عضو شورای اسلامی شهر دماوند به نقش مشارکت مردم در حفظ و توسعه فضای سبز شهری با هدف تقویت زیرساخت های گردشگری و تفریحی در شهر تاکید کرد.

ˈمجید خدابخشˈ در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن با اشاره به اهمیت نقش فضای سبز در سلامت روح و جسم شهروندان اظهار کرد: فضای سبز در شهرها به عنوان ریه های تنفسی شهرنشینان بشمار می آید و به همین دلیل فقدان آن به معنی عدم وجود سلامت و تندرستی در شهرها است.

وی ادامه داد: توسعه فضای سبز شهری در جهت کاهش آلودگی های شیمیایی هوای شهرها در کنار عواملی همچون ایجاد منابع گذران اوقات فراغت برای شهروندان ازجمله ضروریات زندگی شهرنشینی است زیرا در شهرها گذران اوقات فراغت برای کسب تعادل روحی نه تنها امری است واجب بلکه فقدان آن نیز حتی بر روی توانایی های کاری افراد نیز تأثیرگذار است.

عضو شورای اسلامی شهر به اهمیت فضای سبز در شهر پرداخت و خاطرنشان کرد: امروزه مفهوم شهرها بدون فضای سبز در اشکال گوناگون آن، غیر قابل تصور است زیرا گسترش شهرها موجب تشدید توسعه شهری بی رویه و ناپایدار شده که تشدید آلودگی های محیطی از مهمترین آن به شمار می آید که خود زمینه ساز از بین رفتن فضاهای سبز درون شهری و تغییر کاربری این گونه اراضی است.

این مقام مسوول به انواع فضای سبز اشاره کرد و ادامه داد: بطور کلی می توان گفت که بخش قابل توجهی از فضای سبز در طرحهای شهری را فضای سبز عمومی تشکیل می دهد که به دلیل بازدهی اجتماعی و اکولوژیکی به طور همزمان از اهمیت بالاتری برخوردار است.

وی به نقش مردم در حفظ و نگهداری فضای سبز اشاره کرد و افزود: یکی از مسائل عمده فضای سبز که در شرایط اقلیمی موجود نیاز به صرف هزینه و مراقبت مستمر دارد، مسئله نگهداری و توسعه فضای سبز است که فضای سبز موجود را اعم از مشجر، چمنکاری، گلکاری، آبنما و سایر وسایل رفاهی باید تا سرحد امکان پیوسته سرحال و شاداب و بصورت طبیعی و زنده نگاه داشت.

خدابخش گفت: در این راستا استفاده از مشارکت مردمی بعنوان یک نیاز و ضرورت مطرح است و با توجه به اینکه مدیریت شهری و فضای سبز، مدیریت بر انسان، طبیعت و عناصر زیست محیطی در محدوده کار و زندگی اوست، حذف مشارکت مردمی و قطع حلقه اتصال شهروند از شهرداری و به عبارتی ساکنان شهر یا استفاده کنندگان فضای سبز از اداره کنندگان محیط شهری، به مثابه حذف نیروهای شتاب دهنده موتور محرکه مدیریت شهری است.

عضو شورای اسلامی شهر دماوند خاطرنشان کرد: وجود شهروند بی تفاوت و یا بی توجه به نقش تعیین کننده استفاده کنندگان خدمات شهر، در فرآیند سیاستگذاری و در زنجیره اجرایی و نظارت شهری، هرگونه تلاش و فعالیت در جهت دستیابی به اهداف، برنامه ای را مختل و حتی ناممکن می سازد که در یک کلام می توان گفت باید رابطه مردم با محیط زیست شهری اصلی ترین عامل در مدیریت فضای سبز قلمداد می شود.

وی راهکارهای مشارکت مردم در حفظ و نگهداری فضای سبز را رسانه های گروهی، آموزش دانش آموزان از همان دوران کودکی، ایجاد گروه های حافظ محیط زیست و NGOها، شورای مردمی پارک، شورای محله، برگزاری کلاس های آموزشی برای شهروندان و ... دانست.

خدابخش گفت: گرچه مقوله مشارکت در فرهنگها و منابع مختلف، دارای معانی و مفاهیم متفاوت بوده و به انواع متعددی تقسیم بندی شده است، ولیکن هدف از این نوع همکاری، همیاری و همبستگی، دخالت دادن انسانها در انجام بسیاری از امور فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مربوط به خودشان می باشد./ز


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.