به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ دیدار امروز "محمدجواد ظریف" و "فدریکا موگرینی" وزیر خارجه ایتالیا، دیداری است که به اعتقاد کارشناسان علاوه بر مناسبات دو جنابه ایران و ایتالیا، نقش مهمتری در اتحادیه اروپا به واسطه جایگزینی موگرینی به جای کاترین اشتون در سمت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بازی میکند.
فدریکا موگرینی متولد 26 خرداد 1352 شمسی با 41 سال سن زنی جوان است که پا به سیاست گذاشته و بعد از کاترین اشتون سکان هدایت سیاست خارجی اتحادیه اروپا را بر دست گرفته است.
وی روابط خوبی با هر دو جناح جمهوریخواه و دموکرات در آمریکا دارد. البته این روابط حسنه با آمریکاییها مختص وی نبوده، و دولت ایتالیا در مجموع دارای لابی قوی در میان آمریکاییهاست.
موگرینی دارای دو فرزند است و مدرک دکترای علوم سیاسی خود را از دانشگاه لاساپینزا رم گرفت و پایان نامه خود را به موضوع رابطه مذهب و سیاست در کشورهای اسلامی اختصاص داد.
وی در اول اوت 2013 به عنوان رییس هیات انجمن پارلمانی ناتو انتخاب و همچنین گروه میان پارلمانی همکاریهای توسعهای را هماهنگی میکرد.
اینکه دستان این زن جوان تا چه حد میتواند، سکان کشتی پر تلاطم سیاست خارجی اروپا را در طوفان حوادث سیاسی جهان کنترل کند، موضوعی است که با گذشت زمان، تاریخ در مورد آن به طور شفاف قضاوت خواهد کرد.
اما اینکه سکان داری کشتی سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دست موگرینی جوان، چه فرصتهایی را پیشروی سایر قدرتها خواهد گذاشت، موضوعی است که حسین کنعانی مقدم در مورد آن به خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه پرونده هستهای ایران مسئولیتش با مسئول سیاست خارجی اروپا بوده، این دیدار میتواند خیلی مهم باشد.
این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به هماهنگیهایی که در مذاکرات انجام
خواهد شد، و با توجه به سابقه تاریخی روابط ایران و ایتالیا تاکید کرد: این دیدار میتواند
به گسترش روابط دو کشور کمک کرده و ایتالیا هم میتواند نقش مهمی در تصمیمات
اتحادیه اروپا در پرونده هستهای ایران داشته باشد.
وی با یادآوری اینکه در دوره ای ایران از طریق اتحادیه اروپا مذاکراتی
در خصوص حقوق بشر انجام داد و مدتی است که متوقف شده است؛ خاطرنشان کرد: شاید
اتحادیه اروپا بتواند مجددا برای رفع ابهاماتی که در مورد حقوق بشر مطرح میشود،
با ایران همکاری داشته باشد.
کنعانیمقدم با بیان اینکه اتحادیه اروپا در بحث تحریمها، جداگانه و خارج از تحریمهای سازمان ملل تحریمهایی را علیه ایران وضع کرده بود، تاکید کرد: اگر این تحریمها برداشته شود به مسائل اقتصادی خیلی کمک خواهد کرد، زیرا اروپا به خاطر مسائل رخ داده در لیبی و عراق نمیتواند از آنها نفت تهیه کند و برای رفع نیاز خود به شدت نیازمند انرژی ایران است و اروپائیان سعی میکنند در این دیدار از ویژگی نفت ایران برای تأمین انرژی خود استفاده کنند.
وی افزود: ایتالیاییها لابی خوبی با آمریکائیها داشتند و دارند و این لابی میتواند در بعضی از موارد برای انتقال دیدگاههای ایران در مورد مسائل منطقهای و بینالمللی موثر باشد.
کنعانی مقدم تصریح کرد: ایتالیا میتواند حیات خلوتی برای تجار آمریکایی جهت حضور در بازار ایران باشد و این در کاهش فشار تحریمها اثرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به نقش فعالتر ایتالیا در اتحادیه اروپا، و وجود مشکلات
اقتصادی و بحث بیکاری و مشکلات موجود در این دولت اظهار داشت: این مسائل دلایلی هستند
که سبب میشود ایتالیا به شرکای سنتی خود در عرصه تجارت مثل ایران بیشتر توجه و سعی
کند، نقش خود را در مسائل منطقهای افزایش دهد.
این کارشناس سیاست خارجی تاکید کرد: تقویت روابط ایران و ایتالیا سبب میشود شرکتهای ایتالیایی که خیلی از آنها نماینده شرکتهای بزرگ آمریکائی هستند با استفاده از پل ارتباطی ایتالیا مجالی برای حضور در بازارهای ایران پیدا کند.
وی خاطر نشان کرد: بیشترین تأثیر این روابط به جایگاه ایتالیا در اتحادیه اروپا مربوط میشود که به واسطه مسئولیت جدید وزیر خارجه ایتالیا ایجاد شده است؛ اگرچه روابط قدیمی و سنتی ایران و ایتالیا همچنان باقی است.
وی در پایان گفت: اکثر تجارت ایتالیا وابسته به مجموعههای اقتصادی
است که در آمریکا هستند.
انتهای پیام /