علی ملاقلی پور درباره برگزاری جشنواره فیلم مقاومت گفت: علت اینکه امروز جشنواره فیلم مقاومت دیده نمی شود این است که با دغدغه اصلی فیلمساز جوان فاصله زیادی دارد.

به گزارشحوزه سینما باشگاه خبرنگاران ؛  علی ملاقلی پور  با بیان اینکه جشنواره فیلم مقاومت باید شکلش را تغییر دهد افزود: امروز جشنواره فیلم مقاومت با مضامینی دست و پنجه نرم می کند که  لازم است تا این مضامین بازنگری شوند.
 
کارگردان « قندون و جهیزیه» خاطرنشان کرد: متاسفانه مقاومت را تنها در 8 سال دفاع مقدس می بینیم درحالیکه پرداختن به موضوعاتی درباره غزه ، لبنان و انقلاب کشور خودمان نیز از ضروریاتی است که باید در جشنواره فیلم مقاومت به آن پرداخته شود.
 
وی با بیان اینکه امروز بیشتر باید به معضلات اجتماعی بپردازیم گفت: باید نگاه سیاستگذاران جشنواره تغییر کند  و سراغ فیلم هایی بروند که راهکار مناسبی برای معضلات شخصی  و فردی داشته باشند. در این صورت شاید در وهله اول تصور شود که این موضوعات چه ربطی به مقاومت دارد اما باید توجه داشته باشیم که قرآن می گوید مبارزه با امیال انسانی بالاتر است.
 
بازیگر «قارچ سمی» در ادامه افزود: متاسفانه مضامین اجتماعی را دور از مفهوم مقاومت می دانیم و کسی که با نفس خود مبارزه می کند را جزء مقاومت نمی دانیم.این اشکال از نگاهی است که در این جشنواره حاکم است و با نگاه قرآن فاصله زیادی دارد.
 
ملاقلی پور با بیان اینکه امروز فلیم های دفاع مقدس رونق ندارد گفت: این فیلم ها رونق ندارد و نسبت به آن کم توجهی شده اند زیرا نگاه غلطی بر آنها حاکم شده است.
 
بازیگر «مزرعه پدری» با بیان اینکه تعاریف جشنواره فیلم مقاومت باید عوض شود گفت: باید توجه داشته باشیم که جشنواره خوب با فیلم های خوب موفق می شود بنابراین باید سعی در بالابردن کیفیت فیلم ها داشته باشیم تا بتوانیم شاهد تغیرتی در جشنواره باشیم
 
ملاقلی پور خاطرنشان کرد: تنها موضوعات دفاع مقدس و جنگ مربوط به مقاومت نمی شود بلکه گاهی موضوعات بالاتری را هم شامل می شود. به عنوان مثال، فیلم سینمایی «طلا و مس» ژانر دفاع مقدس محسوب می شود زیرا این فیلم سرشار از مبارزه یک انسان با نفس خویش است و همچنین فیلم های تاج محل و تکیه بر باد.این فیلم ها در ظاهر ربطی به دفاع مقدس ندارند اما در باطن مفهوم واقعی صبر و مبارزه با نفس را دربر دارند.
 
وی ادامه داد: مفهوم مقاومت بیشتر بر روی مفاهیم 8 سال جنگ مطرح می شود درحالیکه در این مورد بر روی موضوع انقلاب کار نشده است زیرا انقلاب که یکی از مهمترین موضوعات در کشور است دغدغه آنها نیست و اگر هم باشد در این زمینه کم کاری شده است.  
 
کارگردان «قندون جهیزیه» با بیان اینکه فیلمنامه با موضوعات اجتماعی کم داریم گفت: در واقع مصداق‌های جهاد اکبر را نداریم این در حالی است که اگر فیلم هایی با موضوعات اجتماعی ساخته شود مردم هم استقبال می کنند. به عنوان مثال «طلا و مس» مصداق چنین فیلم هایی بود داستان مردی است که بر پایه اخلاق برای حفظ زندگی خود ایستادگی می کند.

 این فیلم با اینکه بازیگران معروف و گیشه پسندی هم نداشت در زمان اکران خود به فروش خوبی دست یافت. فیلم «تاج محل» هم همین ویژگی را داشت روایتی که از فداکاری در این فیلم مطرح می شود کم از سینمای دفاع مقدس نداشت .
 
وی خاطرنشان کرد:آنچه امروز به عنوان اثرات ضدجنگ از آن نام می برید زیر مجموعه ژانر دفاع مقدس است و همه شخصیت‌هایی که درد خود را مطرح می کنند متاثر از شرایط جنگ هستند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار