رئیس جمهور در نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی گفت: کارآمریکا در مورد تحریم های مجدد زشت بود؛ 100 میلیارد دلار برای توسعه آب هزینه کردیم؛ بودجه استانی 15 برابر شده؛ برای اشتغال برنامه داریم و احزاب و گروه های سیاسی باید زیر سایه قانون حرکت کنند.

به گزارش گروه دولت باشگاه خبرنگاران؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر شنبه در نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی در پایان هفته دولت ضمن تبریک میلاد حضرت معصومه(س)  و امام  هشتم (ع) و همچنین تبریک هفته دولت و سالروزشهادت شهید رجایی، باهنر و سایر دولتمردان شهید در این روز اظهار داشت: دولت در سالی که گذشت در زمینه‌های مختلف قدمهایی برداشت که درمقاطع مختلف برای مردم تشریح کرده است و امروز نیز که در آخرین روز هفته دولت و اولین روز کاری سال جدید شده‌ایم گزارش خود را ارائه خواهم کرد.

رئیس جمهور درادامه افزود: درزمینه مسائل اقتصادی دولت موفق شده تورم را در طول یک سال  گذشته مهارکند و به وعده هایی که در این زمینه  داده بود، عمل کند.

حجت الاسلام روحانی در ادامه تصریح کرد: دولت وعده داده بود که تا پایان سال تورم را به 25 درصد برساند و امروز آخرین آمار ما می گوید تورم 23.2 درصد رسیده است و انشاءالله تا پایان سال به کمتر از این خواهد رسید، پس وعده‌ای که به مردم داده شده بهتر از آن در عمل محقق خواهد شد.

* سال 95 تورم یک رقمی می شود

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دولت کاهش تورم را در سالهای بعد ادامه خواهد داد گفت: ‌در سال 95 انشاء الله تورم یک رقمی خواهد شد و پیش بینی ما این است و امیدواریم خداوند و مردم کمک  کنند تا به این هدف برسیم که اگر این امر عملیاتی شود اولین باراست که تورم در 40سال اخیر تک رقمی می‌شود.

* تمام احزاب و گروه های سیاسی زیر سایه قانون اساسی حرکت کنند

رئیس جمهور اظهار داشت: آشتی و وحدت را جامعه بیشتر کرده و شکاف های اجتماعی و سیاسی را کم کرده و بعنوان ملت واحد دست به دست هم خواهیم داد. به اعتقاد من برای عبور از این پیچ تاریخی که مقام معظم رهبری تاکید کردند جامعه نباید دو قطبی شود و تمام جناح ها و احزاب تنها در چهارچوب قانون اساسی جرکت کنند تا شاهد نشاط اجتماعی و سیاسی باشیم. برخی ممکن است خوشحال نباشند.

* رشد منفی اقتصاد را کاهش دادیم

حجت الاسلام روحانی بیان داشت: مهمترین مسئله ما رکود اقتصادی بود که تلاش شد در سال 92 از رشد منفی آن کاسته شود در سال 91 رشد منفی 6.7 بود و در سال 92 رشد منفی 1.1 شده است وما تا حدی رشد منفی را کاهش دادیم. وی تصریح کرد: این آمار مربوط به بانک مرکزی است و با آمارارائه شده توسط  مرکز آمار فرق دارد که البته این اختلافات جزئی بین این دو مرکز وجود دارد.

*تلاش می کنیم امسال از رکود خارج شویم

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در سال جاری یعنی 93 تمام تلاش ما این است که از رکود خارج شویم اظهار داشت: امیدواریم رشد اقتصادی ما مثبت باشد و اقتصاد رونقی بگیرد که التبه دولت در این زمینه برنامه‌ریزی‌های مفصلی داشته و بسته رکود دولت است.   حجت الاسلام روحانی در ادامه افزود:  بسته خروج از رکود اقتصادی  که شامل 177 بند است و 30 بند آن که نیازمند قانون بود به مجلس ارائه شده و بقیه آن که در دولت تصویب شده و یا برای آنها صادر شده است.

** پیش بینی هایی برای اشتغال انجام داده ایم

وی گفت: بنابر این امیدواریم که از رکود خارج شویم و طبیعتاً رشد تولید داشته باشیم معضل اشتغال کشور حل خواهد شد که البته معضل اشتغال مشکل بزرگ و اساسی در کشور است که ما امسال امیدواریم پیش بینی‌هایی که برای این امر تا پایان سال انجام داده‌ایم و به دستگاه‌های مختلف ابلاغ شده است برسیم. البته برنامه‌ریزی‌هایی در این زمینه انجام شده و برخی از اینها مربوط است به مصوبات مجلس و برخی دیگر مربوط است به روابطی که با کشورهای دیگر داریم و درحال انعقاد قراردادهایی هستیم که همه اینها مربوط می‌شود به اینکه تا پایان سال شاهد قدمهای خوبی در زمینه اشتغال خواهیم بود.

** بعید می دانم بتوانیم بر اساس بودجه مصوب شده تا پایان سال عمل کنیم

حجت الاسلام روحانی بیان داشت: در زمینه مسئله درآمد و وضع خزانه و مالی دولت سال گذشته بودجه را اصلاح کردیم ، بودجه 150میلیارد تومانی را به مجلس تقدیم کردیم که البته مجلس آن را به 170 هزار میلیارد رساند اما در پایان سال وضعیت مالی ما حدوداً به رقم پیشنهادی ما نزدیک بود که 148 هزار میلیارد تحقق پیدا کرد. البته بعید است  تا پایان سال ما بر مبنای بودجه مصوب ما بتوانیم همه آمار و ارقام را محقق کنیم ولی همه تلاش ما این است بودجه عمرانی را تا جایی که امکان است عملیاتی بنماییم.

بودجه استانی 13 برابر شده است

وی افزود: در 5 ماهۀ‌اول امسال رقم بودجه عمرانی که تخصیص دادیم نسبت به پارسال 3.2 برابر درکل بیش از 3 برابر  بودجه عمرانی ما نسبت به 5 ماهۀ پارسال بوده است اما بودجۀ استانی در این 5 ماه13 برابر بودجۀ استانی سال گذشته است بنابر این یک تحرک بسیار خوب دولت در زمینه بودجه عمرانی در استانها داشته است و وضع ما نسبت به پارسال بسیار بهتر است اما در عین حال باید به تلاشهای خود ادامه دهیم تا همه وعده‌ها محقق شود.

* 100 میلیارد دلار برای لوله کشی آب اختصاص داده ایم

رئیس جمهور تاکیدکرد: دولت درباره مسائل آب، لوله کشی،‌ زه‌کشی، مهار آب وبهره‌وری درست از زمین‌های کشاورزی را جزء الویت‌های مهم دانست و در سال جاری مجموعا 100 میلیارد دلار در زمینه آب لوله‌کشی اختصاص داده است که 2 میلیاردش امسال عملیاتی می‌شود. وی با بیان اینکه معضل بزرگ ما در حال حاضر آب است افزود: امیدواریم در 3 سال آینده تحول خوبی در زمینه آب رخ دهد و در این راستا دو کار مهم از جمله مهار آب‌های مرزی و بهره وری از آبهای کشاورزی باید انجام شود بیشترین آب مصرفی کشور 90 درصد است که مربوط به کشاورزی و مابقی 10 درصد است که اگر در کشاورزی صرفه جویی شود کمک بزرگی در حل معضل آب می‌شود.

* طرح های بزرگ در سه سال آینده دولت اجرا می شود

روحانی اضافه کرد: در این راستا در استان های غربی کشور از جمله خوزستان و سیستان و بلوچستان طرح مفصلی ارائه دادیم و در سفرهای استانی‌ مبنایمان بر این شد که پروژه‌هایی که اعمال می‌شود امسال و یا نیمه اول سال 94 به اتمام برسد و طرح‌های بزرگی که اعلام می شود در سه سال آینده در دولت اجرا شود. البته بخش اعظمی از طرح های بزرگ را به مردم قول دادیم که در 7 سفر استانی آنها را انجام دهیم که هشتمین سفرمان در هفته آینده انجام خواهد شد.

* ظرفیت تولید گاز را تا 100 میلیارد مترمکعب افزایش دادیم

رئیس جمهور با بیان اینکه در بحث انرژی دولت تلاش‌های زیادی کرده است گفت: کشور نیاز دارد که نفت و میعانات گازی را به فروش برساند این در حالی است که ما در تحریم قرار داریم و آن مقداری که جزء برنامه ریزی‌مان بوده عملیاتی کردیم. ظرفیت تولید نفت و گاز را بالا برده ایم و به میزان 100 میلیارد متر مکعب به گاز افزوده خواهد شد.البته طرح‌های صنایع مشترک نفتی و گازیمان با کشورهای مختلف از پارسال بهتر شده است.

* بیش از 7 میلیون تن گندم خریداری کردیم

روحانی با بیان اینکه سال کشاورزی ما بهتر از سال‌های گذشته بود گفت: ما امسال بالای 7 میلیون تن گندم خریداری کردیم که نسبت به پارسال متفاوت بوده و در مقایسه با محصولات دیگر به طور نسبی خوب بوده است و در طول 5 سال آینده کشاورزی ما متحول خواهد شد و در برنامه ششم که در سال آینده که تقدیم مجلس می شود منعکس خواهد شد.

* میزان آلودگی هوا در شهرهای بزرگ کاهش یافته است

رئیس قوه مجریه با اشاره به مسئله محیط زیست در کشور اظهار داشت: این موضوع بسیار پیچیده و مشکل بوده و در این راستا قدم هایی را برداشته و در شهرهای بزرگ میزان آلودگی هوا نسبت به گذشته بهتر شده است، بعضی‌ها نوشته بودند که بهتر شدن هوا مرهون باد است اما روزی که باد نیست نیز هوا بهتر است. در شهرهایی که خودروها از بنزین یورو4 استفاده می کنند کمتر آلوده شدن هوا اثرگذار بوده و برای حل معضل محیط زیست نیازمند یک برنامه طولانی هستیم و برخی کشورهای همسایه نیز در این راستا ما را یاری کنند.

*کار دولت در بخش سلامت در تاریخ ایران بی سابقه است

وی با اشاره به موضوع سلامت در کشور گفت: در بخش سلامت دولت کار بزرگی را شروع کرده است که در تاریخ ایران بی‌سابقه است،‌همگی مطلع هستید که امروز کسی که در بیمارستان بستری می‌شود زیر 10 درصد را پرداخت می کند و در بعضی روستاها زیر 5 درصد که این در اینده می‌تواند بسیار مطلوب باشد.

* به دنبال آشتی هستیم/ به دنبال شکاف نباشید

روحانی با تاکید بر اینکه در زمینه مسائل داخلی سیاسی تلاشمان این است که شکاف را در کشور کم کنیم گفت: کسانی که نیتشان بر مبنای ایجاد کردن شکاف است می گوییم که نیتشان رو به پایان است و ما همواره به دنبال آشتی و وحدت نظر در جامعه هستیم و با مبارزه با شکاف های سیاسی ملت و امت واحد خواهیم شد و بدون وحدت و هماهنگی در کشور عبور از این پیچ تاریخی که مقام معظم رهبری گفت امکان‌پذیر نیست و برای عبور از این بحران باید با یکدیگر متحد شده و دست به دست هم دهیم و جناح‌ها و احزاب نیز فعالیت خود را انجام دهند.

رئیس قوه مجریه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که نباید جامعه به سمت دو قطبی برود گفت: در قواعد بازی سیاسی و در چارچوب قانون اساسی نباید شکافی میان اقوام و مذاهب باشد و دولت نیز بر این امر مصمم است که انسجام در جامعه به وجود اید و تمام اقوام،‌مذاهب و ادیان زیر یک چتر واحد به نام ایران و یک قانون به نام قانون اساسی و با هدایت مقام معظم رهبری کار را به پیش می‌برند.

* از وعده هایم عقب نشینی نمی کنم

رئیس جمهور تاکید کرد وعده‌هایی که در زمان انتخابات به مردم داده ام از هیچ کدامشان عقب نشینی نخواهم کرد و جایی که مجبور کنند راه دیگری را انتخاب کرده و به چپ و راست مایل شوم این کار را نخواهم کرد و فقط مسیر اعتدال را انتخاب خواهم کرد و اگر مردم اجازه دادند بر اساس آن عمل خواهم کرد.  جامعه ما از افراط گریزان است و هرگونه خیر، رحمت و سعادت در مسیر عدل و اعتدال صورت می گیرد که همان مسیر وسیره ائمه اطهار است.

* پرچم فرهنگ باید بر دوش صاحبان آن باشد
 
روحانی با اشاره به موضوع فرهنگ در کشور گفت: پرچم فرهنگ جامعه باید بر دوش صاحبان آن باشد و با تجربه و دانش خود در این امر مهم تلاش کنند و دولت نیز آنان را یاری خواهد کرد و معیار ما قانون است و هیچ کس حق ندارد کار خودسر انجام دهد و اگر جایی قانونی شفاف نبود باید شفاف شود.

* در 100 ساله گذشته ایران به هیچ کشوری تجاوز نکرده است
 
رئیس قوه مجریه با تاکید بر اینکه مبنای ما در سیاست خارجی این است که چهره واقعی ایران و انقلاب اسلامی به جهانیان معرفی شود گفت: مردم ایران اهل ادب، اخلاق و فرهنگ هستند و به دنبال اینند که با ملت‌های دیگر زندگی مسالمت‌آمیزی داشته باشند. در طول 100 سال گذشته ایران به هیچ کشوری تجاوز نداشته و اگر تجاوز بوده فقط در نقش مدافع بوده، ما به دنبال ایجاد روابط با کشورهای همسایه و منطقه هستیم.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه سران کشورهای مختلف به ایران سفر کرده اند گفت: بنده نیز در چند سفر که به کشورهای مختلف داشتم به دنبال این بودم که با همسایه های خود با وحدت و برادری زندگی کنیم و به کمک مظلوم بشتابیم و با تروریسم مبارزه کرده و با هرگونه خشونت مخالفیم.  هر کشوری که از ما خواهان کمک باشد به ان کشور کمک خواهیم کرد، در چند سال اخیر شاهد بودید که ما به کشورهای عراق، سوریه،‌فلسطین و لبنان کمک کرده ایم و این راه را ادامه خواهیم داد.

* امیدواریم تحریم های ظالمانه برداشته شود
 
روحانی با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران گفت: مبنای ما ادامه مذاکرات با گروه 1+5 است و اگر طرف مقابل زیاده خواه نباشد و صداقت را سرلوحه اخلاقش قرار دهد در فرصت باقیمانده می توان به توافق نهایی رسید البته این مسیر پیچیده است اما از آغاز کار پیشرفت داشته‌ایم و امیدواریم در ادامه راه به توافق لازم رسیده و تحریم های ظالمانه غیر قانونی از مسیرمان برداشته شود./



بخش دوم/ پاسخ رئیس جمهور به سوالات خبرنگاران


روزنامه دنیای اقتصاد: آیا هدف‌گذاری تورم که از سوی دولت برای پایان سال 92 ، 20 درصد اعلام شده است، منجر به سیر صعودی تورم نمی‌شود؟ رئیس جمهور:  برخی اقتصاد دانان همین نظر را دارند و می‌گویند برای مداومت مهار تورم و رسیدن به تورم تک رقمی در پایان سال 95 باید این مهم تحقق یابد اما من نگفتم پایان امسال تورم ما 20 درصد خواهد بود بلکه گفتم زیر 20 درصد خواهد بود و این می‌تواند هر رقمی باشد که البته رقم اصلی را چند ماه دیگر اعلام خواهیم کرد.

* فعلا هدف تروم زیر 25 درصد است

وی ادامه داد: سال قبل برنامه‌ریزی دولت این بود که نرخ تورم در سال 92 به 35 درصد برسد و در سال 93 به 25 درصد برسد که در سال 92 به نرخ 34.72 رسیدیم و امسال هم برنامه 25درصد است که ما طی جلساتی بحث کردیم که اگر هدف 25 درصد باشد با چه مشکلاتی مواجه می‌شویم بنابر این هدف را برای نرخ تورم به زیر 25 درصد تقلیل دادیم.

حجت الاسلام روحانی درادامه با اشاره به دو هدفی که دولت در بحث نرخ تورم دنبال می‌کند بیان داشت: ما در وهلۀ نخست می‌خواهیم مهار تورم را ادامه دهیم و در گام بعدی به این نتیجه برسیم که تورم سال جاری باید چقدر باشد که در سال بعد روند مهار تورم استمرار یابد و ما ظرف دو تا سه ماه آینده این میزان را اعلام می‌کنیم.



* تمام کشورها برای مبارزه با تروریسم باید دست به دست هم دهند

شبکه تلویزیونی المنار لبنان: نظر شما در مورد ائتلافی که اخیراً از سوی اوباما برای مقابله با تروریسم تشکیل شده و در این ائتلاف ایران و سوریه مستثنی شده‌اند و همچنین دعوت به ائتلاف منطقه‌ای از سوی ایران چیست؟ رئیس جمهور: همانطور که سال گذشته در اجلاسیه مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کردم مبنای ما این است که همه کشورهای دنیا علیه خشونت و تروریسم دست به دست هم دهند و همان طرح تحت عنوان ویف به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسید. در سخنرانی نیویورک نیز پیش بینی کردم که اگر دنیا برای مقابله با تروریسم اقدامات جدی انجام ندهد آنچنان گرفتار تروریسم خواهد شد که این معضل نه تنها خاورمیانه که تمام دنیا را در می‌گیرد.

* آنهایی که از تروریست های سوریه حمایت کردند الان در عراق گرفتار تروریست ها شدند

رئیس جمهور با اشاره به اینکه منطقه خاورمیانه امروز گرفتار جنایتهای گروهک‌های تروریستی و رژیم صهیونیستی می‌باشد بیان داشت: برای مبارزه با تروریسم تمام کشورهای مدعی باید در ادعای خود جدی باشند و ادعاهایشان با اعمالشان سازگار باشند، امروز می‌بینیم که همانهایی که در سوریه از تروریستها دفاع می‌کردند الان درعراق برای مقابله با همان تروریستها به تکاپو افتاده‌اند. جنایت، جنایت است این که اگر یک آمریکایی کشته شد ما بگوییم با تروریست مبارزه کنیم و اگر غیر آمریکایی کشته شد ما در مبارزه با تروریسم تردید کنیم، این نشان می‌دهد که ما در مبارزه با خشونت و تروریسم جدی نیستیم.

*موضوع ترور و خشونت مربوط به تمام کشورهاست

رئیس دولت یازدهم موضوع ترور و خشونت را مربوط به کل کشورها دانست و تصریح کرد: بنا بر آموزه‌های دینی ما هر انسان بی‌گناهی که در دنیا  کشته شود مثل این است که کل بشریت ذبح و قربانی شده است. عزم ما برای مبارزه با تروریسم است و هر کس در این زمینه تلاش کند ما حمایت می‌کنیم و ما برای مبارزه با تروریسم در منطقه نیاز به هماهنگی داریم.

* تصمیمی برای سفر حج ندارم

حجت الاسلام روحانی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار شبکه المنارمبنی بر اینکه آیا در موسم حج به عربستان سفر می‌کنید یا خیر، تصریح کرد: من فعلاً تصمیمی برای زیارت خانه خدا ندارم البته همیشه مشتاق هستم که حرم پیغمبر و خانه خود را به آغوش بکشد.



* تحریم غیرقانونی تجاوز به حقوق ملت ایران است

خبرنگار شبکه خبر: با توجه به وضع تحریم‌های جدید از سوی آمریکا واکنش دولت چیست؟ رئیس جمهور:  تحریم غیر قانونی تجاوز به حقوق ملت ایران است و ما باید با همه توان و قدرتی که داریم در برابر این تجاوز ایستادگی کنیم. البته آنها ادعایشان این است که ما تحریم را دور زده‌ایم وازطریق دیگری درحال اقدام هستیم و برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها ، تحریم مجدد را رقم زده‌اند.

* افتخار می کنیم تحریم ها را دور زده ایم

روحانی با بیان اینکه البته که ما تحریم ها را دور زده و با افتخارهم دور می‌زنیم اظهار داشت: چون ما تحریم‌ها را غیر قانونی می‌دانیم و برخی از تحریم‌ها را جنایت علیه بشر می‌دانیم و تحریم‌‌های مواد غذایی و دارویی از همین دسته‌اند که آنها را جنایت علیه بشریت می‌دانیم. ما حتماً در برابر هر گونه تحریم ایستادگی و مقاومت می‌کنیم و راه‌حلهای خود را پیدا می‌کنیم و آنها هم می‌دانند که ما بیکار نمی‌نشینیم.

*کار آمریکا زشت بود

وی افزود: کاری که آمریکاییها برای تحریم افراد و شرکتها به بهانه دور زدن تحریم‌‌ها انجام داده اند کار بسیار زشتی بوده و با روح توافقات سازگار نیست. درحالی که مشغول به مذاکره برای توافق نهایی هستیم این گونه اعمال، نه با سیاست حل معضلات جهانی از طریق مذاکره سازگار است و نه با مسیر اعتماد‌سازی!

*مردم ایران نسبت به آمریکا بی اعتماد هستند

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه مردم ما نسبت به آمریکاییها کاملاً بی‌اعتماد هستند تصریح کرد: بهتر بود آمریکاییها با رفتارشان تاحدی زمینه را فراهم می‌کردند تا در آینده این اعتماد درست شود اما متاسفانه اعمال آنها به گونه‌ای است که این بی‌اعتمادی‌ها را عمیق‌تر می‌کند، ما این کار آمریکا را برخلاف تفاهمات و روح توافق ژنو می‌دانیم.



* تمام نکات رهبری عملیاتی می شود

روزنامه کیهان:
با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بر فاصله گذاری دولت با فتنه‌گران تأکید کرده‌اند و فتنه را خط قرمز نظام اعلام کرده‌اند واز وزرا خواسته‌اند به تعهدات خود در جریان رأی اعتماد پایبند باشند  برنامه دولت محترم برای عمل به این توصیۀ خیرخواهانه مقام معظم رهبری چیست؟ رئیس جمهور:  همه نکاتی که مقام معظم رهبری در این دیدار به محضرشان فرمودند از سوی دولت عملیاتی خواهد شد.

* حکم دادگاه را اجرا می کنیم

روحانی در ادامه در خصوص مسائل مربوط به سالهای گذشته خاطر نشان کرد: ما در چهار چوب قانون عمل می‌کنیم واگر قوه قضائیه فردی را محکوم کرد و محکومیت وی را محرومیت از حقوق اجتماعی اعلام کرد ما به همین محکومیت عمل می‌کنیم. ولی اینکه یک آقایی در یک عکسی بوده و این عکس مربوط به چه تاریخی هست و برای چه آنجا بوده و رفته چه شعاری بدهد ما این را نمی پذیریم، که کسی بر اساس توهمات دولت را محکوم  کند! و بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است.

روحانی تأکید کرد: محرومیت از حقوق اجتماعی حکم دادگاه می‌خواهد و هر گاه دادگاه حکمی را که فردی از حقوق اجتماعی محروم است ما طبق حکم دادگاه عمل می‌کنیم وهر کسی که بگوید که این آقا کجا بوده و کجا می خواسته باشد این برای ما معیار ندارد و معیار ما قانون است. رئیس جمهوری افزود: البته آنچه مقام معظم رهبری خطاب به وزرا گفتند حتماً وزرا به فرمایشات ایشان در همه زمینه‌ها عمل می‌کنند.



