حمید چیت چیان گفت: در حال حاضر منابع آب کشور در شرایط ناپایدرا قرار دارد و با اولویت خشک سالی به دنبال آب در عمق 3000 متری خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگا خبرنگاران، حمید چیت چیان، وزیر نیرو در مراسم امضای قرارداد تاسیسات و شبکه‌ی فاضلاب با اشاره به عمق 25 ساله‌ی شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: این شرکت در ابتدای تشکیل وضعیت مناسبی نداشته اما در حال حاضر اقدامات ارزشمندی در زمینه‌ی آب و فاضلاب و تاسیسات آن به مردم ارائه کرده است.

وی افزود: در حال حاضر با همکاری شرکت‌های بخش خصوصی به مرحله‌ای رسیده‌ایم که بخش عمده‌ای از وظایف دولت به بخش خصوصی به منظور بهبود و تسریع در اجرای پروژه‌های داده شده است.

وی تصریح کرد: دولت شرایط و زمینه‌ی لازم برای مشارکت بخش خصوصی را فراهم کرده است.

چیت چیان در ادامه با اشاره به محدویت شدید منابع آبی در کشور گفت: رشد شهر نشینی نیاز جدی را به دنبال داشته و این امر به معنای از بین رفتن منابع آب زیر زمینی بوده است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه صنعت آب و فاضلاب به علت اینکه با سلامت و بهداشت مردم در ارتباط است، نیاز به منابع مالی دارد، گفت: از آن‌جا که دولت از نظر تامین منابع مالی با محدودیت‌هایی روبرو است، مشارکت بخش خصوصی می‌تواند یک راهکار مناسب برای تامین نیازهای این صنعت باشد.

چیت چیان با بیان اینکه باید برای اجرای هرچه بهتر پروژه‌های از مشارکت مردم بهره بگیریم افزود: از سرمایه گذار فقط سرمایه نمی خواهیم، بلکه مدیریت و نوآوری را نیز درخواست داریم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بسیاری از روستاها‌آب شرب ندارند، و ما ناچار به آب رسانی با تانکر هستیم افزود: در این زمینه نیز فراخوان‌های لازم را برای حضور دربخش خصوصی و کمک در این زمینه ارائه می‌دهیم.

چیت چیان همچنین در ادامه‌ این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: وزارت نیرو مسیر جدیدی را طی می‌کند که در آن از مشارکت بخش خصوصی و حمایت از آن بیشتر بهره خواهد برد.

*یک و نیم برابر اعتبار آب در بودجه با بخش خصوصی قرارداد بستیم

وی با اشاره به قرارداد‌هایی که امروز در خصوص اجرایت اسیسات آب و فاضلات به امضا رسید گفت: بخش خصوصی در برابر اقدامی که انجام می‌دهد، ضمن بهره برداری از آنچه که ساختش را به عهده گرفته، طی توافقاتی که با شرکت آب و فاضلاب داشته، هزینه‌ی خدمات را به صورت تضمینی و یا از پساب فاضلاب استفاده خواهد کرد.

چیت چیان با اشاره به اینکه اعتبارات بخش آب کشور در بودجه‌ی سال 93، 24 هزار میلیارد تومان بوده است افزود:‌ یک و نیم برابر اعتباری که برای این بخش که در بودجه در نظر گرفته شده، قرارداد در بخش خصوصی به امضا رسیده که طبق آنچه که آن و فاضلاب کشور اعلام می‌کند، 7 هزار میلیارد پروژه‌ی دیگر نیز آماده‌ی امضای قرارداد است.

وی حضور بخش خصوصی در اجرای پروژه‌هارا موجب بالا رفتن کیفیت پروژه‌ها عنوان کرد و افزود: از آنجا که خود بخش خصوصی بهره بردای از این پروژه‌ها را در اختیار دارد، خدمات و آن‌چه که اجرا می‌کند، با کیفیت بهترین به اجرا در می آید.

*قطع آب مشترکین پر مصرف در حال بررسی

چیت چیان در ادامه درباره‌ی برخورد با مشترکین پرمصرف نیز گفت: در این خصوص تابع تصمیم دولت هستیم و قطع آب مشترکین پرمصرف در دستور کار دولت است.

وی همچنین درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قرار است مقدار آب کشاورزی نصف شود، گفت: در این خصوص باید کار کارشناسی دقیق صورت گیرد.

چیت چیان تصریح کرد: 80 درصد از کل آب تجدید شونده در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرد که چیزی حدود 120 میلیارد متر مکعب در سال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در منابع آب با ناپایدرای مواجه هستیم افزود: طبق نرم باید میزان مصرف آب تجدید شونده 40 درصد باشد نه 80 درصد و این حاکی از آن است که ما بیش از اندازه از منابع آب تجدید شونده استفاده کرده‌ایم.

وزیر نیرو افزود: اگر مصرف‌ آب را به نصف تقلیل دهیم، دیگر شاهد خشک شدن زاینده رود و ارومیه و... نخواهیم بود.

چیت چیان با اشاره به اینکه اگر میزان مصرف آب تجدید شونده را به 55 درصد تقلیل دهیم، اتفاق خوبی خواهد افتاد افزود: رسیدن به نرم دنیا در بحث آب‌های تجدید شونده 20 سال زمان می‌برد.

*مطالعه‌ی آب‌های ژرف برای آب رسانی به مناطق خشک

چیت چیان همچنین با اشاره به اینکه با اولویت خشکسالی بحث آب‌های ژرف تا مورد مطالعه قرار دهیم افزود: احتمال اینکه در عمق 1500 متر تا 3000 متر آب وجود داشته باشد، از مهمترین مطالعاتی است که در دست بررسی است.

وی تاکید کرد: در بحث آب‌های ژرف اولویت خشکسالی را در نظر خواهیم گرفت.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزیر ، نیرو ، چیچیان ، آب ، فاضلاب ، کشور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۷:۵۶ ۲۴ شهريور ۱۳۹۳
توصیه میشود وزیرمحترم بحث ذخیره سازی آب دربعضی ازاستانهای مرزی را دردستور کارقرار داده واز هدررفت این آبها در مواقع بارندگی جلوگیری بعمل آید
هم اکنون آب ناشی از نزولات جوی دربعضی استانها یا به دریاها میریزد ویا اینکه بدون هیچ برنامه ایی ازکشورخارج میشود
مثلادراستان سیستان وبلوچستان به علت بارشهای موسمی درجنوب آن آب ناشی ازبارندگی یا به دریا میریزد ویا تبخیرشده ویا ازنقطه مرزی به کشور پاکستان ویا افغانستان بدون هیچ برنامه ایی سرازیر میگردد
لطفا مبحث سدسازی دربعضی ازمناطق کشور را که میبایست نسبت به ذخیره سازی وانباشت آب توجه شود را جدی بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۶:۱۱ ۱۷ شهريور ۱۳۹۳
بجای عمق3000جلوهررزفتن اب لوله های ترکیده وپوسیده ومدیریت اییاری فضاهای سبزرابکنید!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۷ شهريور ۱۳۹۳
بهتر بجای پیدا کردن اب تو 3000 متری با یک دوره برنامه ریزی ملی مثل اطلاع رسانی رسانه ای چک کردن برداشت استانی اب کشاورزی دستور صرفه جویی اب شهری با تشویق یا اجبار عمل شود بیشترین پرت اب در کشاورزیه
آخرین اخبار