به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره کل روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات علی عباسپور رئیس واحد علوم و تحقیقات در نشست امضاء تفاهم نامه همکاری با سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، همکاری و ارتباط متقابل صنعت و دانشگاهها را برای ادامه حیات هر دو طرف آنها ضروری دانست و گفت: همکاری و ارتباط متقابل دانشگاهها با سازمانها و وزارتخانهها باعث ارتقاء ظرفیتهای دانشگاهها، دانشجویان، اساتید و نیز رفع مشکلات و بحرانهای کشور میشود.
وی به ظرفیتها و امکانات واحد علوم و تحقیقات اشاره کرد و گفت: واحد علوم و تحقیقات در سطح تحصیلات تکمیلی در آموزش عالی کشور فعالیت میکند و در حال حاضر نزدیک به33 هزار دانشجو در حال تحصیل در این واحد هستند که پیش بینی میشود در مهرماه سال جاری این تعداد به بیش از 36هزار دانشجو افزایش خواهد داشت.
عباسپور به رشتههای متنوع و دانشکدههای فعال این واحد اشاره کرد و ادامه داد: آزمایشگاههای فعال و پیشرفته و مراکز تحقیقاتی واحد علوم و تحقیقات دارای ظرفیت بهره برداری سایر سازمانها و مراکز تحقیقاتی خارج از دانشگاه است.
وی با بیان این مطلب که سازمانها باید از نیروهای جوان، تحصیل کرده و مجرب دانشگاهها برای رفع مسائل کشور استفاده کنند، افزود: انتظار میرود با بسیج نیروهای متخصص و ظرفیتهای علمی دانشگاهها در جهت مرتفع کردن نیازهای کشور و سازمانها بتوان گامهای موثری برداشت.
عباسپور به تعریف پروژههای کارشناسی ارشد و دکتری براساس اولویتهای کشور اشاره کرد و افزود: با توجه به ظرفیتهای دستگاههای اجرایی این پروژهها میتواند با توصیه سازمانهای اجرایی کشور تعریف و به مرحله اجرا درآید.
عباسپور گفت: اولویت اول واحد علوم و تحقیقات از انعقاد تفاهم نامه همکاری با سازمانهای اجرایی کشور و تعریف پروژههای کاربردی قابل توجه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی است.
وی بر تعریف پروژهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی با محوریت کاربردی کردن آنها تأکید کرد و افزود: با تعریف صحیح پروژههای کارشناسی ارشد و دکتری میتوان به خرید تجهیزات به صورت هدفمند اقدام کرد.
مجید عباسپور رئیس دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات نیز در این جلسه به فعالیت گروه زمین شناسی محیط زیست در مقطع ارشناسی ارشد در سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: با اخذ مجوزهای لازم بستر مناسب برای ایجاد مقطع دکتری رشته زمین شناسی محیط زیست در واحد علوم و تحقیقات از سال آینده فراهم شده است.
وی به رشتههای فعال واحد علوم و تحقیقات که به طور مستقیم و غیر مستقیم به مباحث مربوط به ژئوفیزیک و زمین شناسی مرتبط میشوند، اشاره کرد و گفت: ظرفیتهای قابل توجهی در واحد علوم و تحقیقات وجود دارد که میتواند در بخشهای مختلف علمی، پژوهشی و اجرایی استفاده شود.
مجید عباسپور گفت: تفاهم نامه همکاری میان واحد علوم و تحقیقات و سازمان زمین شناسی گام مثبتی برای برقرارای ارتباطی سیستماتیک در جهت تبادل اطلاعات و همکاریهای علمی است.
محمدتقی کرهای معاون وزیر و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از نحوه برقراری ارتباط مناسب با ظرفیتهای دانشگاهی در خارج از کشور انتقاد کرد و افزود: دانشگاههای کشور گاهی با ارسال چند ایمیل میتوانند پروژههای خوبی را با دانشگاههای خارج از کشور تعریف و اجرا کنند ولی متاسفانه تا امروز این ارتباط مناسبی میان دانشگاههای ما با دنیا صورت نگرفته است.
وی به تعریف پروژههای ملی و بین المللی با توجه به نیاز جامعه و کار کارشناسی شده در این تفاهم نامه تأکید کرد و افزود: به نفع کشور است که دانشگاهها تنها به تئوری بسنده نکرده و برای رفع مشکلات جامعه در صحنه فعالیتهای اجرایی نیز حضور پیدا کنند.
کرهای با بیان این مطلب که پروژههای دانشگاهی باید باتوجه به بحرانهای کشور تعریف و اجرا شود، گفت: سازمانهای اجرایی و وزارتخانهها مکلف به شناسایی و حل مشکلات کشور هستند و برای اقدامات موثر همکاری و بهره گیری از ظرفیت دانشگاهها ضروری است.
وی با توجه به ظرفیتهای واحد علوم و تحقیقات پیشنهاد داد: دانشجویان این واحد با سازمان زمین شناسی در زمینه تهیه و تدوین 10هزار نقشه اولویت بندی شده این سازمان همکاری کنند.
کرهای گفت: سازمان زمین شناسی آماده همکاری با واحد علوم و تحقیقات در زمینه تعریف و اجرای پروژههای اولویت دار و کاربردی کردن این پروژهها است.
وی جدی ترین مشکل کشور را بحران کم آبی عنوان کرد و از دانشگاهها خواست تا برای ارائه راهکارهای عملی و جدی در این زمینه پیش رو باشند.
کرهای بر ایجاد رشتههای بین رشتهای در دانشگاهها تأکید کرد و گفت: نقش دانشگاه آزاد اسلامی در تولید علم بسیار تأثیرگذار است و با این تفاهم نامه همکاری با واحد علوم و تحقیقات میتوان در جهت تحقق ارتباط صنعت و دانشگاه عملگرا رفتار کرد.
در این نشست راضیه لک مدیر طرح و برنامه سازمان زمین شناسی خواستار حضور فعال دانشجویان واحد علوم و تحقیقات در شوراهای هم اندیشی و تعریف پروژههای جدید موردنیاز این سازمان شد.
انتهای پیام/