مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: سابقه مشاهده یوزپلنگ در استان یزد (سابقه ثبت شده و موجود) به سال 1354 در منطقه کلوت سرخابی شهرستان مهریز در استان یزد بر می گردد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، 9  شهریور،روز ملی حفاظت از یوزپلنگ ،یادآور عهدیست که برای حفاظت از آخرین بازمانده های این گونه ارزشمند با یکدیگر بستیم.و این روز وعده ما برای دست به دست هم دادن،هم قسم شدن و یکی شدن برای حفاظت از نسل یوزپلنگ است.به مناسبت گرامیداشت همین روز در برنامه «افق روشن» شبکه رادیو سلامت،با حضور مهندس هومن جوکار،مدیر ملی پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی به همراه سید حسین سادات موسوی،مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان یزد به بررسی وضعیت این گونه ارزشمند در استان پرداخته شد و مطالبی در این خصوص مطرح گردید.
 
سید حسین سادات موسوی،مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد،در این مصاحبه بیان نمود: از ابتدای دهه 80 فعالیت پروژه حفاظت یوزپلنگ آسیایی در استان رسما شروع شده است،اگرچه سابقه مشاهده یوز پلنگ در استان یزد (سابقه ثبت شده و موجود) به سال 1354 در منطقه کلوت سرخابی مهریز بر می گردد.
 
وی گفت:در ابتدا نگاه محیط زیست بیشتر به حفاظت این گونه معطوف شد به گونه ای که انتخاب و توسعه شبکه مناطق چهارگانه و شکار ممنوع در اوائل دهه 80 مبتنی بر همین نگاه بود بویژه انتخاب منطقه شکار ممنوع بسیار بزرگی که از بافق شروع و به اردکان ختم می شود(منطقه شکار ممنوع باجگان،آریز،دره انجیر و نی باز) که عرصه نسبتا و سیعی از زیستگاه های یوز را در بر می گرفت.
 
موسوی اظهار داشت:همزمان با ورود تکنولوژی دوربین های تله ای،استان یزد یکی از استان هایی بود که بیشترین فعالیت را در زمینه ثبت وقایع،عکس و تصویر توسط دوربین های تله ای داشت و بدین ترتیب در شناسایی مناطق حضور گونه پیشگام بود و در آن مقطع نیمی از زیستگاههای یوز در ایران (5  زیستگاه از 10 زیستگاه رسمی) در استان یزد شناسایی و اعلام شد.
 
سادات موسوی گفت:در ادامه علاوه بر حفاظت از طعمه ها و ثبت مناطق حضور یوز،توجه جامعه محیط زیست کشور به برآورد جمعیت یوز پلنگ آسیایی،وضعیت رقابت آن با سایر گونه ها و نیز برآورد جمعیت طعمه های آن معطوف شد که در این زمینه نیز علاوه بر فعالیت های معمول سازمانی،بزرگترین پروژه دوربین گذاری تله ای در اواخر دهه 80 در 5 منطقه تحت مدیریت محیط زیست به طور همزمان انجام گرفت و نزدیک به 100 دوربین تله ای به مدت حدود 4 ماه زیستگاه های یوز در استان را رصد نموده و نتایج آن به سازمان و عموم مردم منعکس شد.
 
این مقام مسئول ادامه داد:پس از آن آموزش جوامع محلی،فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردمی در حفظ زیستگاه ها و طعمه های یوز مد نظر کارشناسان و دوستداران محیط زیست قرار گرفت که در این زمینه هم ،یزدی ها پیش قدم بودند.
 
وی همچنین برگزاری کلاس های آموزشی برای بیش از 1500 شکارچی مجاز استان،عقد تفاهم نامه با دستگاههای مختلف و آموزش دبیران و دانش آموزان و مهمتر از همه شروع حفاظت از زیستگاه های یوز در مناطق آزاد با همکاری جوامع محلی و استفاده از همیاری افتخاری متقاضیان قرق اختصاصی برای افزایش ضریب حفاظتی زیستگاه های یوز از جمله این اقداماتی دانست که به عقیده کارشناسان ،تجربه موجود در زمینه مورد اخیر یکی از موفق ترین روشهای حفظ محیط زیست در ایران بوده است.
 
وی افزود: علاوه بر آن در زمینه پژوهش و تکمیل حلقه های  مدیریتی حیات وحش از طریق توسل جستن به مطالعات و پژوهش های کاربردی نیز مدعی هستیم تیم کارشناسی و یا به تعبیری شبکه کارشناسی در استان شکل گرفته و نتایج تحقیقات آنها در مجامع ملی و بین المللی ثبت شده است.
 
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد خاطر نشان کرد :از نظر عمرانی به جرات مدعی هستیم که بیشترین اقدامات پیشگیرانه و مقابله با اثرات تخریبی خشکسالی در مناطق تحت مدیریت استان یزد انجام شده است.
 
وی همچنین بیان کرد:ساخت بیش از 100 آب انبار ،آبشخور و ترمیم چشمه ها و بهره گیری از نزولات جوی جهت تامین منابع آب پایدار از جمله اقدامات می باشد.


انتهای پیام/
برچسب ها: یوز پلنگ ، یزد ، زیستگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار