به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه؛ حسین بیگلری تب مالت را یکی از مهم ترین بیماریهای مشترک انسان و حیوان عنوان کرد و افزود: مخزن این بیماری در بز، گوسفند، شتر و سگ قرار دارد.
بیگلری عامل این بیماری را باکتری بروسلا عنوان کرد و افزود: میکروب این بیماری قابلیت انتقال خوراکی، پوستی و تنفسی را دارد.
وی اظهار کرد: در صورت مصرف شیر غیر پاستوريزه و نجوشیده و سایر فرآورده های دامی تهیه شده از شیر خام آلوده ماننند پنیر، خامه، سرشیر و بستنی سنتی و نیز مصرف مواد غذایی مانند جگر نیم پز احتمال انتقال گوارشی این بیماری وجود دارد.
این مقام مسئول یادآور شد: این بیماری همچنین می تواند از راه پوستی از طریق تماس محافظت نشده با دام و محصولات دامی آلوده و نیز از راه تنفسی از طریق تنفس ذرات آلوده ترشحات دام های آلوده در اصطبل، آغل و یا کشتارگاه در افراد ایجاد بیماری کند.
بیگلری با متنوع خواندن علائم این بیماری خاطر نشان کرد: بیماری تب مالت را به دلیل دارا بودن طیف وسیعی از علائم، بیماری هزار چهره نیز می گویند.
مسئول پیشگیری از بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه تب و لرز و تعریق شبانه، درد مبهم عضلات و مفاصل، احساس ناخوشایند کمردرد و ضعف و بی حالی را از جمله علائم بالینی این بیماری عنوان کرد.
بیگلری خاطر نشان کرد: در موارد مزمن این بیماری که فرد دچار ناتوانی می شود، علائم افسردگی نیز در فرد ایجاد می شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بیماری تب مالت در مواردی نیز موجب سقط و نازایی می شود.
وی با اشاره به وجود درمان دارویی این بیماری اظهار کرد: افراد بهتر است در صورت مشاهده علائم بیماری هر چه سریعتر به پزشک مراجعه و مراحل درمان دارویی خودکه هشت هفته به طول می انجامد را آغاز کنند.
بیگلری در زمینه پیشگیری از ابتلا به تب مالت توصیه کرد: تمامی افرادی که به هر نحو با دام و محصولات دامی سرو کار داشته از جمله کشاورزان، دامداران، قصابان و افراد شاغل در کشتارگاه به هنگام تماس با دام از وسایل حفاظتی مانند روپوش، چکمه، ماسک، دستکش و عینک استفاده کنند.
وی در خصوص خرید گوشت های کشتارجاده ای و گوشتی که خارج از روند بهداشتی کشتار شده هشدار داد وتوصیه کرد: افراد گوشت را تنها از مراکز معتبر و دارای مجوز خریداری کرده و قبل از مصرف گوشت را به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا پنج درجه یخچال نگهداری کنند.
وی همچنین توصیه کرد: افراد قبل از مصرف شیر خام آن را جوشانده و زمانی که شیر به جوش آمد آن را به مدت پنج دقیقه در همان دما بجوشانند.
مسئول پیشگیری از بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه اظهار داشت: سال گذشته 19 هزار نفر به تب مالت در کشور مبتلا شدند که از این تعداد بیشترین موارد مربوط به استانهای غربی کشور از جمله کردستان، همدان، لرستان و آذربایجان غربی است که قطب دامداری محسوب می شوند.
وی از افزایش 30 درصدی موارد ابتلا به تب مالت در کشور طی سال جاری خبر داد و اظهار کرد: بیشترین موارد ابتلا نیز همانند سالهای گذشته مربوط به استانهای غربی کشور است./ز