* تحریم های جدید با روح توافقات منافات دارد

کیودو ژاپن: برداشت شما از اقدام شب گذشته آمریکا در خصوص اعمال تحریم‌ها چیست و آیا فکر می‌کنید که این تحریم‌های جدیدی بوده در ادامه تحریم‌های گذشته و کنونی است و آیا توافق ژنو نقض شده و آیا قصد دارید به نیویورک بروید و با اوباما دیدار کنید یا خیر؟ رئیس جمهور: بخش اول سوال را پاسخ داده‌ام آنها همیشه مدعی هستند که تحریم جدید وضع نکرده‌اند و چون تحریم دور زده شده همانها را دوباره اجرا می‌کند و همان طور که  گفتم بر فرض اینکه حرف آنها درست باشد باز هم با روح توافق ژنو منافات دارد ضمن اینکه اصل تحریم‌ها نادرست و غیرقانونی است و شکل جدید آن هم از نظر ما غلط، غیر قانونی و غیر سازنده است.

* برنامه ای برای ملاقات با اوباما ندارم

روحانی افزود: در مورد سفر به نیوریورک تصمیم نهایی نگرفته‌ام  وهر وقت گرفتم اعلام می‌شود و برنامه‌ای هم برای ملاقات با اوباما ندارم.



* چرا به دلیل اینترنت پرسرعت زمزمه استیضاح وزیر به گوش می رسد؟

خبرگزاری ایسنا: با اشاره به دغدغه‌های مقام معظم رهبری برای استمرار روند علمی کشور اینترنت کم سرعت مغایر با این خواسته است آیا قبول دارید؟ رئیس جمهور: چرا از سویی مخالفت با اینترنت پرسرعت مطرح می‌شود و حتی زمزمه‌هایی مبنی بر استیضاح وزیرارتباطات به دلیل افزایش سرعت  اینترنت به گوش می‌رسد.

رئیس جمهوری با تأکید بر اهمیت پیشرفت علم و اینکه یکی از اهداف بسیار مهم در این کشور توسعه  علم است و مقام معظم رهبری هم به این موضوع تأکید داشته‌اند اظهار داشت: دولت در این زمینه همواره تلاش می‌کند که پیشرفتهای علمی بیش از گذشته داشته باشند.

* یکی از راه های پیشرفت علمی اینترنت پرسرعت است

روحانی گفت: هشت ماه پیش رتبه ما 17 بوده و الان به 15 رسیده و رتبه ما را افزایش داده است و یکی از راههای پیشرفت عملی اینترنت پرسرعت است که اگر فردی خواست مقاله‌ای را دانلود کند ساعتها ننشیند تا خوابش ببرد و مبنای این دولت بر اضافه کردن پهنای باند است.

وی خاطر نشان کرد: این گونه امور تصمیماتش در شواری عالی فضای مجازی گرفته می‌شود و بحثش هم همانجا انجام می‌شود. البته  یکی از تصمیمات این دولت ایجاد شبکه ملی اطلاعات است که در این زمینه قدمهای اولیه را برداشته و بودجه لازم برای آن پیش بینی شده و انشاء الله دولت این کار را خواهد کرد و در آن شبکه ملی اطلاعات، شما سرعتی بیش از آنچه می‌بینید شاهد خواهید بود.
بنابر این تصمیم بر ادامه این روند خواهد بود.



خبرگزاری فرانسه:
شما هر گاه برای تغییر تصویرایران در افکار عمومی جهانیان گامی برمی‌دارید با اقدامات مخالفانتان از جمله استیضاح وزیر، بازداشت خبرنگار خارجی و حمله به بشقابهای ماهواره مواجه می‌شوید و برای این مخالفت‌ها و مقابله‌ها چه برنامه‌هایی دارید؟ رئیس جمهور: در کشور نظرات مختلفی وجود دارد، ضمن اینکه تمام نهادها و ارگانها یکسری وظایف و مسئولیت‌ها دارند و در چهار چوب اختیاراتشان اموری را می‌توانند انجام دهند.

* مجلس اختیار استیضاح وزیر را دارد

وی ادامه داد: در کشور ما مجلس شواری اسلامی این اختیار را دارد که اگر فکر‌کند یک وزیری وظیفه خود را درست انجام نداده است او را استیضاح کند و از استیضاح نگران نیستیم. حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه استیضاح راه دولت را تغییر نمی‌دهد تصریح کرد: من همان سفارشاتی را که به فرجی دانا مبنی بر ایجاد فضای آرام در دانشگاه ، حرکت از کمیت به  سمت کیفیت و شایسته سالاری در عزل و نصبها داشتم، همین سفارشات را هم به وزیر بعدی خواهم گفت.

*استیضاح مخالفت با دولت نبود

وی ادامه داد: آنچه من از قانون اساسی می‌فهمم این است که مبنای ما اجرای قانون اساسی و قوانین موضوعه است. رئیس قوه مجریه با بیان اینکه من حس نمی‌کنم استیضاح برای مقابله با دولت باشد افزود: مجلس سوالاتی را داشت و این سوالات را در غالب استیضاح مطرح کرد و وقتی نمایندگان قانع نشدند وزیر مربوطه عزل شد و ما تسلیم قانون هستیم.

* اگر کسی بخواهد با لباس نقد عمل تخریب انجام دهد ما آن لباس را از تنش بیرون می‌کنیم

حجت الاسلام روحانی با تأکید بر اینکه نظرات در کشور واحد نیست، اظهار داشت: کسانی هستند که از دولت حمایت می‌کنند و کسانی هم منتقد و هم حامی دولت هستند و کسانی هم مخالف دولت هستند و این مسائل درکشور ما پذیرفته شده است. آن چیزی که از نظر ما در کشور قابل قبول نیست تخریب دولت و سنگ پیش پای مجریان گذاشتن است و اگر کسی بخواهد با لباس نقد عمل تخریب انجام دهد ما آن لباس را از تنش بیرون می‌کنیم.

رئیس دولت یازدهم با بیان اینکه نقد ولو با لحن تند مورد استقبال دولت است، گفت: من در طول این یک سال نسبت به منتقدین حوصله به خرج داده‌ام اما نسبت به تخریب قاطع بوده‌ام چون تخریب به معنای علیه مردم گام برداشتن است. البته اقلیت حق سخن گفتن دارد اما حق تخریب ندارد.

