانشگاه صنعتی اصفهان در میان 100 دانشگاه برتر با عمر کمتر از 50 سال جهان؛ کسب عنوان برتر سومین جشنواره تحقیقات صنعتی نیروهای مسلح؛ تدوین دانش فنی طراحی و ساخت ریزپرنده های بدون سرنشین برای نخستین باردرکشور؛ طراحی و ساخت نرم افزار طراحی خطوط انتقال انرژی (PTLD؛  تنها برخی از دستاوردهای حائز اهمیت شناخته شده اند. 
  
وی در مورد دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: حال آنکه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، آغاز ساخت دستگاه شتاب دهنده براى توليد راديو دارو یکی از مهمترین گامها در راستای همکاری میان دانشگاههای صنعتی امیرکیبر، دانشگاه تهران و یکی از دانشگاهای کره جنوبی به شمار می آید. 
  
مهراد در ادامه اظهار داشت دستاوردهای دیگری همچون راه اندازى بازارى براى تجارى سازى ايده ها در دانشگاه صنعتى اميركبير؛ برگزاری سومين دوره مدرسه بين المللى رباتهاى انسان نما دردانشگاه صنعتى اميركبير؛ و ساخت نوعی ميكروحامل پليمری براي ترميم بافتهای آسيب ديده را نیز می توان از جمله سایر فعالیتهای اخیر این دانشگاه در چهار ماهه اخیر دانست. 
  
مهراد در خصوص دانشگاه شریف و دستاوردهای این دانشگاه تصریح کرد: این درحالی است که در دانشگاه صنعتی شریف طیف دیگری از فعالیتها در این حوزه دنبال شده است. به عنوان نمونه می توان به استقبال بین المللی از یافته‌های جدید محققین دانشگاه شریف در خصوص روش‌های مقابله با زلزله اشاره کرد. آزمایش یکی از اساتید این دانشگاه در خصوص پدیده روانگرایی خاک در مجله «دینامیک خاک و مهندسی زلزله» که یکی از معتبرترین مجلات پژوهشی جهان در حوزه زلزله است منتشر شده، و به حدی مورد توجه محققان در سطح بین المللی قرار گرفته است که از آن به عنوان مقاله داغ یاد شده است. 
  
وی در ادامه خاطرنشان کرد: فعالیت در حوزه‌هایی همچون تصفیه آبهای آلوده با استفاده از میکروب؛ ارایه مدلی در طراحی تکنیک‌های تحلیل شبکه‌های اجتماعی؛ طراحی نسل جدید ژنراتور توربین‌های بادی با همکاری دانشگاه کمبریج؛ و کسب دو مدال طلا و چهار برنز در مسابقات جهانی ریاضی از جمله دیگر دستاوردهای این دانشگاه آنهم تنها در سال 1393 بوده است. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.