به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه ، قربانعلی سعادت در جلسه کمیتههای پنجگانه احیای دریاچه ارومیه که در سالن استانداری برگزار شد، اظهار کرد: واحدهای بزرگ مقیاس صنعتی در استان کم بوده و عمدتاً دچار مشکلات هستند.
وی با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه ادامه داد: باید کشاورزی سنتی را به سمت کشاورزی نوین سوق داد و اراضی کشاورزی استان به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شود.
سعادت با تاکید بر ضرورت ایجاد معیشت جایگزین برای حوزه کشاورزی ادامه داد: در راستای احیای دریاچه ارومیه از کشت 45 هزار هکتار از اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه کاسته میشود.
وی خشک شدن دریاچه ارومیه را از چالشهای جدی استان عنوان کرد و گفت: خشکی دریاچه ارومیه تبعات فراوان از جمله شوری آب روستاهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه، بیابانی شدن منطقه و وزش باد توأم با ریزگردهای نمکی را در بر دارد.
سعادت احیای دریاچه ارومیه، تبدیل استان به قطب صادرات کشور، توسعه صنعتی، بالا بردن شاخصهای توسعه اقتصادی و اجتماعی و تقویت همگرایی قومی را از جمله اهداف در استان عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: مرزی بودن استان برخی مشکلات را ایجاد میکند البته مرز برای استان به عنوان ظرفیت محسوب میشود؛ به طوری که سال گذشته 70 درصد صادرات ایران به اقلیم کردستان عراق و مابقی به ترکیه و دیگر کشورهای مرزی انجام شده است.
وی ادامه داد: وجود 9 گمرک و 6 بازارچه از ظرفیتهای مرزی بودن استان محسوب میشود و یک منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو با وسعت 5 هزار کیلومتر در استان وجود دارد که از قابلیتهای بالایی برخوردار است.
سعادت با بیان اینکه معادن غنی مس، طلا، نقره و سنگهای تزئینی در استان وجود دارد، گفت: ظرفیت بالایی در خصوص صنایع تبدیلی و سردخانه وجود دارد
استاندار آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: عدم گسترش مشاغل صنعتی موجب شده است نیروهای متخصص و کارآفرین مهاجرت کنند.
وی تصریح کرد: باید شرایط برای استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران فراهم شود و در راستای ایجاد اشتغال جایگزین دستگاههای ذیربط از جمله ادارهکل آموزش فنی و حرفهای، ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان و ... تلاش کنند.