"زبیگنیو برژینسکی"با بیان اینکه واشنگتن نمی‌تواند به تنهایی به رویارویی با داعش بپردازد، گفت: کشورهای مسلمان از جمله ایران نیز باید در این مسئله ایفای نقش کنند.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران؛  "زبیگنیو برژینسکی"مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا، در گفتگو با شبکه سی‌ان‌ان به موضوع اوکراین و عراق و نحوه اقدامات دولت آمریکا در این باره پرداخت و گفت: واشنگتن برای رویارویی با «داعش» به مشارکت کشورهای مسلمان از جمله ایران نیاز دارد.
 
وی که در برنامه "جی‌پی‌اس" و با "فرید زکریا"صحبت می‌کرد، در مورد اوضاع اوکراین گفت: «ما نمی‌توانیم مسئولیت یکجانبه برای مقابله با این چالش داشته باشیم، اما باید در نظر داشته باشیم که تهدید کنونی آن چیزی نیست که اسم آن نشان می‌دهد. دولت اسلامی عراق و شام (داعش) یک دولت نیست، بلکه شامل افراد متفرقی است که با ایده‌های افراطی به هم مرتبط بوده و تحت یک نام (ابوبکر البغدادی) دور هم جمع شدند و این یک دولت نیست.»
 
وی افزود: «مقابله با آنها باید به اقدام موثر آمریکا در همکاری با نیروهای عراقی در برخی قسمتها و در برخی دیگر از موارد با همکاری کشورهای دیگری که می‌توانند کمک کنند، صورت گیرد. البته اقدام مهم آمریکا به طور خاص استفاده از نیروی هوایی خواهد بود.»
 
برژینسکی در مورد نقش کشورهای اسلامی نیز گفت: البته کشورهای اسلامی باید بیشتر در این موضوع مشارکت داشته و دخالت داشته باشند. ترکیه، عربستان سعودی و مصر و  ایران باید حضور داشته باشند. البته باید مراقب بود که این موضوع مساله جنگ شیعه و سنی را ایجاد نکند.
 
وی در ادامه این گفت‌وگو به مسئله اوکراین پرداخت و روسیه را به تجاوز به خاک اوکراین متهم کرد. وی افزود: «این یک اقدام نظامی مسقیم علیه یک کشور همسایه است که در نتیجه یک تهدید جدی صلح است.
 
برژینسکی در رابطه با رفتار «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در قبال بحران اوکراین گفت: «ما باید زودتر تجهیزات مورد نیاز اوکراین را فراهم می‌کردیم. البته می‌توانیم این کار را اکنون انجام دهیم، البته تنها تجهیزات دفاعی در اختیار اوکراین قرار دهیم تا با تانکها و خمپاره‌ها مقابله کنند و در شهرها از آن استفاده کنند.
 
وی افزود: هفته آینده هفته بسیار مهمی است. یکی از دلایل کندی ما به خاطر چند دسته بودن متحدانمان در قبال حمایت از اوکراین بوده است اکنون متحدان ما در ناتو و اتحادیه اروپا در این زمینه با ما موافق هستند. ناتو باید نشان دهد که توان دفاع از امنیت جمعی اعضای خود را دارد و این موضوع باید به استقرار پایگاه نظامیان ناتو مشتمل بر آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه و کشورهای بالتیک در آینده بیانجامد، تا به روسیه پیام قاطعی درباره قصد ناتو برای دفاع از اعضای خود بدهد.
برژینسکی در نهایت به دولت آمریکا توصیه کرد برای حل بحران اوکراین، با چین نیز وارد مذاکره شود. به گفته وی، پکن از اقدامات روسیه در اوکراین احساس خطر کرده است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار