به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،سایت 598 در مطلبی نوشت: انتخاب حجاب برای یک زن، مخصوصاً در کشورهای غیراسلامی یا کشورهای اسلامی با قوانین غیراسلامی، نشان از عمق اعتقادات و باورهای قلبی وی درخصوص تعالیم اسلام دارد. چنین زنی است که میتواند فرزندانی را تربیت کند که با مظاهر کفر و فساد در جهان مبارزه خواهد کرد.
به همین جهت، دولتهای بسیاری در کشورهای اروپایی با وضع قوانین محدود کننده یا حذف کنندهی حجاب سعی در از بین بردن مظاهر اسلام دارند. اما مسلمانان در نقاط مختلف جهان با ابتکارات خودجوش و غیردولتی به ترویج حجاب و اقناع اذهان تشنه ی مردم نسبت به مفهوم زیبا و منطق بی بدیل آن دست میزنند که به نمونه هایی از آنها اشاره میکنیم.
ایالات متحده ی امریکا:
تازه مسلمانان بومی امریکا، در کنار مهاجرین کشورهای دیگر علاقه ی وافری به حجاب دارند. اما پس از واقع ای 11 سپتامبر و هجمهی وسیع رسانهها به مسلمانان، زنان محجبه با بیحرمتیها و رفتارهای ناشایست بسیاری از جانب نهادهای امنیتی و ... رو به رو شدند که در نتیجهی آن حتی برخی نسبت به این پوشش دلزده شدند. اما نزما خان، زن مسلمان ساکن نیویورک، با مشاهدهی وضعیتی که برای زنان مسلمان ساکن امریکا واقع شده بود، برای اولین بار ایدهی روز جهانی حجاب را با دوستان خویش در میان گذاشت. او هرگز تصور نمیکرد این ایده به سرعت در تمام نقاط جهان اجرایی گردد و مسلمانان و غیرمسلمانانی از بریتانیا، استرالیا، هند، پاکستان، فرانسه آلمان و ... به اجرای آن بپردازند. ایده ی نزما به سرعت به 22 زبان زندهی دنیا ترجمه گردید و سایتها و صفحات اینترنتی گوناگونی در حمایت از آن شکل گرفت. اما ایده ی وی چه بود؟ نزما به منظور عادی ساختن حجاب هم برای مسلمانان غیرمحجبه و هم برای غیرمسلمانان، پیشنهاد داد روز 1 فوریه به عنوان روز جهانی حجاب معرفی شده و در این روز تمامی زنان حجاب را تجربه کنند تا خود متوجه شوند که حجاب مانع فعالیتهای روزمرهی زنان نمیشود. دختران، زنان و حتی مردان بسیاری از سرتاسر جهان، در موعد مقرر در سال 2013 با تشکیل گروههای خیابانی از زنان غیرمسلمان یا غیرمحجبه میخواستند تا در اجرای این طرح شرکت کنند. هم اکنون ویدیوهای بسیاری از این فعالیت در فضای مجازی وجود دارد.
بریتانیا:
یکی از معضلات مسلمانان اروپایی، محدود بودن انتخابهای آنان برای داشتن یک پوشش مناسب است. مسلمانان انگلیسی در سالهای اخیر به منظور غلبه بر این معضل و همچنین تشویق زنان و مردان مسلمان غیرمحجبه، دست به گسترش احداث فروشگاههای عرضهی لباسهای اسلامـی زدند. در این فروشگاهها که ارائه دهندهی آخـرین و جدیدترین مدلهـای پوشش اسلامی هستند، حتی برای مـردان مسلمان نیز غرفههایی در نظر گرفته شده که عرضه کنندهی لباسهای مناسب و درخور شأن آنان است. گفتنی است خرید اینترنتی از این فروشگاهها رونق خوبی دارد.
فرانسه:
با تصویب قانون منع حجاب در فرانسه، زنان مسلمان این کشور از جهات گوناگون (تحصیل، شغل، استفاده از امکانات عمومی شهری و ...) دچار سختیهای فراوان شدهاند. در کنار این مسأله، تحمل مظاهر بیحجابی نیز موضوعی است که با آن دست به گریبان هستند. در حدود دو سال پیش، یک مسلمان خوشذوق فرانسوی به منظور ترویج حجاب در کشور خود در مکانهای شلوغ شهری نظیر مترو، دست به اقدامی جالب زد. او مشاهده نمود که دیوارهای مترو پر از تصاویر زنان نیمه برهنه و بیحجاب است. این زن مسلمان تصمیم گرفت با نقاشی و رنگآمیزی این تصاویر جلوههای فساد و بیحیایی را از دیوارهای مترو بزداید.
سوئد:
در آگوست سال 2013 واقعهای دردناک در سوئد رقم خورد. یک فرد مهاجم مخالف اسلام، با حمله به یک زن مسلمان باردار، روسری وی را کشید و سرش را به یک خودرو کوبید. این حادثه موجب گردید نه تنها زنان مسلمان این کشور به حمایت از وی بپردازند، بلکه حتی زنان غیر مسلمان و سیاستمداران این کشور نیز در محکومیت این واقعه اقداماتی از جمله تجمعات اعتراضآمیز انجام دادند. اما ثمرهی این حادثه چیزی غیر از مطلوب نظر مخالفین حجاب و اسلام بود. پس از این حادثه موج گرایش به حجاب روندی صعودی داشته است. مسلمانان سوئدی از این فرصت استفاده کرده و با برپایی همایشها و تجمعات قانونی به تبلیغ حجاب پرداختند. زنان مسلمان و حتی غیرمسلمان بسیاری از سوئد در حمایت از حجاب و زنان محجبه، تصاویر با حجاب خود را در فضای مجازی منتشر کردند.