به گزارش
حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد بین المللی امام رضا(ع)،مقدم، فعالیتش در عرصه هنر هفتم را از سال ۱۳۵۵ با دستیاری کارگردان و طراحی صحنه و لباس در مجموعه تلویزیونی «دایی جان ناپلئون» آغاز کرد.
در ادامه خودش در تلویزیون سریال های پرمخاطبی هم چون «چاردیواری» ، «اغما»، «پیامک از دیارباقی»،«روزحسرت»،«رستگاران»،«زیرهشت» و«پایتخت» راساخت.
سریال
«مدینه»آخرین اثر مقدم بود که ماه رمضان امسال از شبکه یک پخش شد و مخاطبان
بسیاری را با خود همراه کرد.نکته قابل توجه در کارنامه فیلم سازی سیروس
مقدم، توجه ویژه او به مقوله زیارت و حرم امام رضا(ع) است که سریال های او
را متمایز و دیدنی می کند.
با سیروس مقدم درباره حضور امام رضا(ع) در فیلم هایش به گفت و گو نشستیم.
* آقای مقدم عشق و علاقه به امام رضا(ع) و توجه به موضوع زیارت و حرم امام هشتم در فیلم هایتان از کجا و چگونه در شما شکل گرفت؟
راستش از یک سفر آغاز شد،سفر به خانه خدا. بعد از سریال نرگس از طرف سازمان صدا و سیما به مکه مکرمه مشرف شدیم در آنجا حال و هوایی به من دست داد و دریچه های جدیدی روبروی من باز شد گویی که انگار خداوند متعال راه های خوب را جلوی پای من گذاشت و از من خواست در این راه ها گام بردارم. به دنبال این حس و حال سریال چاردیواری را ساختم که موضوع مشهد، زیارت و امام رضا(ع) و ارادت و اشتیاق نسبت به تشرف به حرم این امام عزیز را حکایت می کرد. بعد از این سریال بود که دیگر با خود قصد کردم هر کاری را که می خواهم بسازم به گونه ای باشد که موضوع زیارت و امام رضا (ع) در آن حتما نهفته باشد که این روند را در سریال پایتخت کلید زدم و خانواده نقی در پایان سریال به مشهد آمدند و به خواسته قلبی خود رسیدند.
در پایتخت 2 و 3 نیز مشاهده کردید که نمایی از بحث زائر و زیارت در آن بود و حتی در سریال چک برگشتی نام فرزند تازه به دنیا آمده را رضا گذاشتند تا ارادت بنده و تمام تیم سریال به این امام عزیز کامل شود.
به نظرتان سینما و تلویزیون ما توانسته اند به ساحت امام هشتم(ع) ادای دین کنند؟
نه!اصلا! به نظرم سینما و تلویزیون ما تا کنون به صورت ویژه نتوانسته است دنیای وسیع و دانش عرفانی و ارادتی که نسبت به حضرت رضا(ع) در جهان موجود است را به تصویر بکشد و این مرا یاد "خسی در میقات" جلال آل احمد می اندازد. ما می توانستیم با انسجام بیشتری فیلم هایی که روایتگر ارادت و عظمت این امام عزیز باشد،بسازیم.
زمانی در سینما و تلویزیون می توانیم درست و تاثیرگذار حرف بزنیم که جذابیت را با معناگرایی، ترکیب کرده و از این تریبون بزرگ و وسیع پیام های خود را منتقل کنیم، یک سخنرانی بزرگ آنقدر مخاطبان گسترده ای ندارد ول مخاطبان تلویزیون ما 70 میلیون ایرانی مسلمان است پس وظیفه داریم که از این تریبون به نحو احسن استفاده کنیم و روایت ها و قصه های جذاب را به مردم منتقل کنیم. خود من سعی دارم این گونه عمل کنم. می بینید از سینمای گیشه و کلیشه دور شدم و ساختار فیلم هایم را به اعتقادات قلبی ام گره زده ام.
*برسیم به جشنواره امام رضا(ع).چقدر این جشنواره را می شناسید و نقش آن را در شناسایی و معرفی پدید آوردنگان آثار هنری مرتبط با این امام چطور ارزیابی می کند؟
برگزاری جشنواره امام رضا(ع) یک اتفاق بزرگ و خوشایند در سطح کشور است و حتی می توان گفت که کمی دیر این اتفاق افتاد و باید پیش از این ها این جشنواره به صورت بین المللی برگزار می شد، یادم می آید جشنواره ای حول محور نماز برگزار شد و من یکی از فیلم هایی که با این موضوع ساخته بودم را برای آن ارسال کردم و جایزه خود را از دستان حجه الاسلام قرائتی دریافت کردم و به آن افتخار می کنم.
به نظرمن هر چقدر موضوعات مذهبی و دینی بیشتر محور جشنواره ها شود اشتیاق و استقبال از آنها بیشتر می شود چرا که ما کشوری مسلمان و شیعه هستیم و درخانواده های مذهبی رشد کردیم و باید به این گونه جشنواره ها توجه کنیم. باید این گونه موضوعات در قالب جشنواره ها قرار گیرد تا فیلمسازان، هنرمندان و دیگر اقشار نسبت به آنها حساس شده و سبب تحقیق و پژوهش در آن خصوص شوند و علاقه خود را نیز نشان دهند.
*چه برنامه ای برای آینده دارید؟
آرزوی دارم و خیلی دلم می خواهد یک سریال نمایشی طولانی با موضوع زیارت بسازم البته به صورت دقیق تر و مشخص تر که بتواند فرهنگ زیارت را معرفی کند. در این خصوص پیشنهادی هم شده ولی می خواهم در این سریال اقدام به رازگشایی هایی در خصوص زیارت و ارتباط مردم با امام رضای عزیزکنم و مقداری فراتر از تولیدات قبلی عمل کنیم یا به گونه ای خلوت زائران را به تصویر بکشیم که این نیازمند هماهنگی بین دستگاهی و تسهیل در فرآیند آماده سازی دارد تا محدود نشویم و یک فعالیت بزرگ فرهنگی با یک تعامل ویژه رقم بخورد. می توانم بگویم شاید سریالی با مضمون مشخص تر راجع به فرهنگ زیارت، عشق، علاقه و ارادت مسلمین و ایرانیان به حضرت رضا(ع) بسازم و یکی از ارزوهای من این است که چنین سریالی درباره امام هشتم(ع) بسازم.
*وکلام آخر..
پس از بازگشت از خانه خدا عهد کردم یا سریال نسازم و یا اگر سریال ساختم در واقع خدمت مردم و متکی به باورها و اعتقادات خودم باشد چرا که در خانواده ای مسلمان و معتقد بزرگ شدم و دوست دارم از این طریق امید را به جامعه تزریق کنم.
انتهای پیام/