در چهار ماهه ابتدایی سال 93 پیشرفت پژوهشگران ایرانی در زمینه علوم محض و کاربردی شایان توجه بوده است.

جعفر مهراد رییس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در خصوص رشد پیشرفت‌ها در حوزه علوم محض و کاربردی در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت:  با نگاهی به آمار دستاوردهای مرتبط با حوزه علوم محض و خصوصا دو زمینه فیزیک و شیمی در یکساله اخیر در سراسر ایران می توان به این نتیجه رسید که دانشگاهها، مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این حوزه دستاوردهای شایان توجهی داشته اند. 
  
وی افزود : به طوری که از ابتدای سال 1393 تا کنون پژوهشهای قابل توجهی از جمله تبدیل امواج فروسرخ به مرئی، حذف رنگدانه‌های آلی از پساب‌ها در محدوده‌ی نور مرئی، ساخت سلول خورشیدی به روش مبتنی بر پلاسما، ساخت دستگاه خود دریافت پسماند خشک توسط فناوران شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و ... در این زمینه انجام شده است. بدیهی است پویایی دانشگاهها و سایر واحدهای وابسته به وزارت علوم در حوزه علوم پایه همواره مورد توجه دولت بوده است که نتیجه آن را می توان به وضوح در پژوهشهای به ثمر رسیده در چهارماهه ابتدایی سال 1393 مشاهده نمود. 
  
وی ادامه داد: این درحالی است که در حوزه علوم کاربردی نیز فعالیتهایی در زمینه تولید فناوری توسط دانشگاه ها، پارکها و مراکز رشد قابل مشاهده است. به عنوان نمونه، یکی از دستاوردهای مهم در حوزه علوم دام و طیور اختراع محلول از بین برنده شپشک، و همچنین موفقیت شرکت ریز جلبکی پارسیان به عنوان فن آفرین برتر در دهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی از  جمله دستاوردهای این حوزه در کنار دهها پژوهش دیگر می باشد. همچنین از جمله دیگر دستاورد های حوزه کشاورزی، می توان به  موفقیت محققان در دستیابی به تدوین دانش فنی مرتبط با طراحی و تولید تورهای پرورش آبزیان اشاره کرد. 
  
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: بدیهی است انجام چنین فعالیتهایی در این بازه زمانی کوتاه جز از طریق پشتیبانی سازمانهای مادر، یعنی دانشگاه ها و مراکز وابسته به آنها امکان پذیر نبود؛  این درحالی است که در این میان نمی توان نقش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در حفظ ثبات تحقیقاتی علمی واحدهای زیرمجموعه خود نادیده گرفت. 
 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار