به گزارش
خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران؛دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز یکشنبه دوم شهریور ماه در همایش "یادمان آئینهداران آفتاب" ویژه بزرگداشت شهدای شهریور ماه حزب مؤتلفه اسلامی و در جمع فعالان سیاسی حزب موتلفه اسلامی و برخی از نمایندگان مجلس گفت: این جلسه به احترام 5 شهید بزرگوار برگزار شده و باید با لباس احرام وارد شد.
وی افزود:کلمات شیوا و دلنشین مرحوم "عسگراولادی "حال شما را دگرگون کرده که در چه جلسه مبارکی حضور دارید و همچنین سخنان آقای رفیق دوست نیز این حال را تشدید کرده است.
رئیس مجلس تصریح کرد: ما با این 5 شهید بزرگوار به نوعی با فراز و فرودهایی در ارتباط بودیم.
وی ادامه داد: سوال این است که این شهدای بزرگواری که امروز در این محفل برای آنان جمع شده ایم در چه مکتبی رشد کرده اند،این شهدا انسانهای کوچکی نبودند و کارهای کوچکی نیز نکردند و همین یاران امام (ره)بودند که به انقلاب بزرگی دست پیدا کردند.
لاریجانی گفت: اگر ما رمز و راز این ها را بفهمیم امروز بهتر می توانیم متوجه شویم که در مسیر درست قرار داریم، آن زمان یک جنس مبارزه بود و امروز نیز یک جنس مبارزه قرار دارد،در آن زمان دشمن پیدا بود و با آن مبارزه میکردیم اما امروز دشمن ناپیداست و گاهی خارج از مرزها بوده و مبارزه با آن مشکل است،گاهی نیز دشمن در یک صحنه بین المللی است.
رئیس مجلس تصریح کرد:همه این 5 شهید خصوصیات ویژهای داشتند؛ اما چیزی که آنها را متفاوت میکرد اخلاصشان بود،آنها افراد مخلصی بودند و ریا و تصنع نداشته و تکلیف خود را با خدا یکسره کرده بودند و به همین دلیل بود که محبوبیت داشتند و اینکه در بستر از دنیا نرفتند یک توفیق بسیار بزرگ است.
رئیس قوه مقننه ادامه داد:شهید رجایی یک معلم پاکباخته چه قبل و چه بعد از انقلاب بود و نوع سلوکش تغییر نکرده بود، تهمتهایی که بنی صدر به او میزد کم نبود و خیلی نیش هم داشت،.
وی افزود: اخیرا در خارج از کشور در یک کتابی مکاتباتش را با امام خمینی (ره) منتشر کرده اما به نظر بنده این کتاب خواندنی است از آن جهت غرور و بدمستی او را نشان میدهد و همچنین ادب و متانی که دیگران با او داشتند را بیان میکند.
رئیس مجلس ادامه داد: قطعا دستاوردهای هسته ای باید از سوی مسئولان حفظ شود زیرا همه قدرت های جهانی به دنبال حذف و نابودی آن هستند بنابراین باید با استفاده از فنون دیپلماسی با هزینه ای کمتر از این دستاوردها دفاع کنیم از طرف دیگر شاهد هستیم که کشورهای غربی در این موضوع خدعه کرده و دروغ و فریبکاری می کنند و خودشان می دانند که ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست اما با استفاده از ابزارهای رسانه ای خود این موضوع را به مردم القا می کنند که ایران به دنبال سلاح هسته ای است.
وی افزود: برژنسکی مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا عنوان کرد که ادعای آمریکا درباره استفاده و تولید سلاح هسته ای از سوی ایران بی معناست زیرا ایران کشوری اصیل بوده و دارای انسجام واقعی و هویت است از طرفی دیگر رژیم صهیونیستی تنها رژیمی است که به صورت انحصاری دارای حدود 100 تا 200 بمب هسته ای است بنابراین پرداختن به موضوع ساخت بمب هسته ای از سوی ایران مصداقی از حقه بازی است.
دکتر لاریجانی ادامه داد: از طرفی دیگر رهبر معظم انقلاب درباره حرام بودن استفاده از سلاح هسته ای فتوی صادر کردند و در این رابطه کشورهای غربی می دانند که فتوی به هیچ عنوان تغییر نمی کند به طور مثال در سفر دبیر کل سازمان ملل و در دیداراین مقام با من عنوان شد که آیا مجلس می تواند فتوای رهبری را به صورت قانونی تصویب کند که من در جواب بان کی مون گفتم که مجلس باید قوانین مصوب خود را تغییر دهد اما فتوی به هیچ وجه تغییر نمی کند.