* ما مشکلی سر راهمان نمی بینیم

رئیس جمهور کشورمان همچنین به سوال مغرضانه خبرنگار خبرگزاری فرانسه این چنین واکنش نشان داد و اظهار داشت: البته ما مشکلی بر سر راهمان آنطور که در سوال شما بود نمی بینیم واکثریت حامی دولت هستند و ما برنامه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و سیاست خارجی خود را موفقیت‌آمیز می‌دانیم.



واحد مرکزی خبر: راه حل دولت برای غلبه بر مشکل اشتغال چیست؟ رئیس جمهور: مهمترین مشکل اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی ما بیکاری است و رکود و بیکاری دو معضلی هستند که همواره درکنار یکدیگر قرار می‌گیرند.

حجت الاسلام روحانی با اشاره به دو برنامه دولت برای عبور از رکود بیان داشت: یکی از برنامه‌های دولت برای عبور از رکود همان 177 بندی است که ماهها بر روی آن کار کردیم و ما فکر می‌کنیم امسال موفق باشیم که از رکورد عبور کنیم و در پایان سال رشد اقتصادی ما مثبت خواهد بود.

* وزارت ارتباطات به ما وعده ایجاد 30 هزار شغل جدید داده است

وی ادامه داد: البته برخی از وزرای ما معتقدند که ما از رکود رد شده‌ایم ولی من با احتیاط می‌گویم که هنوز در حال عبور از رکود هستیم.
رییس جمهور با اشاره به رونق بخشهای  مختلف اقتصادی و صنعتی و اشتغالزایی در این زمینه‌ها گفت: وزارت ارتباطات به ما وعده ایجاد 30 هزار شغل جدید را داده است ولی ما این رقم را رسانه‌ای نکردیم چون ممکن است مقداری بالا و پایین باشد.

وی ادامه داد: در برخی زمینه‌های صنعتی پیشرفتهای قابل ملاحظه‌ای ایجاد شده است، برای مثال در بخش خودروی سازی ما نسبت به سال گذشته 80 درصد رشد داشتیم و در بخشهای معادن، نفت و گاز هم حرکتهای خوبی شروع شده است.

*نمی توانیم قول دهیم تا پایان سال یک میلیون شغل ایجاد کنیم

حجت الاسلام روحانی در ادامه گریزی هم به پیش بینی یکی از وزرای کابینه مبنی بر ایجاد یک میلیون شغل جدید تا پایان سال زد و گفت: من نمی‌توانم این قول را بدهم که تا پایان سال یک میلیون شغل ایجاد می‌شود اما به مردم وعده می‌دهم که مسیر اشتغال باز شده است.  رئیس جمهور بیکاری تحصیلکردگان را معضل مضاعف دانست و اظهار داشت: یکی از مسائل مهم ما اشتغال تحصیل‌کرده‌ها خواهد بود و آمار ما هم نشان میدهد که بیکاری در میان قشر تحصیل‌کرده بیشتر است.



NBC امریکا: با اشاره به اینکه تحریم های جدیدی روز گذشته علیه ایران انجام شده موضع شما چیست؟ البته توافق‌نامه ژنو تمدید شده حال شما چقدر اطمینان دارید که این مذاکرات به نتیجه برسد؟ با توجه به اینکه مذاکره کنندگان شما آمریکا را زیاده‌خواه می‌نامند، آیا به نظر شما گروه 1+5 با حسن نیت مذاکره می‌کنند و اگر این مذاکرات به نتیجه نرسد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ رئیس جمهور:  من فکر می کنم در جمع 1+5 آن کشوری که روی آن تردید وجود دارد که آیا حسن نیت کافی برای حل و فصل دارد یا خیر آمریکاست و بقیه کشورها در این زمینه از خودشان رفتاری نشان ندادند که ببینیم آنها می خواهند مذاکرات به نتیجه نرسد .

* این هفت کشور به دنبال حل و فصل مشکلات هستند

وی در ادامه افزود: اما آن چیزی که در مجموعه مذاکرات حس می کنیم آن است که این 7 کشور به دنبال حل و فصل مشکلات هستند و دلیلش این است که راه قبلی مذاکرات راه غلط و اشتباهی بوده است یعین راه تحریم تاکنون جواب نداده است و آن راه به ضرر همه بوده است زیرا آن  راه،‌ راه باخت باخت بوده و ما امروز به دنبال راه برد برد هستیم.

روحانی تصریح کرد راهی که به تفاهمات بیانجامد منتهی مذاکرات سختی داریم حداقل 3 تا 4 مسئله پیچیده ای وجود داردکه ساعت ها مذاکره شده و مذاکره خواهد شد و در پایان همین هفته نیز مذاکراتی با آنان انجام خواهیم داد و این مذاکرات ادامه خواهد داشت تا به نتیجه‌ای برسد و امیدوارین حسن نیت در طرف مقابل باشد و در زمان باقیمانده به تفاهم و نتیجه برسیم.

* تحریم ها به اصل مذاکرات ضربه نمی زند

رئیس جمهور اظهار داشت: تحریم هایی که دیروز انجام گرفته و به تعبیر آنها تحریم جدید نیست و بعضی ها می گویند دور زده اند به نظر کار درستی نبوده اما به اصل مذاکرات لطمه نمی زند البته در مذاکره یکی از پایه ها اعتماد است و این جور کارها به مسیر اعتماد و صداقت لطمه می‌زند اما مذاکرات را ادامه می دهیم و امیدواریم در زمان باقیمانده به تفاهم برسیم.

* ساختمان تحریم در هم شکسته شده است

وی در ادامه افزود: اگر مذاکرات به نتیجه نرسد مثل همان دفعه قبل می‌شود که مذاکرات به نتیجه نرسید و به هر حال یک دوره ای تمدید شد و می تواند به تفاهم کامل برسیم یا نرسیم ولی آنچه که دوباره تکرار میکنم،‌بازگشت شرایط به یک سال گذشته امکان‌ناپذیر است یعنی اگر گروه 1+5 با ایران به نتیجه نرسد معنایش آن نیست که ساختمان تحریم پابرجا می ماند. 

روحانی تصریح کرد: ساختمان تحریم در هم شکسته شده است و باقی هم نخواهد ماند البته مشکلاتی ممکن است برای آنها به وجود بیاید چه برای دیگران به وجود بیاید اما مسیر، مسیری است که به شکستن تحریم‌ها ادامه خواهیم داد و ما در مذاکرات جدی هستیم و ما به سوی جلو پیش می‌رویم و امیدواریم در زمان باقیمانده به نتیجه برسیم.



می خواهیم با تمام همسایگان روابط خوبی داشته باشیم

روزنامه تهران تایمز : 
گسترش روابط کشورهای حوزه خلیج فارس در ابتدای دولت در دستور کار وزارت خارجه قرار داشت و تقریبا با تمام کشورها به جز عربستان این روابط رو به گسترش است اما اخیرا امیر عبداللهیان سفری به ریاض داشتند، آیا این رابطه میان ایران و ریاض تا چه اندازه جدی است؟ و ایران برای گسترش این روابط چه شروطی را مطرح کرده است؟ چه انتظاراتی را دو طرف از یکدیگر خواهند داشت؟ رئیس جمهور: از طرف ایران رابطه بسیار خوبی با تمام همسایگان از جمله عربستان در دستور کار ما است ما می خواهیم با تمام همسایگان خود روابط بهتری داشته باشیم، اختلاف نظرهایی که میان ما و عربستان وجود دارد نسبت به روابط دو جانبه ما نیست.

وی در ادامه افزود: اختلاف نظرهای ما نسبت به مسائل منطقه است، حالا این منطقه از شمال آفریقا گرفته تا خاورمیانه اختلاف نظرهایی میان ما وجود دارد که بعدا هم ممکن است وجود داشته باشد اما ما فکر می کنیم راه اختلاف نظرها حرف زدن و راه حل پیدا کردن است نه آنکه بخواهیم با یکدیگر فاصله بگیریم.

*همیشه برای مذاکره با عربستان آماده ایم

روحانی تصریح کرد: ما همیشه برای مذاکره با عربستان آماده ایم البته شرایط منطقه با گذشته متفاوت است،‌اسرائیلی ها در منطقه شکست خورده‌اند، تروریست‌ها در لبنان شکست خورده‌اند، تروریست ها شکست های سختی را در سوریه و عراق داشته‌اند. اوضاع پاکستان و افغانستان ایده‌آل نیست، اینها همه مطالبی است که برای دید ما نسبت به آینده باید مدنظر قرار بگیرد.

رئیس جمهور بیان داشت: ما آماده‌ایم با عربستان مذاکره کنیم و به تفاهم برسیم البته اختلاف دیدگاه امکان دارد حل نشود اما این به این معنا نیست که اگر ما با کشوری رابطه نزدیک داریم نظراتمان نیز به یکدیگر نزدیک باشد،‌ما الآن با ترکیه روابط بسیار خوب و صمیمی داریم اما ممکن است نسبت به مسائل سوریه نظر موافقی نداشته باشیم.



 تیمای انگلستان: با اشاره به اینکه همه معتقد هستند ایران لابی بسیار قوی در منطقه هست ایا این لابی می تواند نقش بسیار موثری میان جریان های سیاسی منطقه داشته باشد، بعضی‌ها هم به دنبال این هستند که ایجاد تقابل مذهبی میان سنی‌ها وشیعه‌ها در منطقه ایجاد کنند که گویا روند این امر مشکلات متعددی را به وجود بیاورد، ایران به طور مشخص چه کمکی می تواند برای رفع این مشکل انجام دهد و مشخص‌تر اینکه اگر امریکایی‌ها بخواهند برای مقابله با گروه داعش و دیگر گروه‌های تروریستی وارد عمل شوند، ایران حاضر به همکاری با آنها هست؟ رئیس جمهور: ما اساسا با هر کشوری که بخواهد با تروریست مبارزه کند ما آماده کمک به آنها هستیم،‌اما ما ندیدیم که امریکایی‌ها یک اراده بسیار جدی برای مبارزه با تروریست داشته باشند.

*هیچ برنامه برای همکاری با آمریکا برای مبارزه با تروریسم نداریم

وی  در ادامه افزود: وقتی بر روی این گروه‌های تروریست مطالعه می‌کنیم که از کجا به وجود امده، همه این گروه ها سه سال در سوریه به کشتار مردم ادامه می‌دادند اما چگونه است که امریکایی ها هیچ کاری نکردند و تروریست ها در عراق نیز آمدند و به کشتار مردم ادامه دادند و با ذکر اینکه امریکا می خواهد از کنسولگری خود حمایت و دفاع کند می‌خواهد به مبارزه با تروریست بپردازد!

روحانی تصریح کرد: این مسئله مبارزه با تروریسم نیست و معنای بسیار بدی دارد، امریکایی‌ها باید از این لحن بیان شرمنده باشند، همه دنیا باید در برابر ترور و تروریسم بایستد و مبارزه کند حال اگر کشوری در دنیا با تروریسم مبارزه کند بسیار خوب است و هر کشوری که با ترور مبارزه کند مورد موافقت ما است اما هیچ برنامه‌ای برای همکاری و هماهنگی با امریکایی‌ها در این زمینه نداریم.



روزنامه شرق:  هم یک سوال دارم وهم یک پیام برای شما دارم. در سفر شما به نیویورک و مکالمه تلفنی شما با رئیس جمهور امریکا یک بازتاب خوبی داشت و بعد از آن رسیدیم به توافق ژنو و اینکه احتمال دارد شما سفر دوباره ای به نیویورک داشته باشید؟ و اگر شما به این سفر نروید دولت شما برنامه‌ی مدونی دارد که در آنجا از این فرصت استفاده کنند و با توجه به اینکه مدت زمان کوتاهی تا پایان دور دوم مذاکرات باقی مانده چگونه می‌خواهید این مسئله را عملی کنید؟ خبرنگار روزنامه شرق با اشاره به انجمن صنفی روزنامه نگاران  پیام خود را اینگونه بیان کرد: آقای رئیس جمهور در انتخابات سال 92 امید را دوباره به مردم برگرداندید و این امید می‌تواند با کمک همه دوستان وهمه اهالی رسانه به مردم وجامعه بازگردانده شد. قبل از آن فضای تلخی وجود داشت اما خود روزنامه نگاران و اهالی رسانه کمی نگران هستند که بارقه امیدشان نا امید بشود، اتفاقی که اکنون می افتد این است که انجمن صنفی روزنامه نگاران همچنان پلمپ است و در آن باز نشده است علیرغم انکه می دانیم شما تلاش کرده‌اید و مشکلاتی وجود دارد که مطمئنا از دسترس شما خارج است.

*دلواپس نباشید دولت در حال تهیه طرحی برای خبرنگاران است

وی در ادامه افزود: اما اتفاقی که می‌افتد این است که اهالی رسانه نگرانند که یک انجمنی و نهادی زیر نظر دولت و یا شبه دولتی بخواهد ایجاد شود که استقلال انجمن صنفی و جامعه روزنامه نگاران و اهالی رسانه را زیر سوال ببرد،‌الآن فضای دلواپسی زیاد است می‌خواستیم ما هم کمی دلواپس شویم. رئیس جمهور:  پیغام شما جوابش آن است که شما دلواپس نباشید، دولت در حال تهیه یک لایحه‌ای در این زمینه هست و اگر ببینیم راه حل فعلی به نتیجه نمی‌رسد ما لایحه را به مجلس تقدیم می‌کنیم.

وی تصریح کرد: البته می‌دانیدکه دولت در بعضی از زمینه ها باید با قوای دیگر همکاری کند و اینطور نیست که دولت تصمیم جدایی از قوای دیگر بگیرد و ما قوای سه گانه باید با هم تصمیم بگیریم و هماهنگ شویم و جایی که لازم است  با هم به تفاهم برسیم و ممکن است این امر زمان ببرد اما این کار را دولت دنبال خواهد کرد.

روحانی در ادامه بیان داشت: من می خواهم بگویم قول‌هایی که به مردم و یا انجمن‌ها،‌اصناف و یا گروه‌های دیگر داه‌ایم از یاد نبرده ایم و فراموش نکرده‌ایم اما نسبت به مسئله اول سفر من به نیویورک هنوز معلوم نیست و یک اجلاس دیگری برای محیط زیست وجود دارد که به آن اجلاس هم دعوت شده ام بنابراین اگر تصمیم‌گیری برای این سفر انجام اتخاذ شود اعلام خواهد شد.

رئیس جمهور اظهار داشت: بر فرض که به این سفر نروم وزیر امور خارجه به این سفر خواهد رفت و در نیویورک وزرای امور خارجه 1+5 با یکدیگر ملاقات خواهند کرد و مذاکره را ادامه خواهند داد،‌قبل از نیویورک هم یک مذاکره کارشناسی هم خواهد بود که به هر حال امیدواریم فرصت فضای سازمان ملل را بتوانیم از ان استفاده کنیم چه برای بحث هسته ای و چه برای روابط با کشورهای دنیا زیرا سازمان ملل کشورهای زیادی در آن شرکت خواهند کرد و فرصت دیدار و بحث برای کل روابط ما وجود دارد که امیدواریم از آن استفاده کنیم.



خبرگزاری ایرنا: شما در موضوع هسته ای صحبت کرده و آقای ظریف هم بارها گفته‌اندکه متن پیش‌نویس توافق نهایی آماده است و پرانتزها و نقطه‌چین هایی که در آن قرار دارد نیازمند توافق سیاسی است. اما به صراحت به این سوال پاسخ نداده‌اید که با توجه به بد اخلاقی‌هایی که امریکا و برخی کشورهای 1+5 انجام می دهند،آیا این توافق سیاسی شکل خواهدگرفت تا ما به آن توافق نهایی برسیم یا خیر؟رئیس جمهوری: جواب این سوال بله و خیر نیست!
 
روحانی با بیان اینکه در دنیای سیاست همه باید تلاش کنیم و آن توافق موقتی که صورت گرفت هم دچار بداخلاقی‌ها بود اظهار داشت: در عین حال تلاش شد و ما به یک نقطه تفاهمی ولو برای مدت شش ماهه رسیدیم.
 
وی یادآور شد در عین حال دوباره این بداخلاقی‌ها بود ولی ما باز هم برای ادامه تفاهم کردیم چون ما هیچ وقت نا امید نبوده و نیستیم و مذاکرات را با قدرت ادامه می دهیم.
 
رئیس جمهوری تاکید کرد: مذاکرات سخت است ولی معنی آن این نیست که ما به نتیجه نمی‌رسیم،‌من همانطوری که قبلا هم گفتم به ادامه کار و نتیجه آن بدبین نیستم،‌مذاکرات سخت و پیچیده است اما ما با امیدواری کار را ادامه می دهیم تا به نتیجه برسیم.
 
رئیس جمهور در پایان این نشست گفت: معمولا در مصاحبه های مطبوعاتی وقت کم می آید. البته در طول این یک سال این چهارمین بار است که نشست خبری برگزار شده است که اگر مصاحبه های خبری ام را با صدا و سیما در نظر بگیریم 8 نوبت با رسانه ها و مردم گفتگو داشته ام.

وی افزود: دولت دلش می خواهد با رسانه ها تعامل دو سویه داشته باشد و نیازمند است که رسانه ها اخبار دولت را به مردم منتقل کرده و نقد مردم را هم به دولت منتقل کنند. هدف همه ما پیشرفت کشور است و می خواهیم کشور ما از نظر اخلاقی و مادی و معنوی متعالی داشته باشیم.

روحانی گفت: دولت خودش را نیازمند نقد می داند البته نقدی که در آن خیرخواهی باشد. اینکه برخی رسانه ها متعلق به احزاب و گروه ها هستند مشکلی نیست چرا که در دولت از هر دو جناح افرادی هستند و در این یکسال مشکلی نداشتیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۵۴ ۰۹ شهريور ۱۳۹۳
روحانی خسته نباشی...
روحانی مچکریم.
آخرین اخبار