به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "واشنگتنز بلاگ" در گزارشی به دلایل حمایت آمریکا از عربستان سعودی، کشوری که بر مبنای تروریسم بنا نهاده شده است، میپردازد.
"واشنگتنز بلاگ" مینویسد: دولت آمریکا، خاک خود را در ازای نفت فروخته است. یکی از نمایندگان کنگره آمریکا در مصاحبه با شبکه "ام اس ان بی سی" گفت، ـــ حتی اگر عربستان سعودی از حملات 11 سپتامبر حمایت کرده باشد نیزـــ نفت عربستان آنقدر اهمیت دارد که به خاطر آن میتوان هر کاری انجام داد. این چیز عجیبی نیست، بلکه پایه و اساس روابط آمریکا و عربستان سعودی را تشکیل میدهد.
*** عبدالوهاب، شیعیان، پیروان صوفیه، و دیگر فرقههای مسلمانان را مرتد، و سزاوار مرگ میدانست
به گفته «الستیر کروکه»، مامور سابق «ام آی 6»، عربستان سعودی بر مبنای تروریسم تاسیس شده است. وی در این رابطه میگوید: یکی از ریشههای حاکم بر هویت سعودی، مستقیما از «محمد بن عبدالوهاب» (بنیانگذار وهابیت) و استفاده از آموزههای خشکه مقدس و محرومیت آفرین او سرچشمه میگیرد.
عبدالوهاب، بنیانگذار مذهب وهابیت، همه مسلمانان را برای پیروی از رسوم و عقاید وهابیت تحت فشار قرار میدهد. او ادعا میکند که تمام مسلمانان باید شخصا و به طور مجزا، با یک رهبر مسلمان (خلیفه) بیعت کنند. او مینویسد، آن عده از کسانی که از این اصل پیروی نکنند، باید کشته شوند و زنان و دختران آنها مورد تجاوز و بیحرمتی قرار گیرند و داراییهای آنها مصادره گردد. او شیعیان، پیروان صوفیه، و دیگر فرقههای مسلمانان را که عبدالوهاب آنها را حتی مسلمان نمیداند را مرتد، و سزاوار مرگ میداند.
*** استراتژی وهابیها همانند داعش بود
عقاید به شدت افراطی عبدالوهاب، باعث شد که او را از شهر خود بیرون کنند. وی در سال 1741، پس از مدتی سرگردانی و خانه به دوشی، به ابن سعود و قبیلهاش پناه برد. ابن سعود در آموزههای عبدالوهاب، راه دگرگونی سنت و آداب و رسوم عرب و مسیر دستیابی به قدرت را مشاهده کرد. خاندان ابن سعود، از دکترین عبدالوهاب، برای رسیدن به اهداف خود استفاده کردند.
استراتژی آنها ــ درست مانند داعش ـــ این بود که مردمی که از آنها شکست میخوردند را تحت سلطه خود درآورند. هدف آنها القای ترس در میان مردم بود. در سال1801 میلادی، همپیمانان [آل سعود و طرفداران وهابیت] به شهر مقدس کربلا در عراق حمله کردند. آنها هزاران نفر از مردم شیعه، از جمله زنان و کورکان را قتل عام کردند. بسیاری از مکانهای مقدس شیعیان، از جمله مرقد امام حسین (ع)، اما سوم شیعیان به دست آنها غارت شد.
*** سعودیها به همراه وهابیها، 5 هزار نفر از مردم کربلا را قتل عام کردند
ستوان «فرانسیس واردن»، یک افسر انگلیسی که در آن زمان شاهد این اتفاق بود، نوشت:«آنها کل شهر [کربلا] را به یغما بردند و مرقد [امام] حسین [(ع)] را غارت کردند ... و در ظرف یک روز، با یک وحشیگری باورنکردنی، بیش از 5 هزار نفر از ساکنان این شهر را قتل عام کردند.»
به نوشته «عثمان بن بشیر نجدی»، مورخ اولین دولت سعودی، ابن سعود در قتل عام مردم کربلا در سال 1801 میلادی دست داشت. او با بیان این که «ما کربلا را تصرف کردیم و مردم آن را به قتل رسانیدم و به اسارت گرفتیم،» این کشتار جمعی را با افتخار مستند کرده است.
