در گزارش مطالعات اپیدمیولوژیک مشخص شد؛ مطالعات دانشگاه واشنگتن توضیح میدهد دلیل شایع بودن تومورهای مغزی در میان مردان: به دلیل فعالیت کمتر پروتئین ضد سرطان در سلولهای مغز مردان است و اولین دلیل شناسایی شده تفاوت روابط جنسی بین زنان و مردان است و موجب میشود سلولهای درونی خطر ابتلا به تومور را تحت تأثیر قرار دهند.
کشندهترین شکل سرطان مغز گلیوبلاستوم است که شایعترین تومور مغزی و تهاجمیترین تومورهاست و در مردان شایعتر و کشنده تر است.
محققان از طریق آزمایشهایی که بر روی مغز موشهای نر و ماده انجام دادند متوجه شدند موش نر نسبت به توسعه گلیوبلاستوم بیشتر حساسیت نشان داد؛ پروتئین rétinoblastome - RB در سلولهای مغز مردان فعالیت کمی دارند و در چرخه سلولی کاهش خطر ابتلا به سرطان نقش دارند.
تیم تحقیقاتی نشان داد یک مدل سلولی گلیوبلاستوما در مغز مردان سریعتر به سرطان تبدیل میشود و دریافتند PRB اغلب در سلولهای مغز مردان نسبت به سلولهای مغز زنان غیر فعال است.
بسیاری از بیماریها به نظر میرسد با جنسیت مرتبط هستند یا از طریق توسعه تحت تأثیر قرار میگیرند یا بر اثر نشانهها متفاوت است.
بروز گلیوباستوما در میان مردان نسبت به زنان دو برابر بیشتر است. هورمونهای جنسی اغلب علت این تفاوتها است اما نه همیشه و در مورد خطر ابتلا به تومور مغزی نیز مربوط نمیشود؛ انواع دیگر تومورها هم به میزان مختلف بر اساس جنسیت رشد میکنند مانند سرطان کبد که بیشتر در مردان رخ میدهد.
میزان ابتلا به سرطان بین زنان و مردان متفاوت ممکن است یک شناخت بهتر از مکانیزمهای اساسی سرطان باشد اما این تمام دلیل آن نیست.
دکتر «جاشوآ روبین» استادیار طب اطفال، مغز و اعصاب و آناتومی و بیولوژی اعصاب و نویسنده ارشد این تحقیق نشان میدهد تفاوتهای مرتبط با جنسیتهای متفاوت با سرطان مرتبط هستند و این تفاوتها میتوانند در خطر ابتلا به سرطان تأثیرگذار باشند.