به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، دیک چنی که روز چهارشنبه در مرکز افکارسنجی محافظه کار " آمریکن اینترپرایز اینستیتیوت " سخنرانی می کرد، خاطر نشان ساخت: درست در شرایطی که باراک اوباما ابراز اطمینان می کرد هسته شبکه تروریستی القاعده از بین رفته است، در واقع تهدیدها در حال افزایش بود. از عراق، سوریه، یمن و پاکستان گرفته تا سومالی در شاخ آفریقا و نیجریه در غرب آفریقا، موج جدیدی از افراط گرایی در اشکال و نام های مختلف در حال شکل گیری و ظهور بود.
دیک چنی درباره ایران گفت: مخالفت با معامله ای که به ایران اجازه میدهد به غنی سازی ادامه دهد و دستگاه های سانتریفوژ نصب کند، ضروری است. ایران باید بفهمد که آمریکا اجازه این کار را نخواهد داد و در صورت ضرورت از اقدام نظامی بر ضد ایران استفاده خواهد کرد.
"دیک چنی" افزود: ما در برابر دولت اسلامی ( داعش)، باید در عرصه بین المللی گام برداریم و در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی موضعی تهاجمی اتخاذ کنیم. رئیس جمهور آمریکا باید درک کند که ما در جنگ هستیم و در این جنگ باید هر کاری که از دستمان برمی آید انجام دهیم و تا هر زمان که لازم باشد تلاش کنیم تا به پیروزی برسیم.
معاون پیشین رئیس جمهور آمریکا از انحطاط قدرت نظامی این کشور به علت حذف بودجه هایی که به گفته وی کاملا غیرعقلانی بوده است، انتقاد کرد.
در حالی که باراک اوباما قرار است چهارشنبه شب درباره مبارزه با گروه افراط گرای داعش سخنرانی کند و راهبرد دولت خود را بر ضد این گروه تشریح نماید، دیک چنی به رئیس جمهور آمریکا توصیه کرد پناهگاهها، مراکز فرماندهی و خطوط ارتباطی این گروه را در هر جایی که وجود دارند حتی در سوریه هدف قرار دهد و در این راستا شمار نظامیان آمریکایی مستقر در میدان جنگ را به طرز قابل توجهی افزایش دهد. به گفته دیک چنی، آمریکا اعتبار خود را نزد کشورهای منطقه خاورمیانه از دست داده است بنابراین باراک اوباما باید اعتماد این کشورها را دوباره به دست آورد.
دیک چنی جمهوری خواه که اکنون هفتاد و سه سال دارد ، به مناسبت سالگرد حملات یازدهم سپتامبر سال دو هزار و یک به مرکز افکارسنجی " آمریکن اینترپرایز اینستیتیوت " دعوت شده بود تا سخنرانی کند.
"دیک چنی" در دو دوره ریاست جمهوری جرج بوش پسر در فاصله سال های دو هزار و یک تا دو هزار و نه معاون رئیس جمهور آمریکا بود. وی یکی از معماران حمله نظامی آمریکا به عراق در سال دو هزار و سه بود اما باراک اوباما دسامبر سال دو هزار و یازده به حضور نظامی آمریکا در عراق پایان داد. تحت تاثیر اندیشه های دیک چنی محافظه کار بود که آمریکا پس از حملات یازدهم سپتامبر، بلافاصله موضعی تهاجمی به خود گرفت. تاسیس زندان بحث برانگیز گوانتانامو در خاک کوبا، توسل به بازجویی های خشونت آمیز بر ضد مظنونان و متهمان تروریست از جمله غرق مصنوعی که باراک اوباما آن را شکنجه توصیف کرد، و همچنین ایجاد برنامه های محرمانه نظارت و شنود تلفنی و الکترونیکی از دیگر طرحهایی بود که دیک چنی پس از حملات یازدهم سپتامبر به دولت آمریکا توصیه کرد.
"دیک چنی" که اکنون از حیات سیاسی فاصله گرفته است، هر چند وقت یکبار در انتقاد از سیاست ها و برنامه های دولت دموکرات آمریکا سخنرانی یا مصاحبه می کند.
"چنی" روز سه شنبه به نشست گروه جمهوری خواهان عضو مجلس نمایندگان آمریکا دعوت شده بود.
انتهای پیام/