*** با ظهور ثروت باد آورده نفت، هدف سعودیها، گسترش وهابیت در سراسر جهان اسلام بود
در سال 1803، «عبدالعزیز» وارد شهر مقدس مکه شد و آن را به محاصره خود درآورد (سرنوشت مشابه انتظار شهر مدینه را نیز میکشید). پیروان عبدالوهاب، مقبرهها و آثار تاریخی و تمام زیارتگاهها و مقبرههای درون آن را تخریب کردند. و در پایان نیز، آنها آثار متعلق به چندین قرن معماری اسلامی در نزدیک مسجد الحرام را از بین بردند.
همانطور که «گیلز کپل»، نظریه پرداز فرانسوی مینویسد، با ظهور ثروت باد آورده نفت، هدف سعودیها « گسترش وهابیت در سراسر جهان اسلام بود ... تا بدین ترتیب اسلام را وهابیسازی کرده و مخالفان منطقه را پیرو یک اعتقاد واحد سازند. برای دستیابی به این قدرت نرم، میلیونها دلار هزینه شد و این کار همچنان ادامه دارد.»
*** وابستگی سعودیها به غرب، از زمان ملاقات تاریخی عبدالعزیز با روزولت شکل گرفت
این ترکیب بیپروا از طرح میلیارد دلاری قدرت نرم ـــ و اشتیاق عربستان سعودی برای مدیریت اسلام سنی برای کمک به پیشبرد منافع آمریکا، و در عین حال گسترش وهابیت در سراسر جهان اسلام ـــ بود که وابستگی به سیاست غرب را برای عربستان سعودی به ارمغان آورد. این وابستگی از زمان ملاقات تاریخی عبدالعزیز با روزولت، در یک کشتی جنگی آمریکایی، تا به امروز ادامه دارد.
سرویسهای اطلاعاتی غرب، از جنبشهای بسیار افراطی اسلامگرا در سرنگونی اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان ــ و همینطور در مبارزه با رهبران و دولتهای مورد نظرشان در خاورمیانه ـــ به خوبی بهره جستند. پس چه دلیلی دارد که از دستور شاهزاده بندر برای سازماندهی شورش در سوریه و مبارزه علیه بشار اسد، رئیسجمهور این کشور که به تشکیل گروه تروریستی داعش منجر شد، تعجب کنیم؟
*** در قرن 19 میلادی، آل سعود، نفوذ خود را در سراسر شبه جزیره عربستان از جمله دو شهر مقدس مکه و مدینه، گسترش داد
مجله «فرانت لاین» در این باره مینویسد:
محمد بن عبدالوهاب، بنیانگذار «وهابیت»، در سال 1744، به مناطق مرکزی عربستان، موسوم به نجد، وارد شد و مردم را به بازگشت به اسلام «ناب» دعوت کرد. او به دنبال جلب حمایت امیر محلی در آن موقع، یعنی محمد بن سعود، رئیس خاندان سعود بود و توانست با او معامله کند. طبق این توافق، خاندان آل سعود از تصویر سختگیرانه و افراطی اسلام حمایت میکرد و در مقابل، پیروان وهابی، به آل سعود مشروعیت سیاسی و مالیات منظم میدادند. اتحاد سیاسی ــ مذهبی عبدالوهاب و سعود، تا به امروز در عربستان سعودی ادامه پیدا کرده است.
در قرن 19 میلادی، آل سعود، نفوذ خود را در سراسر شبه جزیره عربستان، از دریای سرخ تا خلیج فارس، از جمله دو شهر مقدس مکه و مدینه، گسترش داد.
*** ملک عبدالعزیز، دسترسی آمریکا به نفت عربستان سعودی را تضمین میکرد
در سال 1945، آمریکا برای کمک به تامین انرژی نیروهایی که در جنگ جهانی دوم مبارزه میکردند، به تاسیسات نفتی احتیاج پیدا کرد. در این بین، مسئله امنیت، به مهمترین نگرانی ملک عبدالعزیز بن سعود تبدیل شده بود. فرانکلین روزولت، رئیسجمهور وقت آمریکا، عبدالعزیز را به عرشه کشتی «کوئنسی» که در کانال سوئز لنگر انداخته بود، دعوت کرد. این دو رهبر، در خصوص پیمان محرمانه نفت در ازای امنیت، به توافق رسیدند. طبق این پیمان، ملک عبدالعزیز، دسترسی آمریکا به نفت عربستان سعودی را تضمین میکرد و در مقابل، آمریکا نیز به دولت عربستان سعودی، کمک و آموزش نظامی ارائه میداد و در ساخت پایگاه نظامی الظهران کمک میکرد.
*** ایدئولوژی داعش، همان ایدئولوژی حکومت عربستان سعودی است
از آن وقت تاکنون، روسای جمهور آمریکا، رابطه بسیار نزدیکی با پادشاهان سعودی دارند. ماهنامه آمریکایی «پروگرسیو» در این باره مینویسد:
به گفته پروفسور «اسد عبدالخلیل»، استاد برجسته دانشگاه «استنیسلاس» ایالت کالیفرنیا: «ایدئولوژی داعش، همان ایدئولوژی حکومت عربستان سعودی است؛ هرچند سیاستهای خارجی این دو، در بعضی جهات با یکدیگر متفاوت است.»
«اسلام وهابی [ایدئولوژی رسمی پادشاهی عربستان سعودی] و داعش، کاملا در یک راستا قرار دارند.»
اما رئیسجمهورآمریکا به جای منزوی کردن رژیم سعودی در عرصه بین المللی، در اوایل امسال از عربستان بازدید و با ملک عبدالله ملاقات کرد. طبق گزارشات، وی در این دیدار، رفتار مشکوک رژیم سعودی را مورد بحث قرار نداده است.
*** آل سعود، این شکل از افراطی گری نظامی را به اسم اسلام، و در مقابل چشمان آمریکا به دیگر نقاط دنیا صادر کرده است
«محسن حمید»، نویسنده انگلیسی پاکستانی تبار گفت: «من نمیتوانم به بازیگری خطرناکتر از این در منطقه فکر کنم. آل سعود این شکل از افراطی گری نظامی را به اسم اسلام، و در مقابل چشمان آمریکا به دیگر نقاط دنیا صادر کرده است. آن وقت آمریکا بدون پرداختن به علت اصلی، بارها و بارها به نشانههای آن حمله میکند. بدون آنکه بگوید تمام اینها از کجا سرچشمه میگیرند یا اینکه چه کسی در راس این امور قرار دارد. درست مثل این است که بگوییم اگر شما به خاطر سرطان، جوشهای پوستی دارید، پس باید پوست شما را ببریم. این اصلا منطقی نیست.» اما با این وجود، آمریکا این رویکرد را همچنان ادامه میدهد.
*** عربستان سعودی، به مدت 5 دهه است که پشتیبان رسمی سلفی گری سنی [واژه دیگر برای وهابیت] در سراسر جهان به شمار میرود
«وسلی کلارک»، رئیساسبق ستاد مشترک ارتش آمریکا، اخیرا در مصاحبه با شبکه خبری «سی ان ان» گفت: «عربستان نمیتواند به طور همزمان افراطیگری را صادر و از آمریکا بخواهد که از آن در برابر این افراطی گری حمایت کند. «اد حسین»، عضو شورای روابط خارجی اخیرا در روزنامه «نیویورک تایمز» نوشت: «القاعده، داعش، بوکوحرام، شباب و سایر گروههای مشابه، همگی گروههای سلفی سنی و خشونتآمیز هستند. عربستان سعودی، به مدت 5 دهه است که پشتیبان رسمی سلفی گری سنی [واژه دیگر برای وهابیت] در سراسر جهان به شمار میرود. این گروهها با اسراف و دست و دلبازی دولت عربستان سعودی و از طریق فرستادگان این کشور در سفارتخانههای عربستان سعودی در کشورهای مسلمانی که برای سلفی گری تبلیغ میکنند، حمایت میشوند.»
*** دولت آمریکا همچنان از عربستان سعودی حمایت میکند، چرا که پادشاهی سعودی، در راستای منافع دولت آمریکا گام برمیدارد
در اسنادی که ویکیلیکس افشا کرده بود، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه وقت آمریکا در دسامبر 2009 نوشته است: «نهادهای موجود در عربستان سعودی، «موثرترین منبع تامین هزینههای مالی گروههای تروریستی در سراسر جهان بودهاند.» اما با این وجود، دولت آمریکا همچنان از عربستان سعودی حمایت میکند، چرا که پادشاهی سعودی، در راستای منافع دولت آمریکا گام برمیدارد. با توجه به نقش سیاسی عربستان سعودی در «اپک»، دولت آمریکا میتواند مطمئن باشد که قیمت نفت خام، بیش از حد معینی تجاز نخواهد کرد. به علاوه، سعودیها یکی از خریداران اصلی سلاحهای آمریکا به شمار میروند و بر روی اوراق قرضه دولتی آمریکا نیز سرمایهگذاری کردهاند. گذشته از اینها، عربستان سعودی در گذشته به عنوان نمایندهای برای اقدامات مخفیانه آمریکا، از جمله تامین اسلحه و منابع مالی نیروهای «کنتراس» در نیکاراگوئه عمل کرده است.
*** در خاورمیانه به زودی روزی فرا میرسد که فقط خدا باید به داد شیعه برسد
تا زمانیکه عربستان سعودی دست از حمایت انواع و اقسام گروههای ارتجاعی اسلام سنی برندارد، این متحد آمریکا، مسئول قتل عام انسانهای بیگناه در جهان اسلام خواهد بود.
روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» در مطلبی با عنوان «بحران عراق: عربستان سعودی چگونه به داعش در تصرف شمال کشور، کمک کرد؟» مینویسد:
کمی قبل از 11 سپتامبر، شاهزاده بندر بن سلطان، سفیر سابق و بانفوذ عربستان سعودی در واشنگتن که تا چند ماه پیش نیز ریاست سازمان اطلاعات عربستان سعودی را برعهده داشت، گفت و گویی هشداردهنده و تهدیدآمیز با «سر ریچارد درلاو»، رئیس سابق «ام آی 6» انجام داد. شاهزاده بندر به وی گفته بود: «ریچارد، در خاورمیانه به زودی روزی فرا میرسد که فقط «خدا باید به داد شیعه برسد».
*** کمک به داعش، با رضایت عربستان سعودی و دولتهای حاشیه خلیج فارس صورت میگیرد
بر صحت نقل قول سخنان شاهزاد عبدالله، دبیرکل شورای امنیت ملی عربستان سعودی از سال 2005 و رئیس سازمان اطلاعات عربستان سعودی بین سالهای 2012 و 2014، هیچ تردیدی وجود ندارد. «درلاو»، که ریاست «ام آی 6» را از سال 1999 تا 2004 بر عهده داشت، هفته گذشته در یک سخنرانی در موسسه خدمات سلطنتی متحد انگلیس، با بیان این که «من آن سخنان وحشتناک را به خوبی به یاد دارم»، بر اهمیت سخنان آن روز شاهزاده بندر تاکید کرد.
«درلاو» تردیدی نداشت که کمکهای مالی قابل توجه و ثابت اهداکنندگان خصوصی در عربستان سعودی و قطر، که رهبران این دو کشور آنها را نادیده میگیرند، نقش مهمی در حمله داعش به مناطق سنی نشین عراق داشته است. به گفته وی: »چنین اتفاقاتی به سادگی و خود به خود صورت نمیپذیرند.» این گفته کاملا واقعبینانه است. چرا که رهبران قبیلهای و اجتماعی سرزمینهای اکثریت سنی، تا حد زیادی مدیون و مرهون کمکهای حامیان سعودی و دولتهای حاشیه خلیج فارس هستند و بعید به نظر میرسد که بدون رضایت آنها با داعش همکاری کنند.
*** تفکر راهبردی عربستان، بر مبنای دو باور عمیق شکل گرفته است
در کنار شباهتها، یکی از تفاوتهای القاعده و داعش، این است که دومی بهتر سازماندهی شده است و اگر به اهداف غربی حمله میکرد، نتایج آن به مراتب مخربتر بود.
به عقیده «درلاو»، ....تفکر راهبردی عربستان، بر مبنای دو باور عمیق شکل گرفته است. نخست آن که آنها معتقدند «هیچ چالش مشروع یا مجازی برای خلوص اسلامی اعتبار وهابی آنها به عنوان سرپرستان مقدسترین زیارتگاه اسلام وجود ندارد.» اما شاید مخصوصا با توجه به عمیقتر شدن اختلافات شیعه و سنی، سعودیها معتقدند که مالکیت آنها بر یک حقیقت اسلامی، میتواند «آنها را به سمت هرگونه نزاعطلبی که به طور موثری، شیعه را به مبارزه دعوت میکند، سوق دهد.»
*** حمایت سعودیها از «نزاع طلبی» ضد شیعه، با اسناد رسمی فاش شده آمریکا همخوانی دارد
دولتهای غربی از دیرباز، رابطه بین عربستان سعودی و اعتقادات وهابی آن و از طرفی، جهادیگری ــفرقی نمیکند چه کسی از آن حمایت میکند، اسامه بن لادن و القاعده یا ابوبکر البغدادی و داعش ــ را کمرنگ جلوه میدهند. اما نمیتوانند این حقیقت را که 15 نفر از 19 هواپیماربایان 11 سپتامبر، و همچنین بن لادن و بسیاری از اهداکنندگان خصوصی که عملیات 11 سپتامبر را طرحریزی کردند، اهل عربستان سعودی بودن، را کتمان کنند.
حمایت سعودیها از «نزاع طلبی» ضد شیعه، با اسناد رسمی فاش شده آمریکا همخوانی دارد. در اسناد فاش شده مربوط به هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه وقت آمریکا میخوانیم: «عربستان سعودی، به عنوان یک پایگاه حمایت مالی حیاتی برای القاعده، طالبان، لشگر طیبه [در پاکستان] و سایر گروههای تروریستی باقی میماند.»
*** مقصر اصلی بیثباتی عراق، مالکی نیست
در حال حاضر، عربستان سعودی و متحدان آن، از داعش، که به سرعت در حال به دست آوردن کنترل مخالفان سنی در سوریه و عراق است، حمایت میکنند.
آنچه که از سال 2011 تاکنون، موجب بیثباتی عراق شده، بیکفایتی مالکی نبوده است، بلکه دلیل اصلی آن، شورش سنیها در سوریه و کنترل این شورش به دست گروههای جهادی است که غالبا با کمکهای مالی عربستان سعودی، قطر، کویت و امارات متحده عربی حمایت میشوند. سیاستمداران عراقی بارها و بارها هشدار داده بودند که اگر رهبران غرب به فکر پایان دادن به جنگ داخلی سوریه نباشند، ناگزیر خواهند بود که جنگ عراق را از سر بگیرند. یکی از مقامات عراق هفته گذشته دربغداد گفت: «من گمان میکنم که آنها حرف ما را باور نداشتند و تمرکز خود را برای خلاص شدن از دست اسد گذاشته بودند.»
*** آمریکا از تروریستهای بسیار افراطی که اسلام را دست آویزی برای رسیدن به اهداف پلید خود کردهاند، حمایت میکند
عربستان سعودی هیولایی را خلق کرده است که رفته رفته و به سرعت، کنترل خود را بر روی آن از دست میدهد. این مسئله در مورد متحدان آن از جمله ترکیه نیز صدق میکند که با باز گذاشتن 510 مایل (تقریبا 800 کیلومتر) از مرز ترکیه ــ سوریه، پایگاهی حیاتی برای داعش و جبهه النصرة بوده است.
«واشنگتنز بلاگ» در انتها مینویسد، همانطور که ما به طور گسترده، مستند کردهایم، سعودیها و دولت آمریکا، از «مدرسه» های افراطی که در آنها افراطیگری اسلامی ترویج میشود، حمایت میکنند. در حقیقت، آمریکا از تروریستهای بسیار افراطی ــ سلفیهایی که عمدتا در عربستان سعودی متمرکز شدهاند ـــ که اسلام را دست آویزی برای رسیدن به اهداف پلید خود کردهاند، حمایت میکند.
انتهای پیام./