وی در تشریح دلایل فشار غرب به ایران با اتکا به موضوع فعالیت هسته ای گفت: علت اصلی فشار غرب به ایران این است که جمهوری اسلامی یک کشور الهام بخش بوده و با دستیابی ایران به فناوری صلح آمیز هسته ای در منطقه از نظر ساختاری تغییراتی رخ می دهد از طرفی دیگر در سال های گذشته که من در مذاکرات هسته ای حاضر بودم در یکی از نشست های خصوصی آنها گفتند که مهمترین مسئله ما این است که تراز ایران با استفاده از این فناوری تغییر می کند.
دکتر لاریجانی با تأکید بر اینکه قطعا در مصافی مانند مصاف مذاکرات هسته ای به اخلاص، مجاهدت، فهم، دقت نظر، روحیه خدمت گزاری نیازمندیم افزود: به طور حتم بحران منطقه ای به ویژه دعوای شیعه و سنی فعالیت جریان های افراطی در گذشته نبود و این موضوع مسئله جدیدی است زیرا موجوداتی درست کردند که از کشتن مردم لذت می برند که قطعا این اقدامات و تفکر یک نوع جنون است.
رئیس مجلس در تشریح دلایل ایجاد گروهک های افراطی از سوی غرب گفت: بوش پدر در سال 2003 اعلام کرد که ایران باید به وسیله دشمنان خود محاصره شود و این موضوع باید تا سال 2008 محقق شود که برای این کار گروهک های افراطی را ایجاد کردند.
دکتر لاریجانی با تأکید بر اینکه سران داعش همان وابستگان غرب هستند گفت: آمریکا در جریان جنگ سوریه به این گروه ها کمک کرد چون استفاده از تروریسم یکی از تاکتیک های آمریکا است اما شاهد هستیم که هم اکنون در این موضوع وامانده اند و قطعا در آینده همین گروهک ها به جان حامیان خود می افتند اما به نظر می رسد که آمریکا به دنبال آن است که این دعوا را در منطقه گسترش دهد براساس کلام امام علی(ع) تندروی نوعی جنون است زیرا تندرو پشیمان می شود و اگر نشود دیوانگی آن پابرجا است.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: قطعا جنگ با گروه های تروریستی و افراطی در منطقه مصاف کوچکی نیست و خیلی وقت و انرژی می گیرد تا این لکه ازعالم اسلام پاک شود از طرف دیگر مبارزه با سلطه جهانی و دیکتاتورها نیازمند تفکر عمیق و اخلاق است زیرا اگر در گذشته با یک تاکتیک روشن از رژیم دیکتاتور روبرو بودیم هم اکنون این تاکتیک ها متنوع تر شده است بنابراین ما باید بیشتر از گذشته در راه استوار باشیم و انقلاب و میراث آن را فراموش نکنیم.
وی با بیان اینکه نسل جدید باید از برداشت ها و تفکرات بزرگان نظام همچون شهید رجایی و باهنر در عرصه کشوری استفاده کنند گفت: هم اکنون در کشور شاهد مشکلات اقتصادی به علت سوء مدیریت و بروز تحریم ها هستیم اما قطعا هر دو نیازمند تدبیر و فداکاری است از طرفی دیگر هم اکنون به هر خانه ای که می رویم می گویند که بیکار در خانه داریم که این نشان دهنده آن است که معضل تورم و بیکاری دو درد مهم و بزرگ کنونی کشور است.
لاریجانی با اشاره به نامگذاری سال 93 به اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی تصریح کرد: در شرایط کنونی کشور برای رهایی از مشکلات راهی جز اجرای این منویات و شعارها ندارد و قطعا باید در این راه مجاهدت کرد همچنین من گاهی اوقات از مشاجرات سیاسی امروز کشور تعجب می کنم در این رابطه گاهی با امور و اقدامات غلط مواجه هستیم اما غلط را نباید با امور غلط جواب داد.
وی با تأکید بر توجه موضوع اقتصاد مقاومتی و رونق تولید گفت: در شرایط کنونی به این دو موضوع توجهی نمی شود از طرف دیگر شاهد بودیم که سیاست های اصل 44 قانون اساسی از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد اما متأسفانه این سیاست ها از سوی مسئولان به درستی اجرایی نشد و شرکت از دولتی به نیمه دولتی منتقل شدند به طور مثال نیروگاه ها را از وزارت نیرو به وزارت دفاع منتقل کنیم و یا پتروشیمی ها را به وزارت دفاع دهیم حال آیا این روش خصوصی سازی درست است و آیا این اقدامات تأثیری در تحول موضوع خصوصی سازی دارد همچنین در مورد سهام عدالت شاهد بودیم که این پروژه به درستی اجرایی نشد زیرا مردم ما با اجرای آن حس مالکیتی نسبت به شرکت ها پیدا نکردند و این امور تنها در حد یک اسم باقی ماند.
وی با اشاره به نقش اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی در ایجاد فضای رقابت و مردمی کردن اقتصاد گفت: قطعا تا وقتی که امور رقابتی نباشد نمی توان دانشگاه ها را فعال کرد زیرا هم اکنون دانشگاه های معتبر دنیا اکثرا درآمد خودشان را از سفارشات بخش صنعت دریافت می کنند اما در ایران بخش تولید هیچ احساس و نیازی به این موضوع پیدا نمی کند و نتیجه آن اختصاص اعتبارات از بودجه سالیانه برای دانشگاه ها است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی مجاهدت و مدیریت جهادی است گفت: دولت باید عزم خود را برای تحقق این امور جذب کند همچنین در اینجا باید هفته دولت را به دولتمردان تبریک بگویم خوشبختانه دولت کارهای زیادی می کند اما قطعا راه را باید بی منت طی کنیم.
دکتر لاریجانی گفت: از طرفی دیگر شوق شهادت شهید عراقی نشان دهنده اخلاص این بزرگوار بود که به طور حتم آنها پیروان واقعی امام علی(ع) بوده و این افراد با این نوع منش و خصوصیات رفتاری استوانه های انقلاب بودند از طرفی دیگر یکی از نکات برجسته شهدایی مانند شهیدان باهنر، رجایی، عراقی، لاجوردی و اندرزگو این بود که آنها هدف و مقصد را هیچوقت گم نکردند و در بدترین شرایط هرهری مسلک نبودند و پای انقلاب ایستادند که قطعا این راه همان راه روحانیت بود که مراجع آن را تأیید می کردند از طرف دیگر قطعا این شهدا دانشمندان دینی بودند درست است شاید درس حوزوی نخوانده بودند اما دین را درست دریافتند.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: به طور حتم بسیاری از مشکلات بعد از انقلاب به علت گم کردن هدف بود زیرا برخی افراد با بروز موج های سیاسی و فرهنگی هدف را گم می کردند به طوری که پس از انقلاب زمانی که موج های سنگین سیاسی به وجود می آمد آن دسته و آن افراد می گفتند که به جای پرداختن به امور ایدئولوژیک باید واقع گرا باشیم و اگر دیپلماسی ما ایدئولوژیک باشد خنثی است و به نتیجه ای در این رابطه نمی رسیم اما قطعا ما باید با دید ایدئولوژیک به سمت هدف برویم در این رابطه ما خیلی وقت ها به علت انحراف افراد به خاطر موج های سیاسی خسارت دیده ایم.
وی گفت: یکی دیگر از نکات برجسته این شهدا آن بود که آنها در راه دین با فهم و درایت کار می کردند و وقتی مشکلی می دیدند آنها را هضم و حل می کردند اما در این میان دریدگی در کشور ایجاد نمی کردند زیرا در جامعه ای که دریدگی باشد حیا از بین می رود از طرفی دیگر آن وقتی که هم افزایی به وجود آید شرایط به سمت سایش می رود که این امور تفکری بنی صدر و منافقین بود به طوری که زمانی که بنی صدر رئیس جمهور شد تمام همت خود را برای تخریب حزب جمهوری اسلامی گذاشت و اعضای این حزب را متهم به دیکتاتوری و انحصار طلبی می کرد اما خودش با تشکیل دفتر هماهنگی رئیس جمهور این امور را دنبال می کرد.
وی با تأکید بر اینکه شهدا عامل به معرفت دینی بودند گفت: این افراد اینطور نبودند که معارف دینی را بخوانند و وقتی به گود سیاست آمدند روش دیگری را دنبال کنند که براساس فرمایشات امام علی(ع) هر که خود را پیشوای مردم می نمایاند باید پیش از تعلیم دیگری به تربیت نفس خود بپردازد و به جای زبان با عمل دیگران را تربیت کند از این رو این شهدا نه راه را گم می کردند و نه موج ها آنها را منحرف می کردند و نه به خاطر مسائل خصلتی ادب و حیا را کنار می گذاشتند.
دکتر علی لاریجانی ادامه داد: در آن زمان در میدان سیاسی برخی حیا را کنار می گذاشتند و پرده دری می کردند که این موضوع موجب آشفته شدن جامعه می شد از طرفی دیگر این اقدامات از سوی مدیران غیر تربیت شده صورت می گرفت که آنها فکر می کردند که این اقدامات کار جالبی است.
رئیس مجلس گفت: واقعا شهدا قصد خدمت به مردم را داشتند و این موضوعات را افتخار خود می دانستند و با این اقدامات و تفکرات یک مکتب مدیریتی را درست کردند از طرفی دیگر این افراد با اقدامات و امور خود به مردم منت نمی گذاشتند در این رابطه من مخالف این نیستم که دولت و مجلس خدمات خود را اعلام کند اما باید بعد از آن قطعا تواضع حاصل شود در این رابطه شاهد بودیم که خیلی وقت ها افراد وقتی به قدرت می رسند احساس می کنند که باید منت بگذارند اما در اصول این بزرگواران و شهدا خدمت تواضع بیشتر را ایجاد می کند به طوری که روحیه خدمت داشتن از مکتب اسلام درآمده است و باید آن را دنبال کرد.
انتهای پیام/