به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، هومان امیری با بیان اینکه کارخانههای لبنی استان اصفهان دچار مشکلات بسیاری هستند، اظهار کرد: کارخانههای لبنی استان اصفهان نزدیک به دو سال بود هیچ افزایش قیمتی نداشتند تا 15 روز گذشته که آن هم تنها 15 درصد افزایش یافت، در حالی که تنها 28 درصد حاملهای انرژی، هدفمندی یارانهها و سایر موارد افزایش داشته است.
وی افزود: در حال حاضر بیشترین سودی که یک کارخانه میتواند داشته باشد چهار درصد است و شرکتهای دیگر نیز حداکثر دو درصد سود داشتهاند.
مدیرعامل اتحادیه کارخانههای صنایع لبنی استان اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر نیز شایعات منتشر شده مبنی بر آلودگی شیرهای تولیدی کارخانهها به روغن پالم سبب شده تا علاوه بر از بین رفتن رونق اقتصادی سلامت مردم نیز به خطر بیفتد.
وی با بیان اینکه شیر مادهای نیست که قابل نگهداری باشد، خاطرنشان کرد: شیری که بستهبندی میشود و در بازار میرود، نهایت دو تا سه تاریخ انقضا دارد و در صورت گذشتن از تاریخمصرف آن باید جمعآوری شود.
هومان امیری اضافه کرد: بروز این مشکلات سبب شده تا مردم دوباره به گذشته بازگردند و به خرید شیر و ماستهای مرجوعی و خام که بار میکروب بالایی دارد بپردازند، اما از شیرهای پاستوریزه استفاده نکنند.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه حوزه لبنیات با سلامت مردم سر و کار دارد، بسیار حساس است، گفت: صنعت لبنیات با برنامههایی که وزارت بهداشت اجرا کرده بود روبهپیشرفت بود، اما با صحبتهایی که در حال حاضر در خصوص آلودگی شیرهای پاستوریزه با روغن پالم شده و سوء استفادههایی که برخی رسانهها از این مطلب کردند سبب شد تا دودش در چشم تولیدکنندگان و البته مردم برود.
مدیرعامل اتحادیه کارخانههای صنایع لبنی استان اصفهان اذعان داشت: تشخیص آلوده بودن با نبودن مواد فسادپذیری مانند لبنیات با چشم غیرمسلح ممکن نیست و شیرهای خامی که خریده میشود باوجود طعم بسیاری خوبی که دارد، دارای میزان بالای از میکروبها است.
وی با اشاره به اینکه نظارت دقیقی بر فرایند تولید شیر در کارخانهها لبنی میشود، افزود: از زمانی که شیر از درب دامداری وارد کارخانه میشود دامپزشکی نظارت میکند و در کارخانه نیز رابط فنی بین غذا و دارو و نماینده استاندارد بهصورت مستمر شیر را از زمان ورود به مخزن تا زمانی تولید آزمایش میکنند، علاوه بر نظارتهای لحظهای که بدون هماهنگی با کارخانه یا مسئولان انجام میشود.
امیری تصریح کرد: اگر بخواهیم اشتغال پایدار حفظ و رونق اقتصادی ایجاد شود باید تولید و تنوع محصولات را بالا ببریم و کیفیت و کمیت آن را به جایی برسانیم که امکان صادرات وجود داشته باشد تا بتوانیم وابستگی خود را از کشورهای دیگر قطع کنیم.
وی تأکید کرد: دولت باید برای صنایعی را که با سلامت مردم سرو کار دارد هزینه بیشتری پرداخت کند و با توجه به اینکه عدم مصرف لبنیات و یا مصرف لبنیات آلوده از عوامل مرگومیر است، باید محصولات لبنی را در سبد غذایی مردم قرار دهد.
انتهای پیام/م