"علی بوذری" گفت: امروزه نه تنها حوزه فرهنگ بلکه تمام جامعه به صنعت چاپ نیاز دارند.

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد اطلاع رسانی چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ، علی بوذری با اشاره به نقش صنعت چاپ در زندگی مردم اظهار کرد: امروز نه تنها حوزه فرهنگ بلکه تمام جامعه به صنعت چاپ نیاز دارند و به نوعی کارشان با این صنعت گره خورده و نشانه‌های حضور صنعت چاپ در تمام مراحل زندگی مردم مشاهده می‌شود.
 
این پژوهشگر با اشاره به گردش مالی بالای صنعت چاپ دنیا گفت: امروز صنعت چاپ در کشورهای پیشرفته از گردش مالی مناسبی برخوردار است، در نتیجه توجه به این صنعت می‌تواند اوضاع اقتصادی جامعه را بهبود ببخشد.
 
بوذری با اشاره به تفاوت‌های صنعت چاپ در ایران و کشورهای دیگر گفت:  ساختار فرهنگی و نیازهای هر کشور به محصولات چاپی متفاوت است. به عنوان مثال، در کشور آلمان هر فارغ التحصیل مقطع دکتری موظف است پایان‌نامه خود را در قالب کتابی چاپ کند و برای کتابخانه‌های دانشگاهی سراسر کشور ارسال کند، در حالی که در کشور ما چنین رویه‌ای برقرار نیست. ما باید صنعت چاپ ایران را با گذشته‌اش مقایسه کنیم و ببینیم نسبت به صد سال گذشته چه میزان پیشرفت‌هایی داشته‌ایم و یا در زمینه ورود تکنولوژی‌های جدید صنعت چاپ چه اقداماتی انجام داده‌ایم.
 
وی با اشاره به اهمیت برگزاری هر ساله مسابقات آثار چاپی گفت: برگزاری مسابقات در هر حوزه باعث تلاش و کوشش اهالی آن صنف می‌شود اما نباید از مسابقات آثار چاپی انتظار داشت که به تنهایی باعث افزایش کیفی محصولات صنعت چاپ شود. هدف از برگزاری مسابقات صنعت چاپ این است که ما وضعیت این صنف را ارزیابی کنیم و ببینیم که محصولات استان‌های مختلف در چه سطحی از کیفیت قرار دارد.
 
بوذری کاهش شمارگان کتاب را یکی از دلایل کاهش تولید کارهای چاپی دانست و اظهار کرد: باید دلایل حذف کتاب از سبد خرید خانواده‌های ایرانی که منجر به کاهش شمارگان کتاب شده را بررسی کرد تا بتوانیم راهکاری مناسب ارایه دهیم زیرا تا زمانی که مطالعه کتاب در اولویت‌های مردم نباشد ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که صنعت چاپ پیشرفت کند.
 
گفتنی است، جشن خانواده صنعت چاپ روز شنبه 22 شهریور ماه در تالار وحدت برگزار می‌شود.  
 
 
انتهای پیام/ اس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.