الگوی تابش ستارگان مانند رشته‌ی دی ان ای در موجودات است که همه اعضای یک خانواده، ژن‌های مشترکی را به اشتراک می‌گذارند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ ترکیبات گازی شبیه به هم ستارگان، نشان دهنده‌ی این حقیقت است که همه‌ی آنها در ابتدا از یک ابر گازی متولد شده‌اند. ستارگان اغلب از هیدرو‍ژن و هلیوم تشکیل شده‌اند و مقدار کمی از سایر عناصر نظیر کربن، اکسیژن، آهن و چند عنصر دیگر هستند. 

محققان با اندازه گیری دقیق طیف نور ستارگان، میزان وجود عناصر مختلف را در آنها بررسی کرده اند. آنها می دانند که بیش از یک قرن است که هر دو ستاره‌ی مشابه در گرانش در یک خوشه، طیف مشابهی نیز از خود نشان می‌دهند.

مارک کرامهولز، استاد دانشگاه سانتا کروز، می‌گوید: الگوی تابش ستارگان مانند رشته‌ی دی ان ای در موجودات است که همه اعضای یک خانواده، ژن‌های مشترکی را به اشتراک می‌گذارند.

توانایی اندازه گیری این اثر انگشت در ستارگان به طور بالقوه بسیار کارامد است. چرا که اعضای یک خانواده در فضا معمولا نزدیک به هم باقی نمی‌مانند. بیشتر ستارگان در یک خوشه متولد می شوند اما به مرور از زادگاهشان دور شده و به جای دیگری مهاجرت می‌کنند. بنابراین ستاره شناسان امیدوارند با این تکنیک، اگر دو ستاره در دو سر کهکشان را از یک خانواده بیابند، به منشا هستی پی ببرند.

در این مسیر تنها یک مشکل بزرگ وجود دارد. کرامهولز می‌گوید: اگر چه ستارگان بخشی از یک خوشه‌ی کهن هستند و از لحاظ شیمیایی مشابه یکدیگرند اما ما هیچ دلیل خوبی نداریم که ثابت کنیم این دو ستاره با هم و در یک جا متولد شده‌اند. مشکل ما این است که نمی‌دانیم چرا ستارگان از لحاظ شیمیایی مشابه‌اند. مثلا ممکن است دو ستاره در جایی با هم متولد شوند اما یکی از آنها فرصتی برای همگن شدن نداشته باشد. در عین حال ممکن است دو ستاره همزمان در دو مکان مختلف متولد شوند اما از لحاظ شیمیایی هم شبیه به هم باشند.

به هر حال محققان در سراسر دنیا در حال تلاش برای کسب دانش بیشتر پیرامون شکل گیری این عالم هستند و تلاش برای پاسخ به این سوال باستانی همچنان ادامه خواهد داشت. ما از کجا آمده ایم؟


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار