به گزارش
حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص) در حاشیه مراسم تجلیل میثاق با آرمانهای امام راحل در جمع خبرنگاران به تجهیز آخرین دستاوردهای قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص) ارتش پرداخت و با اشاره به دستاوردهای این قرارگاه در بخش راهبردی، تأمین امنیت هوا و فضای کشور را مهمترین دستاورد دانست و گفت: امروز و در ششمین سالگرد تشکیل قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء ما شاهد یک دستاورد راهبردی یعنی تأمین امنیت هوایی کشور هستیم.
وی گفت: ما امروز مشاهده میکنیم که سازمان ایکائو مطرح کرده که فضای جمهوری اسلامی ایران امنترین فضا برای عبور هواپیماهای مسافربری است. ما امروز شاهد گسترش و عبور و مرور بیش از سه برابری پروازها نسبت به سالهای گذشته هستیم که این یک افتخار و امنیت برای جمهوری اسلامی ایران است که در میان کشورهای خاورمیانه امنترین فضا را دارد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص) با تأکید بر لزوم اخذ مجوز پروازهای عبوری از آسمان کشور، تصریح کرد: امروز در بخش راهبردی چنانچه پروازی مجوز ورود نداشته باشد اجازه ورود به آن داده نمیشود چراکه همانطور که ما امنیت را برقرار میکنیم آنها نیز باید نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند.
اسماعیلی در ادامه به ورود پهپادهای مختلف به داخل کشور اشاره کرد و گفت: در مورد پهپادهایی که قصد تجاوز یا عبور و ورود به کشور را داشته باشند نیز ما مشاهده میکنیم که نتیجه کار آنها یا سالم نشستن این پرندهها بر زمین است یا منهدم شدن آنها.
وی با اشاره به، به زمین نشاندن پهپاد RQ170 توسط شبکه یکپارچه پدافند کشور، خاطرنشان کرد: ما امروز مشاهده میکنیم که پهپادهایی که قصد ورود، عبور و تجاوز به کشور را داشته باشند یا مانند RQ170 سالم به زمین نشانده میشوند یا قاطعانه در میان حجم انبوهی از پروازهای مسافربری دستور انهدام آنها صادر میشود و یکی از یگانهای پدافند هوایی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء یعنی یگانهای پدافند سپاه که در کنترل عملیاتی شبکه یکپارچه است آن را منهدم میکند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص) در ادامه به بیان دستاوردهای قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا در بخش تاکتیکی و عملیاتی اشاره کرد و گفت: در این بخش انشاءالله ما در سال جاری از سامانه رادار برد بلند کیهان که نمونه متحرک رادار شهاب است رونمایی میکنیم.
اسماعیلی با تأکید بر اینکه تحرک هم در نیروی انسانی و هم در سامانهها یکی از راهبردهای قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء است، گفت: از دیگر اقداماتی که در قرارگاه پدافند هوایی خاتم انجامگرفته است افزایش برد موشکی سامانه تلاش 2 به بیش از 200 کیلومتر در سامانه موشکی تلاش 3 است. انشاءالله ما در رژه روز 31 شهریورماه سال جاری از یک دستاورد راداری و یک دستاورد موشکی رونمایی میکنیم.
وی همچنین با اشاره به جزئیات انهدام پهپاد هرمس از سوی سامانه پدافند هوایی کشور، اظهار کرد: پدافند هوایی تلاش زیادی برای انهدام این پهپاد مشکوک که فناوری پیچیدهای داشت انجام داد اما اینگونه نبوده که رهگیری و انهدام آن کار خیلی سختی باشد. 41 دقیقه در فضایی که پروازهای مسافربری نیز حضور داشتند یک عملیات تعقیب و گریز با این پرنده صورت گرفت.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص) با تأکید بر اینکه هم کشف این پرنده بهخوبی صورت گرفت و هم دستور انهدام آن بهموقع صادر شد، افزود: ظرف کمتر از دو دقیقه قبل از ورود این پرنده به منطقه هستهای این هواپیما منهدم گردید.
اسماعیلی در توضیح علت اینکه چرا این پرنده تا نقطه انهدام به پرواز خود ادامه داده بود، گفت: علت اینکه این پرنده تا به این نقطه رسید این بود که ما قصد داشتیم در ابتدا آن را بهسلامت به زمین بنشانیم چراکه دستور پدافند بهسلامت نشاندن اینگونه پرندهها است.
وی بابیان اینکه درصورتیکه امکان به زمین نشاندن این پرندهها فراهم نشود دستور انهدام قاطعانه آنهاست، گفت: انهدام پروسه خاصی دارد که طی آن نباید برای سایر هواپیماهایی که در اطراف پرنده موردنظر در حال پرواز هستند خطری ایجاد شود.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص) در ادامه به بیان چشماندازهای قرارگاه هوایی خاتمالانبیاء اشاره کرد و گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودهاند پدافند هوایی در خط مقدم دفاع از کشور قرار دارند. همانطور که ایشان فرمودهاند علت تشکیل قرارگاه پدافند هوایی این است که همه پتانسیلهای ارتش و سپاه در بحث پدافند هوایی دست به دست هم بدهند تا قرارگاه پدافند هوایی خاتم روز به روز تقویت شود بنابراین ما امروز این افتخار را داریم که پس از شش سال یک ستاد تخصصی اجرایی در بحث پدافند هوایی کشور داریم.
اسماعیلی با بیان اینکه تهدیدات برای جمهوری اسلامی هیچگاه کم نمیشود، اضافه کرد: از افتخارات بزرگ جمهوری اسلامی ایران این است که رصد اطلاعاتی و اشراف اطلاعاتی منسجم به شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور واصل و اقدامات نیز بهصورت منسجم انجام میشود.
وی تأکید کرد: ستاد تخصصی پدافند هوایی باید بداند که اگر یگان پدافند هوایی سپاه و یگان پدافند هوایی ارتش هرکدام قصد درگیری داشته باشند باید در مغز متفکر فرماندهی و کنترل شبکه یکپارچه تمکین کنند و آنجا که لازم است هدایت و آنجا که لازم است منهدم کنند چراکه مملکت صاحب دارد.
وی در پایان با اشاره به برگزاری رزمایشهای مشترک سپاه و ارتش، خاطرنشان کرد: قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء این افتخار را داشته است که از ابتدای آغاز به کار خود در همه رزمایشها حضورداشته باشد. ما در این پنج سال پنج رزمایش سراسری و نیمه سراسری بهصورت مشترک انجام دادهایم. پدافند هوایی هیچ رزمایش جداگانه و تکمحوری ندارد و ازاینپس نیز رزمایشهای مشترک پرحجمتر خواهد شد.
انتهای پیام/