سید علی فاطمی عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: ایران تنها کشوری است که قیمت دارو بروی بسته بندی آن درج میشود، و این امر باعث ایجاد تنش بین داروخانه و بیمار میشود.
وی با اشاره به شکایاتی که از داروخانه داران مبنی بر گران فروختن دارو میشود؛ افزود: در ۹۰ درصد این شکایات داروخانه مبرا میشود و این دستورالعمل قدیمی نیازمند تصحیح و بازبینی است و در داروخانهها ملاک قیمت دارو آن چیزی است که از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شده و سازمانهای بیمه گر نیز آن را تایید کردهاند.
وی با بیان اینکه در کشور ما سالها نظام ژنریک حاکم بوده و همه داروها با یک نام مشترک شناخته شدند، اظهار داشت: اخیرا کارخانهها مجاز شدند بطور تجاری دارو را تولید کرده و در مورد آن تبلیغ انجام دهند.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه در ایران قیمت گذاری داروها توسط کمیسیون قانونی قیمت گذاری صورت میگیرد، ادامه داد: این قیمت گذاری در سه سطح تولیدات داخلی و واردات؛ توزیع دارو و تعلق ارزش افزوده به آنکه سود شرکت توزیعی را دولت تعیین میکند و در سطح سوم نیز داروخانهها قرار دارند.
به گفته وی حداکثر سود شرکتهای پخش ۱۲ درصد و مارژین دارو برای داروخانهها در ایران ۲۲ درصد است.
دکتر فاطمی نظام سایر کشورها را در قیمت گذاری دارو آزادانهتر از ایران عنوان کرد و اظهار داشت: بطور عمده دو سازمان بیمه که باید پول پرداخت کند و سازمان حمایت از مصرف کننده قیمت داروهای ژنریک را تعیین میکنند؛ ولی در ایران حتی در مورد داروهای تجاری نیز نظارت دولت وجود دارد.
انتهای پیام/