این کشف، مرزهای همسایگی کهکشان ما را طبقه بندی می‌کند و ارتباط ناشناخته قبلی بین خوشه‌های کهکشانی مختلف در جهان محلی را به خوبی نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ تیمی از ستاره شناسان طبق کشفیات جدید خود مشخص کردند که کهکشان راه شیری ما بخشی از یک ابر خوشه عظیم از کهکشان‌هایی است که لقب لانیکیا (Laniakea) به آنها داده شده است. 
 
این کشف، مرزهای همسایگی کهکشان ما را طبقه بندی می‌کند و ارتباط ناشناخته قبلی بین خوشه‌های کهکشانی مختلف در جهان محلی را بخوبی نشان می‌دهد. 


یک برش از ابر خوشه عظیم ملقب به لانیکیا، در این تصویر هر نقطه سفید نشان دهنده یک کهکشان است. 
 
کهکشان راه شیری ما در حومه ابر خوشه کیهانی قرار دارد که برای اولین بار با استفاده از تکینک های جدید، نقشه برداری شده است.  ابرخوشه لانیکیا که در زبان هاوایی به معنای آسمان بیکران است، ۵۲۰ میلیون سال نوری قطر دارد و جرمی معادل یکصد میلیون میلیارد خورشید دارد، این گستره شامل یک صدهزار کهکشان در همه جهات است. مطالعات جدید نقش جذب کنندگی بزرگ یک نقطه کانونی گرانشی، در فضای میان ستاره‌ای را نشان می‌دهد که بر حرکت کهکشان های محلی ما و دیگر خوشه‌های کیهانی تاثیر می گذارد. 


در این تصویر محل قرار گیری کهکشان راه شیری را در ابر خوشه عظیم لانیکیا مشاهده می کنید. هر ذره سفید نشان دهنده کهکشان های همسایه ماست. 
 
با مرزبندی ابرخوشه لانیکیا حرکت‌های کهکشانی بطور مستقیم به سمت داخل میباشد. این یعنی در همان جهتی که جریان های آب مسیر نزولی را به سمت دره دنبال می‌کند. این ناحیه یک نقطه ی جذب کننده‌ی بزرگ و به نوعی یک دره گرانشی است که در طول ابرخوشه گسترش یافته است. 
 
محقق اصلی این پژوهش "برنت تولی" از دانشگاه هاوایی در مانوا گفت: این کشف جدید بر خلاف مرزبندی‌های کیهانی گذشته است و در واقع این یک تعریف جدید برای حد فاصل خوشه‌های کهکشانی می‌باشد. ابرخوشه‌ها مرزهای تعریف شده‌ای هستند که جزء بزرگترین ساختارهای شناخته شده‌ی جهان هستند و در خود گروه‌های مثل کهکشان‌های محلی ما که شامل صدها کهکشان و کهکشان‌های کوتوله است را جای می‌دهند. این شبکه به هم پیوسته از رشته‌هایی تشکیل شده اند که از طریق این ساختارها به هم پیوسته شده اند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار