به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، این روزها بیمهها تلاش میکنند چتر حمایتشان از داروها را بیشتر کنند. از طرفی دیگر وزارت بهداشت خبر از گران نشدن دارو میدهد، اما همچنان برخی مردم از قیمت داروها ناراضیاند.
جوادی، مدیر بخش مراقبتهای دارویی بیمارستان شریعتی، با بیان اینکه یکی از دلایل این نارضایتی این است که برخی اقلام دارویی که تحت پوشش بیمهها هستند، در داروخانهها موجود نیست به
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: بعنوان مثال آمپول آمیودارون، قیمتی که بیمه پوشش میدهد، ۳ هزار و ششصد تومان است در حالیکه قیمت اصلی آن ۱۷ هزار تومان است و از نوع ۳ هزار و ششصد تومانی آن در بازار وجود ندارد و بیمه داروی ۳ هزار و ششصد تومانی را پوشش میدهد.
البته جوادی دلیل دیگر این نارضایتیها را نسخهٔ پزشکان میداند. به گفتهٔ او اگر پزشک نام ژنریک دارو را در نسخه بنویسد، دارو ارزانتر بدست بیمار میرسد اما اگر نام برند آن را بنویسد، کار بیمار دشوار خواهد شد.
این مدیر بخش مراقبتهای ویژه اضافه کرد: درصورتیکه پزشک نام ژنریک دارو را بنویسد، داروخانه نیز داروی درست را به بیمار تحویل میدهد و بیمار از سردرگمیهای بعد از نسخه نویسی و انتخاب بین داروی مشابه ایرانی و خارجی نجات پیدا خواهد کرد.
حتی بیمهها هم عنوان ژنریک داروها را بیشتر پوشش میدهند و به همین دلیل، به نفع بیماران است که پزشک عنوان ژنریک دارو را در نسخه بنویسد.
سوژه بعدی حاشیههای پزشکی این هفته، کوتاهی دو پزشک در پروندهٔ دو کودک مازندرانی بود که این کوتاهی منجر به فوت یکی از کودکان و فلج شدن دیگری شده بود. اما نکتهٔ تامل بر انگیز این دو پرونده این است که این دو پزشک از سوی دادسرای جرایم نظام پزشکی تنها به توبیخ کتبی و شفاهی محکوم شدهاند.
پدر یکی از این کودکان گفت: بعد از این قصور، پزشک مربوطه به یک سال حبس محکوم شد اما بعد از اعتراض به سه ماه حبس و با اعتراض بعدی به توبیخ کتبی محکوم شده است.
البته نکتهٔ جالب دیگر پیرامون یکی از این پروندهها این است که سازمان نظام پزشکی پس از ۴ سال رای خود را صادر میکند.
اما آخرین بخش حاشیههای پزشکی، نگاهی به خنده دارترین بیماری دنیا انداخته است. سکسکه خنده دارترین بیماری دنیاست. گاهی اوقات این بیماری خنده دار کوتاه است و گاهی هم خیلی طولانی میشود.
نگه داشتن نفس به مدت ۲۰ تا ۶۰ ثانیه، داخل یک بستهٔ کاغذی، تنفس کردن، نوشیدن یک لیوان آب سرد به سرعت، گذاشتن لیموترش روی زبان، خوردن عسل، شکر یا نان و قورت دادن تکههای خرد شدهٔ یخ از راههای قطع سکسکه است.
اما اگر سکسکه طولانی باشد و تکرار شود، بایست به پزشک مراجعه شود.
برای دیدن فیلم اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/